szachu, Dzisiaj to nie ja :lol: nie kierowałem dzisiaj swoim skarbem, czochrałem tylko kuferek w autku bo jakoś tak się zapuścił :shock:
Jaki laptop do 2800zl
Zwiń
X
-
Jaki laptop do 2800zl
Sprawa wygląda następująco.
Moja mama chce sobie kupić lapka, który jej ma służyć głównie do netu, ale ma z niego korzystać również mój młodszy brat (15 lat), który od czasu do czasu lubi sobie w coś pograć. Niestety ja wypadłem z obiegu związanego ze znajomością laptopów i szczerze przyznam, że nie chce mi się wertować tych dziesiątek ogłoszeń i analizować co jest ok a co nie.
Wytyczne jakie mnie interesują odnośnie lapka to:
- Procesor: 2 - rdzeniowy min 2.0Ghz.
- Pamięć RAM: min. 3GB, chyba, że system Win 7 (o ile taki się trafi) widzi więcej jak 3GB (Vista widzi tylko 3,3GB), to mogą być 4GB.
- Twardy: 250 - 320GB myślę, że wystarczy.
- Grafika: dedykowana, nie z integrowana, min 512MB (sam mam 256MB ATI HD i wiem, że to już trochę za mało), dobrze aby nie ulegała przegrzewaniu się.
- Ekran: standard 15,4, może być mat jak i połysk.
- Inne: WiFi, Blutuf.
Elementy takie jak głośność wentylatora czy trwałość baterii schodzą na drugi plan, gdyż komp będzie głównie pod kablem do użytku domowego, czasem może przemieści się o jedno piętro. Dobrze by było aby był solidnie wykonany.
Producenci jacy mnie interesują to:
- Toshiba (użytkuję od 2 lat A210 i jestem bardzo zadowolony)
- Lenovo (użytkowałem takiego C100 lub C200 i wiem, że są bardzo dobre jakościowo)
z producentów z którymi nie miałem styczności, a chyba są ok to:
- Asus
- FS
Nie pytajcie proszę, dlaczego taki laptop, a nie tani lapek do netu i konsola go gier, gdyż to nie moja decyzja i sprzęt nie dla mnie.
Ma ktoś jakieś ciekawe, konkretne propozycję?W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
-
-
Udesky też rozglądam się za laptopem.
Zastanawiam się poważnie nad Firmą Compal (nie mylić z Compaq)
Z tego co wiem firma ta jest podwykonawcą dla takich marek jak Toshiba i Lenovo.
Opinie które znam są raczej pozytywne.
Laptop ten niema stylistycznych fajerwerków ale za to można kupić lepszy sprzęt i nie przepłacać.
http://www.icecomp.pl/product_info.p...ducts_id=27174 (Niestety model który chcę kupić przekracza trochę twój budżet)
Za tą cenę nie znalazłem lepszego sprzętu.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
osobiście polecam Toshibe i Compaqa
mam dwie toshiby na ktorych pracuje a compaqa do zabawy.
nie powiem złego słowa na te sprzęty
może disajnersko nie są jakieś świetne (nie potrzeba mi błyszczących obudow i cudów na kiju)
sprzęt ma zarabiać pieniądze a nie wyglądać.
polecam te dwie firmy.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA
USŁUGI TRANSPORTOWE
TEL: 531-33-55-77
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolaj93http://www.icecomp.pl/pro...oducts_id=27174 (Niestety model który chcę kupić przekracza trochę twój budżet)
Zamieszczone przez ArturTDImoże disajnersko nie są jakieś świetne (nie potrzeba mi błyszczących obudow i cudów na kiju)W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyTo ma drugoplanowe znaczenie.
Porównałem sobie compala i laptopy konkurencji i wyszło mi że za te same pieniądze za które kupię compala mogę kupić lapka konkurencji ale słabszego.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
kupiłem 2 tygodnie temu laptopa ASUS K50IJ-SX203 i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Parametry - Procesor Intel Core 2 Duo T6600 2,2 GHz; RAM DDR3 800 MHz 4 GB; dysk 500 GB; matryca 15,6" połysk na LED; karta graficzna Intel GMA 4500 (nie gram, więc mi wystarczy); Wi-Fi 802.11 n, dvd, 4usb, wyjście na monitor, czytnik kart, wbudowany mikrofon i kamera 1,3 MPx. Bez systemu 2089 PLN - w sklepie wysyłkowym.
Plusy poza parametrami tego lapka to: klawiatura tzw. chocolate, klawiatura numeryczna, obudowa new design, cicha praca (nie wiem czy mam wiatrak i dysk :P), laptop i zasilacz się nie grzeją, bateria wytrzymała w moich testach 3:24 minuty (przy normalnej pracy - Internet, youtube, mail, muzyka), obudowa wygląda solidnie, technologia Altec Lansing - przyzwoity dźwięk i wejście słuchawek/mikrofonu na bocznej krawędzi - chwała im za to i duży plus!!!
Jeszcze podczas rozglądania się za laptopem interesowały mnie firmy Acer i Sony. Vaio wygląda kosmicznie, ale cena niestety teżZ tymi trzema firmami miałem niejednokrotnie do czynienia i złego słowa nie powiem. Toshiba mnie kilka razy negatywnie zaskoczyła, HP firmowe też.
Komentarz
-
-
Asus N61VG-JX025V
segment: Multimedialny; klasa: gry 3D; przekątna ekranu LCD: 16.00 cali; nominalna rozdzielczość LCD: 1366 x 768 pikseli; typ ekranu: błyszczący (glare); procesor: Intel Core2 Duo; model procesora: T6600 (2.2 GHz, 2 MB cache); wielkość pamięci RAM: 4 GB; typ zastosowanej pamięci RAM: DDR2 (800 MHz); pojemność dysku twardego: 320 GB; napęd optyczny: DVD+/-RW DL; zewn. układ graficzny: tak; karta graficzna: NVIDIA GeForce GT220M (DirectX10, SM 4.0, PureVideo); wyjścia karty graficznej: wyjście HDMI, wyjście D-Sub; czytnik kart pamięci: SD, MS-Pro, MMC, Memory Stick; komunikacja: LAN 1 Gbps, WiFi IEEE 802.11b/g/n; interfejsy: 4x USB; zainstalowany system operacyjny: Windows 7 Home Premium; szerokość: 384.00 mm; głębokość: 265.00 mm; wysokość: 37.00 mm; waga: 2.70 kg; torba: nie;
to nie moje, za Komputronikiem, ale mam i działa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyMa ktoś jakieś ciekawe, konkretne propozycję?
[ Dodano: Nie 31 Sty, 10 18:28 ]
Zamieszczone przez UdeskyNie pytajcie proszę, dlaczego taki laptop, a nie tani lapek do netu i konsola go gier, gdyż to nie moja decyzja i sprzęt nie dla mnie.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
polecam Lenovo z serii IdeaPad. Bardzo dobry stosunek jakosci do ceny.
np. ten http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/217840/ - procesor 2 rdzeniowy 2,1 Ghz, 4gb ramu, 320gb dysku, grafika 512MB - cena niecale 2500zl.
Sama mam Lenovo i jestem zadowolona.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HunterToshiba mnie kilka razy negatywnie zaskoczyłaFakt nie kupiłem sprzętu za bóg wie jakie pieniądze ale po 4 latach eksploatacji (brak funduszy by wymienić) super zadowolony nie jestem.
- Pękła mi obudowa monitora (komputer stał i pracował tyle że był zamknięty i wtedy pękła - jakiekolwiek siły mechaniczne tego nie spowodowały) nie przeszkadza w pracy ale jednak jest.
- Obudowa tam gdzie opiera się ręce podczas pisana jest mocno wytarta.
- komputer często się brudzi (znaczy wentylator) co powoduje że trzeba go wyczyścić a dostęp do wentylatora u mnie uzyskuje się rozkręcając cały komputer (bo dolna część obudowy jest bazą a to przy niej jest wentylator czyli trzeba zdjąć z góry wszystkie elementy od obudowy poprzez klawiaturę do płyty głównej włącznie niby firmy to robią (ale chcą ponad 150zł i 3h pracy) albo samemu jakieś 2,5h zabawy)
Co najciekawsze laptopy z jakimi mam do czynienia czyli: Gericom, Asus jak i HP pomimo podobnej eksploatacji aż takich wad nie mająO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
ja mam i polecam Samsung R560. Bardzo cichy , super wydajny. Crysis2 hula az miloJedna wada to obudowa, peka ramka przy ekranie ale to w niczym nie przeszkadza. Cala tajemnica w lapku do gierek to koniecznie karta graficzna z pamiecia ddr3. Bo wbrew pozorom uzywanie glosnego i garacego lapka (np HP) to pomylka i ta cecha jest wedlug mnie bardzo wazna.
Mozna zajrzec na strone Notebookcheck.pl i forum nhl.pl masa testow i opinii.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zuzuspolecam Lenovo z serii IdeaPad.
Zamieszczone przez Techno200Samsung R560
Kup Mamie zwykłego laptopa za jakieś 1400-1500 (pod net bez problemu znajdziesz) a bratu Play Station 2 albo najlepiej Play Station 3W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
Za 2900 można dostać Asus'a N 71V
Procesor Intel Core 2 Duo,
Dysk 320 GB
Pamięć RAM 4 GB,
Karta graficzna 1 GB Nvidia GeForce GT 220M
Wyświetlacz 17,3" ( jak będzie w domu to chyba lepiej, bo do noszenia ze sobą lepszy 15,6" )
System Windows 7 Premium
Wbudowana kamerka internetowa 1,3, nagrywarka DVD, Bluetooth, WIFI, złącze HDMI, 4xUSB, czytnik kart pamięci.
Poza tym Asus jako jedyny chyba daje oprogramowanie na płytce.
Jest cichy. Ma 24 miesiące gwarancji.
Naprawdę fajny sprzęcik. Używam już ponad miesiąc. Jedyny problem to tylko Win 7 robi bo niektóre starsze programy nie są kompatybilne.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Ja sie tylko zapytam czemu laptop ?
Bo taka moda teraz na kupowanie laptopów jako DTR (desktop repacement) ? A faktycznie ma to być mobile urządzenie czy może skończy w leżąc non stop w tym samym miejscu. Do grania (przynajmniej w nowsze tytuły ) to zapomnij o laptopie
za tyle kasy kupisz porządne części na desktopa z monitorem 22 - 23" (full HD 1920x1080)
AMD Athlon II X3 425 250 zł
ASRock M3A770DE 230 zł
GoodRam 2x2GB 1600MHz 350 zł
PowerColor Radeon HD4850 1GB PCS 439 zł
Samsung 500GB 16MB Cache F3 185 zł
Samsung SH-223C SATA 99 zł
Fortron FSP500-60GHN 215 zł
monitor LG W2343T-PF - 639 zł no i jakias obudowa, myszek i klawiatura
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0cznyJa sie tylko zapytam czemu laptop ?
Bo taka moda teraz na kupowanie laptopów jako DTR (desktop repacement) ? A faktycznie ma to być mobile urządzenie czy może skończy w leżąc non stop w tym samym miejscu. Do grania (przynajmniej w nowsze tytuły ) to zapomnij o laptopie
Ja wolałbym kupić PC ewentualnie taniego lapka i konsole, ale nie ja place i nie dla mnie to, a argumenty nie trafiają wiec....
Lapek jako komputer stacjonarny jest ok, dla studenta, który od czasu do czasu musi zabrać go na uczelnie aby przedstawić prezentację i w czasie pisania MGR.
Ale nie róbmy OT. :PW Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
W rtv euro agd jest ciekawa promocja na samsunga r580 co prawda troche droższy ale parametry ciekawehttp://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...tml#content_3c
Ponadto wyczytałem ze dobrym zakupem moze być Lenovo Ideapad Y550. Sam chyba się zdecyduję na któryś z tych dwóch.
Komentarz
-
-
Porównanie - przedział cenowy możliwości oraz cena - ceny nie aktualne !!
Ja bym obstawił Lenovo Y530 - z dobrymi parametrami ...
Albo Toshibę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konkonCompal nie ma systemu operacyjnego :?
A na torrentach jest pełno Windowsów.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
UNIDEN USER
Komentarz
-
Komentarz