Zamieszczone przez piotrek_os
Kto ma pierwszenstwo?
Zwiń
X
-
Moja pierwsza odpowiedz była że niebieski ma pierwszeństwo, ale po wpatrzeniu się zaznaczyłem beżowy. Rysunek jest bardzo mylący bo światła (a właściwie światełka) są za małe, a wielkie znaki sugerują że to wg nich trzeba się "kierować". Myślę, że w realu nie byłoby aż takich problemów. Również po powiększeniu tych świateł byłby inny wynik.
Komentarz
-
-
Beżowy.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiguelSesik, piotrek_os, Jac_ek i reszta, która twierdzi podobnie ma rację
Patrząc na obrazek po krótkiej chwili można stwierdzić kto i dlaczego ma pierwszeństwo, widząc wszystko "z góry", kto ma jakie znaki i sygnały.
Ale jak dojeżdżamy do skrzyżowania (pojazdem niebieskim) czyli jesteśmy na drodze z pierwszeństwem i do tego widzimy zielone światło - to but w podłogę (od naszej strony nie widzimy przecież, że ci z przeciwka na podporządkowanej też mają zielone).
Gdyby taka sytuacja się zdarzy, to po prostu mamy pecha.
Moim skromnym zdaniem taka sytuacja w realu nie powinna mieć miejsca i tyle (inżynierowie ruchu drogowego w końcu za coś biorą pieniądze).
PS. Zasada ograniczonego zaufania ponad wszystko - szpitale są pełne tych co mieli pierwszeństwo.
Komentarz
-
-
Ale jak dojeżdżamy do skrzyżowania (pojazdem niebieskim) czyli jesteśmy na drodze z pierwszeństwem i do tego widzimy zielone światło - to but w podłogę (od naszej strony nie widzimy przecież, że ci z przeciwka na podporządkowanej też mają zielone).
Komentarz
-
-
Hmm trochę przeraża mnie ta statystyka :?Artur / RMG
Moja Octavka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=30164
Komentarz
-
Komentarz