Patrzac na znaki to niebieski jest na pierszenstwie. Wiec jezeli swiatełka by nie chodziły to niebieski jedzie pierwszy. Ale tu widac zielone światło - wiec biały tudziez szarawy jedzie pierwszy
Moja pierwsza odpowiedz była że niebieski ma pierwszeństwo, ale po wpatrzeniu się zaznaczyłem beżowy. Rysunek jest bardzo mylący bo światła (a właściwie światełka) są za małe, a wielkie znaki sugerują że to wg nich trzeba się "kierować". Myślę, że w realu nie byłoby aż takich problemów. Również po powiększeniu tych świateł byłby inny wynik.
NIebieski ma pierszeństwo bo jest to radiowóz (w starych barwach jeszcze) z włączonym kogutem któtrego nie widać :szeroki_usmiech ( tak samo jak świateł) dodatkowo za moją tezą przemawia fakt że skręca w lewo bez kierunku :wink:
Sesik, piotrek_os, Jac_ek i reszta, która twierdzi podobnie ma rację
A dlaczego jest tak dużo złych odpowiedzi: ???
Patrząc na obrazek po krótkiej chwili można stwierdzić kto i dlaczego ma pierwszeństwo, widząc wszystko "z góry", kto ma jakie znaki i sygnały.
Ale jak dojeżdżamy do skrzyżowania (pojazdem niebieskim) czyli jesteśmy na drodze z pierwszeństwem i do tego widzimy zielone światło - to but w podłogę (od naszej strony nie widzimy przecież, że ci z przeciwka na podporządkowanej też mają zielone).
Gdyby taka sytuacja się zdarzy, to po prostu mamy pecha.
Moim skromnym zdaniem taka sytuacja w realu nie powinna mieć miejsca i tyle (inżynierowie ruchu drogowego w końcu za coś biorą pieniądze).
PS. Zasada ograniczonego zaufania ponad wszystko - szpitale są pełne tych co mieli pierwszeństwo.
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Ale jak dojeżdżamy do skrzyżowania (pojazdem niebieskim) czyli jesteśmy na drodze z pierwszeństwem i do tego widzimy zielone światło - to but w podłogę (od naszej strony nie widzimy przecież, że ci z przeciwka na podporządkowanej też mają zielone).
A od kiedy to mamy światła tylko z jednej strony skrzyżowania? Te znaki należy stosować w wypadku wyłączenia/awarii sygnalizacji świetlnej.
Beżowy
56%
Niebieski
43%
Ludzie się trochę opamiętali
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Purchawa, widze ze chyba serwisujesz autko na ursynowie :wink: sory OT .. mikolaj93, uwazaj na skrzyzowaniach bo co 2auto wg ankiety moze Cie obic.. :evil:
Komentarz