karolca, a jak tam jest z tym wyświetlaczem AVILA, bo nie umiem sobie przypomnieć ... ta folia rezystancyjna jest równo z obudową, czy da się przykleić folię na wyświetlacz tak żeby nie wystawała ponad obudowę ( tzn czy ekranik jest ciut niżej niż obudowa ) inaczej folia będzie się zawijać lub odklejać z czasem ....
Kupno telefonu
Zwiń
X
-
Powiem tak. Akurat składa sie, że pracuje w serwisie Nokii wiec to i owo moge powiedzieć ;p 6300 odradzam bo bardzo szybko ściera sie przedni panel do tego często pada złącze słuchawek albo ładowania (połowa z nich własnie na taką usterke) 5310 też dużo przychodzi ale tam najczęściej odpadają te klawisze muzyczne. 5630xm fajny telefonik i moge go polecić
Komentarz
-
-
Udesky, mi też sie kończy umowa i Play nawet nie myśli kusić nas nowymi telefonami.... jakiś badziewny abonament próbują wcisnąć , ale o nowym telefonie to nicnie wspomnieli. ja w każdym razie rezygnuje z abo w play i przechodze z powrotem na karte.. myślałem , ze jak mi telefon zaproponują, to go dam żonie i bedzie miała nowy, ale powiedzieli , ze telefonów nie dają, to rezygnuję...
Ale generalnie z Play miałem najmniej problemów ze wszystkich sieci i dlatego zostaję.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez droopsio
może warto pomyśleć o czymś ze znaczkiem LG? - ostatnio oglądałem kilka telefonów tej marki i wyglądały całkiem ciekawie. Niestety nawet nie znam nikogo kto by jakiegoś LG używał (sam nigdy nie miałem), tak więc trudno mi je oceniać, poza tym iż czasami zdarzy się ciekawy design...
Komentarz
-
-
Witam serdecznie. Jako człowiek zmieniający telefony co pół roku podejmę głos w tej dyskusji ;-) najpierw może o Avili Samsunga...Posiadam ten telefon od nowości,zakupiłem go we wrześniu ubiegłego roku i powiem wam ze bardzo miło mnie zaskoczył ,szczególnie baterią i jakością wykonania. Bateria przy moim trybie użytkowania(plus minus godzina rozmów dziennie i ok 15 smsów)trzyma około 3-4 dni,po pełnym naładowaniu i obejrzeniu filmu(tak tak,dla niedowiarków powiem że na tym telefonie można śmiało oglądać filmy w formacie mp4 ,ekran 2,8 cala spisuje się przy tym dobrze, filmy pełnometrażowe jak i wiele innych ściągać możemy z str poświęcony temu modelowi np http://samsung-avila.pl) bateria spada do połowy,więc jak dla mnie rewelacja. Jak wspomniałem telefon też jest w miarę solidnie wykończony,nic nie trzeszczy,nie piszczy,nie ma żadnych luzów,fakt faktem ,że tylnia obudowa i ekran podatne są na zarysowania,ale to chyba bolączka wszystkich dotykowców. Odnośnie tego telefonu dodam iż obsługa palcem wypada w miarę dobrze,jednak smsa już nie napiszemy używając jednej dłoni i nie patrząc na ekran,tu niestety trzeba złapać telefon w obie ręce i skupić się wyłącznie na pisaniu-to największa bolączka tego typu telefonów. Poza tym rewelacyjnie przegląda się na nim zdjęcia,w czym pomaga czujnik ruchu....Co do nokii zaś to bardzo polecam modele e51 i wyżej wspomnianą już 5310,solidnie wykonane telefony z w miarę dobrymi bateriami. Co do 5310 niewiele mogę o niej powiedzieć gdyż niezbyt długo dane było mi nią się pobawić,natomiast co do e51 to z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon(kupiłem go swej dziewczynie ,więc stwierdzam to na podstawie obdukcji) jest solidny(metalowa obudowa z tyłu)mocny,świetnie spasowany,świetnie leży w dłoni,wygodny w obsłudze jak większość nokii.....Co zaś różnic między nokią 5310 a 5130 to większych oprócz jakości wykonania i mniejszej grubości na plus dla 5310 nie zauważyłem,parametry transmisji danych ,multimedialne itp mają identyczne....Jeśli miałbym wybierać telefon dla żony mimo,iż jestem posiadaczem Avili,zdecydowałbym się jednak na nokie : albo e51 albo 5310.Kwestia pozostaje tego typu jaki wygląd jej bardziej odpowiada ,czy bardziej elegancki,biznesowy(e51) czy może bardziej nowoczesny,młodzieżowy i kolorowy(5310)
Komentarz
-
-
dziękuję wszystkim za opinie i podpowiedzi....
ja sie napaliłem na tą Avile i może sobie właśnie taki kupię, co zaś do telefonu żony, bo po to był ten temat to telefon już kupiony.. Avila jej sie nie podobała.
wybór padł na 5130 i myśle , ze dobrze zrobiłem , wyrocznia sie ucieszyła, więc w domu też spokój bedzie....
różnica między 5130 a 5310 to rzeczywiście tylko wygląd no i oczywiście cena , bo inne parametry mają identyczne....
temat mozna zamknąć, lub kontynuować dla potomnych, bo pewnie co chwile ktoś bedzie szukał, jaki telefon kupić....
jeszcze raz wszystkim dziękuje....
Komentarz
-
Komentarz