karta pojazdu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smartg
    Classic
    • 2010
    • 7

karta pojazdu

żywicy nie usunie. do żywicy denaturat :wink:
  • hamsterus
    Classic
    • 2009
    • 23

karta pojazdu

WITAM!

W zeszłym roku sprzedałem VW Golfa sprowadzonego wcześniej z Niemiec. Po sprowadzeniu tego pojazdu musiałem zapłacić kwotę 500 złotych za tzw kartę pojazdu. Ponieważ pieniądze te zostały pobrane bezprawnie chcę je teraz odzyskać, a wiem że samodzielan próba podjęcia walki o odzyskanie czegokolwiek w tym kraju może być przysłowiową walką z wiatrakami, dlatego pytanie:
    - zna ktoś może solidną i wiarygodną firmę zajmującą się odzyskiwaniem pieniędzy przepłaconych za powyższą kartę?
    - czy ktokolwiek z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem i w jaki sposób go rozwiązał?

z góry dziękuję za odpowiedź...

Komentarz

• Thundi
      L&K
      • 2005
      • 1157

Zamieszczone przez hamsterus
      zna ktoś może solidną i wiarygodną firmę zajmującą się odzyskiwaniem pieniędzy przepłaconych za powyższą kartę?
      http://www.kartapojazdu.info Jedna wada pobierają 125zł
      Zamieszczone przez hamsterus
      czy ktokolwiek z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem i w jaki sposób go rozwiązał?
      Odrazu jak można było wysłałem pismo z prośbą o zwrot na konto i pieniądze wpłynęły po około 2tygodniach.
      Dziś ponoć są z tym problemy bo nie mają kasy no więc wypłacać nie chcą więc ja bym zlecił firmie.
      O ortografie dba FF.
      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Czy tylko zwrot jest za samochód który się sprzedało, czy też mogę się ubiegać o zwrot na KP auta, który użytkuję?
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• Qulek
          RS
          • 2005
          • 1630
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

hamsterus, ZTCW o zwrot moga się ubiegać osoby które sprowadziły auto do kwietnia 2006 (do tego czasu wydanie karty pojazdu kosztowało 500zł , później już 75zł) więc jeśli sprowadziłeś auto przed tym terminem możesz śmiało pisać pisemko.
          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• hamsterus
            Classic
            • 2009
            • 23

zwrot można otrzymać bez względu na to czy pojazd się użytkuje czy został on sprzedany.
            gdzie natomiast należy w pierwszejn kolejności zwrócić sie o zwrot i czy wystarczy zredagowane osobiście pismo czy należy pobrać specjalny druk, (jeżeli chciałbym załatwić sprawę osobiście).

Komentarz

• skalar
              Rider
              • 2010
              • 575

staram się o zwrot kasy za dwa auta.
              jak się sytuacja wyjaśni napewno napisze.

Komentarz

Pracuję...