PLUS GSM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octakrk
    Drive
    • 2005
    • 67

PLUS GSM

dublin999, a to różnie bardzo różnie :P obecnie nałożony jest svisswax shield
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

PLUS GSM

witojcie

mam kilka telefonów sieci Plus , wszystkie są na firmę.

pytanie - czy to prawda że jezeli przedłużam umowę bezpośrednio u głównego przedstawiciela plusa w danym mieście , na przykład na AL. krakowskiej w lublinie , /a nie w punkcie współpracujacym z plusem / ewentualnie przez internet lub poprzez rozmowę telefoniczną mam wtedy możliwość wynegocjowania innych/lepszych warunków :?:

sądzę że w naszej społeczności na pewno ktoś się znajdzie z PLUSA.. :szeroki_usmiech
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• laurin
      Rider
      • 2009
      • 727

raczej wątpię ale różne cuda się zdarzają :-)

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jak sie koncza umowy i jest kilka telefonow na jednym koncie, to krotkie stwierdzeniu o wypowiedzeniu tej umowy ulatwia dalsza dyskusje :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

tego też już próbowałem..

niema nikogo na forum kto pracuje w plusie :?

bardziej chodzi mi o wypowiedź pracownika a nie o domniemywania...
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kazik4x4
            RS
            • 2008
            • 2728

Najlepiej mieć kogoś znajomego w salonie plusa
            Prawda jest taka, że pracownik mimo że wie o wielu usługach pakietowych nigdy nie powie o czymś co może obniżać wpływy do Polkomtel SA.
            Jeżeli klient zapyta o jakiś ich produkt to on nie ma prawa powiedzieć że nie ma, ale pierwszy sam nic nie zaproponuje.
            Najlepiej -jak masz kilka numerów- zadzwoń na 2601 i zapytaj:
            - kiedy ci się kończy umowa
            - czy plus robi problemy z przeniesieniem
            - ile trwa przeniesienie
            oznaczą cię jako klienta potencjalnie zainteresowanego odejściem i za 2-3 dni ktoś oddzwoni do Ciebie z propozycją, ty wtedy podziękuj powiedz że nadal nie zdecydowałeś o odejści, ale raczej odejdziesz.
            Za 2-3 dni idź do salonu, do stanowiska "obsługa firm" i będziesz potraktowany z odpowiednią atencją.
            Jeśli masz np. 4 numery, w tym większość dzwonisz ty, a resztę mają twoi np. kierowcy to możesz sobie dać np.70% minut do wydzwonienia, a im po 10%, przy czym połączenia między sobą będą Was kosztowały jedynie 5zł+VAT.
            I szereg innych ułatwień, tylko musisz o nie pytać.

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

A jest ktoś może z ERY? bo też sie umowa kończy i troszkę jaja sobie robią
              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• blach9
                Drive
                • 2010
                • 45

Jest mozliwość wynegocjonowania telefonu po cenie z taryfy wyższej (wtedy cena jest niższa). Robi się to właśnie przez telefon. Mój kolega tak wlaśnie zrobił. Nie wiem jak z planem taryfowym ale wiem, że moj kolega ( co prawda w ORANGE) dostał lepszą propozycje. Pozdro!

Komentarz

• lend
                  Rider
                  • 2007
                  • 463

leszekmw - jeżeli masz kilka telefonów jeśli się nie mylę od 5 w górę dzwoń do plusa i popros żeby do ciebie przyszedł twój opiekun bo takowy ci przysługuje. Taki opiekun ma inne ceny itp niż taki zwykły co chce 1 numer sprzedać.
                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• lonerr
                    Rider
                    • 2006
                    • 402

Jeżeli masz 5 telefonów na firmę, powinieneś poprosić o ofertę specjalną - im wyższe abonamenty płacisz tym lepiej dla Ciebie - zadzwoń sobie na 2601 i zapytaj o ofertę

Proponowałbym przedłużanie umowy bez aparatów bo zawsze wychodzi taniej
                    Kolega pracował w obsłudze klientów biznesowych w Plusie tak, że mogę go ew zapytać o jakieś informacje jak chcesz ....
                    Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                    Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• Misiekoctavia
                      Elegance
                      • 2005
                      • 891

Podobno jest to prawda, ze mozna wynegocjowac lepsze warunki u konsultanta. Przedewszystkim dotyczy to cen telefonow. Tak przynajmniej twierdzi moj kumpel, ktroy jest w Plusie i wszystko zalatwia u konsultanta z centrali przez numer 2601.
                      Mamy 5 telefonow na firme w Plusie juz dlugie lata niestety niemialem okazji sprawdzic czy to co mowi moj kumpel jest prawda bo zazwyczaj przedluzamy umowe w salonie. Dwa razy korzystalismy z uslugi przedstawiciela/opiekuna, ktory pofatygowal sie do naszego biura i jakiejs szokujacej oferty odbiegajacej tym co oferuja w salonie nam niezaproponowal.
                      W grudniu ja i ojciec przedluzalismy umowy na swoich numerach w salonie. Skorzystalismy z oferty dla stalych klientow przedluzajacych umowe. Nazywa sie ta oferta bodajrze Od Nowa czy jakos tak. Zostalem przy Elastycznej50 i za Samsunga Ultra Style zaplacilem brutto 79zl. Podobno zostalem potraktowany jako staly klient i podobno cena tego telefonu byla nizsza niz dla klienta wchodzacego dopiero do sieci. Niewiem bo niemialem okazji sprawdzic. Za swoja Nokie E52 przy tej samej ofercie ale, ze zmiana taryfy na TanioRozmowna180 zaplacilem chyba ok 150zl brutto. Rzekomo tez taniej niz normalnie.
                      Moze nastepnym razem sprubuje patentu z zapytanie o przeniesienie numeru ale podejrzewam, ze takich przypadkow maja w centrali cale mnostwo :wink:

Komentarz

• lonerr
                        Rider
                        • 2006
                        • 402

tak, większość po prostu się odpuszcza i zaprasza do salonu, a tam nie ma też nic konkretnego ...
                        8 lat w Plusie i 2 numery - raczej nie pomagają bo dla wielu osób nie da się nic specjalnego stworzyć, bo po prostu operator nie daje możliwości - tak jest wszędzie

Tak jak mówiłem, różne różności można mieć .... zależy tak na prawdę od osoby która się tym zajmuje, jeżeli ma wiedzę i możliwość ( a jest się klientem biznesowym ) to można wynegocjować korzystne warunki ...

Teraz dla osób przedłużających ofertę zwykłą na 12 miesięcy są warunki:

25zł 95 min na 9 miesięcy, potem 65 min
                        40zł 140 min do wszystkich
                        55zł 205 min do wszystkich

itd - ale bez telefonu ....
                        Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                        Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

Pracuję...