Jaki laptop do 2800zl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bikej78
    Classic
    • 2009
    • 32

Jaki laptop do 2800zl

szachu, Dzisiaj to nie ja :lol: nie kierowałem dzisiaj swoim skarbem, czochrałem tylko kuferek w autku bo jakoś tak się zapuścił :shock:
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jaki laptop do 2800zl

Sprawa wygląda następująco.
    Moja mama chce sobie kupić lapka, który jej ma służyć głównie do netu, ale ma z niego korzystać również mój młodszy brat (15 lat), który od czasu do czasu lubi sobie w coś pograć. Niestety ja wypadłem z obiegu związanego ze znajomością laptopów i szczerze przyznam, że nie chce mi się wertować tych dziesiątek ogłoszeń i analizować co jest ok a co nie.
    Wytyczne jakie mnie interesują odnośnie lapka to:
    - Procesor: 2 - rdzeniowy min 2.0Ghz.
    - Pamięć RAM: min. 3GB, chyba, że system Win 7 (o ile taki się trafi) widzi więcej jak 3GB (Vista widzi tylko 3,3GB), to mogą być 4GB.
    - Twardy: 250 - 320GB myślę, że wystarczy.
    - Grafika: dedykowana, nie z integrowana, min 512MB (sam mam 256MB ATI HD i wiem, że to już trochę za mało), dobrze aby nie ulegała przegrzewaniu się.
    - Ekran: standard 15,4, może być mat jak i połysk.
    - Inne: WiFi, Blutuf.
    Elementy takie jak głośność wentylatora czy trwałość baterii schodzą na drugi plan, gdyż komp będzie głównie pod kablem do użytku domowego, czasem może przemieści się o jedno piętro. Dobrze by było aby był solidnie wykonany.
    Producenci jacy mnie interesują to:
    - Toshiba (użytkuję od 2 lat A210 i jestem bardzo zadowolony)
    - Lenovo (użytkowałem takiego C100 lub C200 i wiem, że są bardzo dobre jakościowo)
    z producentów z którymi nie miałem styczności, a chyba są ok to:
    - Asus
    - FS

Nie pytajcie proszę, dlaczego taki laptop, a nie tani lapek do netu i konsola go gier, gdyż to nie moja decyzja i sprzęt nie dla mnie.

Ma ktoś jakieś ciekawe, konkretne propozycję?
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• mikolaj93
      Rider
      • 2009
      • 385
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Udesky też rozglądam się za laptopem.
      Zastanawiam się poważnie nad Firmą Compal (nie mylić z Compaq)
      Z tego co wiem firma ta jest podwykonawcą dla takich marek jak Toshiba i Lenovo.
      Opinie które znam są raczej pozytywne.
      Laptop ten niema stylistycznych fajerwerków ale za to można kupić lepszy sprzęt i nie przepłacać.
      http://www.icecomp.pl/product_info.p...ducts_id=27174 (Niestety model który chcę kupić przekracza trochę twój budżet)
      Za tą cenę nie znalazłem lepszego sprzętu.
      Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
      !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
      Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• ArturTDI
        Rider
        • 2008
        • 469

osobiście polecam Toshibe i Compaqa

mam dwie toshiby na ktorych pracuje a compaqa do zabawy.

nie powiem złego słowa na te sprzęty

może disajnersko nie są jakieś świetne (nie potrzeba mi błyszczących obudow i cudów na kiju)

sprzęt ma zarabiać pieniądze a nie wyglądać.

polecam te dwie firmy.
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA

USŁUGI TRANSPORTOWE

TEL: 531-33-55-77

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez mikolaj93
          http://www.icecomp.pl/pro...oducts_id=27174 (Niestety model który chcę kupić przekracza trochę twój budżet)
          Niby przekracza, ale ma tez całkiem niezły wypas.
          Zamieszczone przez ArturTDI
          może disajnersko nie są jakieś świetne (nie potrzeba mi błyszczących obudow i cudów na kiju)
          To ma drugoplanowe znaczenie.
          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• mikolaj93
            Rider
            • 2009
            • 385
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Udesky
            To ma drugoplanowe znaczenie.
            Widzę że masz podobne podejście do sprawy jak ja.

Porównałem sobie compala i laptopy konkurencji i wyszło mi że za te same pieniądze za które kupię compala mogę kupić lapka konkurencji ale słabszego.
            Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
            Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• Hunter
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1655

kupiłem 2 tygodnie temu laptopa ASUS K50IJ-SX203 i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Parametry - Procesor Intel Core 2 Duo T6600 2,2 GHz; RAM DDR3 800 MHz 4 GB; dysk 500 GB; matryca 15,6" połysk na LED; karta graficzna Intel GMA 4500 (nie gram, więc mi wystarczy); Wi-Fi 802.11 n, dvd, 4usb, wyjście na monitor, czytnik kart, wbudowany mikrofon i kamera 1,3 MPx. Bez systemu 2089 PLN - w sklepie wysyłkowym.
              Plusy poza parametrami tego lapka to: klawiatura tzw. chocolate, klawiatura numeryczna, obudowa new design , cicha praca (nie wiem czy mam wiatrak i dysk :P), laptop i zasilacz się nie grzeją, bateria wytrzymała w moich testach 3:24 minuty (przy normalnej pracy - Internet, youtube, mail, muzyka), obudowa wygląda solidnie, technologia Altec Lansing - przyzwoity dźwięk i wejście słuchawek/mikrofonu na bocznej krawędzi - chwała im za to i duży plus!!!

Jeszcze podczas rozglądania się za laptopem interesowały mnie firmy Acer i Sony. Vaio wygląda kosmicznie, ale cena niestety też Z tymi trzema firmami miałem niejednokrotnie do czynienia i złego słowa nie powiem. Toshiba mnie kilka razy negatywnie zaskoczyła, HP firmowe też.
              ...nie ma to jak Octavia :drive:
              >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• mawis
                Classic
                • 2008
                • 28

Asus N61VG-JX025V

segment: Multimedialny; klasa: gry 3D; przekątna ekranu LCD: 16.00 cali; nominalna rozdzielczość LCD: 1366 x 768 pikseli; typ ekranu: błyszczący (glare); procesor: Intel Core2 Duo; model procesora: T6600 (2.2 GHz, 2 MB cache); wielkość pamięci RAM: 4 GB; typ zastosowanej pamięci RAM: DDR2 (800 MHz); pojemność dysku twardego: 320 GB; napęd optyczny: DVD+/-RW DL; zewn. układ graficzny: tak; karta graficzna: NVIDIA GeForce GT220M (DirectX10, SM 4.0, PureVideo); wyjścia karty graficznej: wyjście HDMI, wyjście D-Sub; czytnik kart pamięci: SD, MS-Pro, MMC, Memory Stick; komunikacja: LAN 1 Gbps, WiFi IEEE 802.11b/g/n; interfejsy: 4x USB; zainstalowany system operacyjny: Windows 7 Home Premium; szerokość: 384.00 mm; głębokość: 265.00 mm; wysokość: 37.00 mm; waga: 2.70 kg; torba: nie;

to nie moje, za Komputronikiem, ale mam i działa

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ma ktoś jakieś ciekawe, konkretne propozycję?
                  Kup Mamie zwykłego laptopa za jakieś 1400-1500 (pod net bez problemu znajdziesz) a bratu Play Station 2 albo najlepiej Play Station 3 (prawie powinieneś sie zmieścić w cenie) ...zakładam się, że Mamie laptop w zupełności będzie dobrze służył....a brat sie nie oderwie od Play Station(..no i ta jakość gier bije na głowe gry komputerowe a w dodatku brat grając nie będzie zajmował laptopa)-przemyśl, to tylko moja sugestia...mój brat też sie napalał na laptopy pod neta i gry....ale od kiedy kazałem mu kupić PS3 nie chce słyszeć o grach na laptopie (ja bym proponował nawet PS2-tańsze i więcej tanich gier )

[ Dodano: Nie 31 Sty, 10 18:28 ]
                  Nie pytajcie proszę, dlaczego taki laptop, a nie tani lapek do netu i konsola go gier, gdyż to nie moja decyzja i sprzęt nie dla mnie.
                  hehe no właśnie :roll:
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Zuzus
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 136

polecam Lenovo z serii IdeaPad. Bardzo dobry stosunek jakosci do ceny.
                    np. ten http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/217840/ - procesor 2 rdzeniowy 2,1 Ghz, 4gb ramu, 320gb dysku, grafika 512MB - cena niecale 2500zl.

Sama mam Lenovo i jestem zadowolona.
                    Moja 4x4

Komentarz

• Thundi
                      L&K
                      • 2005
                      • 1157

Zamieszczone przez Hunter
                      Toshiba mnie kilka razy negatywnie zaskoczyła
                      Ja mam styczność z kilkoma różnymi laptopami i niestety mój Toshiba niestety wypada najgorzej Fakt nie kupiłem sprzętu za bóg wie jakie pieniądze ale po 4 latach eksploatacji (brak funduszy by wymienić) super zadowolony nie jestem.
                      - Pękła mi obudowa monitora (komputer stał i pracował tyle że był zamknięty i wtedy pękła - jakiekolwiek siły mechaniczne tego nie spowodowały) nie przeszkadza w pracy ale jednak jest.
                      - Obudowa tam gdzie opiera się ręce podczas pisana jest mocno wytarta.
                      - komputer często się brudzi (znaczy wentylator) co powoduje że trzeba go wyczyścić a dostęp do wentylatora u mnie uzyskuje się rozkręcając cały komputer (bo dolna część obudowy jest bazą a to przy niej jest wentylator czyli trzeba zdjąć z góry wszystkie elementy od obudowy poprzez klawiaturę do płyty głównej włącznie niby firmy to robią (ale chcą ponad 150zł i 3h pracy) albo samemu jakieś 2,5h zabawy)

Co najciekawsze laptopy z jakimi mam do czynienia czyli: Gericom, Asus jak i HP pomimo podobnej eksploatacji aż takich wad nie mają
                      O ortografie dba FF.
                      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Techno200
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 782
                        • Tesla

ja mam i polecam Samsung R560. Bardzo cichy , super wydajny. Crysis2 hula az milo Jedna wada to obudowa, peka ramka przy ekranie ale to w niczym nie przeszkadza. Cala tajemnica w lapku do gierek to koniecznie karta graficzna z pamiecia ddr3. Bo wbrew pozorom uzywanie glosnego i garacego lapka (np HP) to pomylka i ta cecha jest wedlug mnie bardzo wazna.

Mozna zajrzec na strone Notebookcheck.pl i forum nhl.pl masa testow i opinii.
                        Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• Udesky
                          RS
                          • 2007
                          • 1692
                          • Octavia I (1U2)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Zuzus
                          polecam Lenovo z serii IdeaPad.
                          Do Lenovy jestem bardzo pozytywnie nastawiony, a ta propozycja wydaję się być interesująca.
                          Zamieszczone przez Techno200
                          Samsung R560
                          Całkiem całkiem, ale pomijając moje uprzedzenie do lapków Samsunga (pewnie dlatego, że nigdy nie miałem) to ten jest chyba poza zasięgiem cenowym.
                          Kup Mamie zwykłego laptopa za jakieś 1400-1500 (pod net bez problemu znajdziesz) a bratu Play Station 2 albo najlepiej Play Station 3
                          No cóż, ja bym tak zrobił, ale.... no właśnie. :roll:
                          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• aniam111
                            Rider
                            • 2009
                            • 436

Za 2900 można dostać Asus'a N 71V
                            Procesor Intel Core 2 Duo,
                            Dysk 320 GB
                            Pamięć RAM 4 GB,
                            Karta graficzna 1 GB Nvidia GeForce GT 220M
                            Wyświetlacz 17,3" ( jak będzie w domu to chyba lepiej, bo do noszenia ze sobą lepszy 15,6" )
                            System Windows 7 Premium
                            Wbudowana kamerka internetowa 1,3, nagrywarka DVD, Bluetooth, WIFI, złącze HDMI, 4xUSB, czytnik kart pamięci.

Poza tym Asus jako jedyny chyba daje oprogramowanie na płytce.
                            Jest cichy. Ma 24 miesiące gwarancji.
                            Naprawdę fajny sprzęcik. Używam już ponad miesiąc. Jedyny problem to tylko Win 7 robi bo niektóre starsze programy nie są kompatybilne.
                            AniaM
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                            O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Mr0czny
                              Elegance
                              • 2009
                              • 948
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ja sie tylko zapytam czemu laptop ?

Bo taka moda teraz na kupowanie laptopów jako DTR (desktop repacement) ? A faktycznie ma to być mobile urządzenie czy może skończy w leżąc non stop w tym samym miejscu. Do grania (przynajmniej w nowsze tytuły ) to zapomnij o laptopie

za tyle kasy kupisz porządne części na desktopa z monitorem 22 - 23" (full HD 1920x1080)

AMD Athlon II X3 425 250 zł
                              ASRock M3A770DE 230 zł
                              GoodRam 2x2GB 1600MHz 350 zł
                              PowerColor Radeon HD4850 1GB PCS 439 zł
                              Samsung 500GB 16MB Cache F3 185 zł
                              Samsung SH-223C SATA 99 zł
                              Fortron FSP500-60GHN 215 zł

monitor LG W2343T-PF - 639 zł no i jakias obudowa, myszek i klawiatura

Komentarz

• Udesky
                                RS
                                • 2007
                                • 1692
                                • Octavia I (1U2)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Mr0czny
                                Ja sie tylko zapytam czemu laptop ?

Bo taka moda teraz na kupowanie laptopów jako DTR (desktop repacement) ? A faktycznie ma to być mobile urządzenie czy może skończy w leżąc non stop w tym samym miejscu. Do grania (przynajmniej w nowsze tytuły ) to zapomnij o laptopie
                                No właśnie chyba dlatego. Lapek ma stać w domu i czasem przemieścić się o pięterko (z pokoju brata do mamy).
                                Ja wolałbym kupić PC ewentualnie taniego lapka i konsole, ale nie ja place i nie dla mnie to, a argumenty nie trafiają wiec....
                                Lapek jako komputer stacjonarny jest ok, dla studenta, który od czasu do czasu musi zabrać go na uczelnie aby przedstawić prezentację i w czasie pisania MGR.
                                Ale nie róbmy OT. :P
                                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• rycho
                                  Drive
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 44

W domu mam Lenovo z serii Y550 ,w tej cenie napewno znajdziesz coś dla siebie, w pracy używam Toschibę w warukach przemysłowych już około 5 lat, i mogę śmiało polecić.
                                  tu przykładowy y550
                                  rycho

Komentarz

• norbi99
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 218

W rtv euro agd jest ciekawa promocja na samsunga r580 co prawda troche droższy ale parametry ciekawe http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...tml#content_3c

Ponadto wyczytałem ze dobrym zakupem moze być Lenovo Ideapad Y550. Sam chyba się zdecyduję na któryś z tych dwóch.

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Możecie powiedzieć mi coś więcej o tych Compalach, bo w necie ciężko o opinie o nich. Piszą o kadłubkach w superlatywach, aczkolwiek o gotowych produktach jest mało opinii.
                                      W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• lonerr
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 402

Porównanie - przedział cenowy możliwości oraz cena - ceny nie aktualne !!

Ja bym obstawił Lenovo Y530 - z dobrymi parametrami ...

Albo Toshibę
                                        Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                                        Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• konkon
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 667
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Compal nie ma systemu operacyjnego :?

LENOVO

a tu link do testow kart graficznych, polecam:
                                          Ranking kart grafiki w laptopach. Mobilne GPU zestawione w tabelach do porównania. Porównaj parametry i wyniki testów.
                                          Konrad
                                          OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
                                          PerfectServiceBy DGW
                                          WhitePride :smokedevil

Komentarz

• Udesky
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1692
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez konkon
                                            Compal nie ma systemu operacyjnego
                                            To nie problem, brat ma Ori Win XP.
                                            W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• mikolaj93
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 385
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez konkon
                                              Compal nie ma systemu operacyjnego :?
                                              A po co płacić za system kiedy można tą kasę przeznaczyć np. na procka.
                                              A na torrentach jest pełno Windowsów.

UNIDEN USER

Komentarz

• lonerr
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 402

ew - linux i po problemie
                                                Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                                                Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

Pracuję...