Ogolnie lipa bo wyszla mega awantura bo kolesiowi nerwy puscily, zreszta sie nie dziwie, przez koncowke gwarancji wymieniali mu jakies uszczelki przy zbiorniczku a pare dni po uplywie powiedzieli ze glowica do naprawy
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Mi tak wytłumaczyli dlaczego muszę w OII trzasnąć klapą bagażnika, żeby się zamknął, a w Passacie nie trzeba (bo mi tłumaczyli, że to przez podciśnienie i zapytałem dlaczego w Passacie też jest takie samo i się jakoś zamyka bez problemu).
dlaczego w Passacie też jest takie samo i się jakoś zamyka bez problemu).
ale to jest folcwagenoskie podciśnienie, poza tym co Ty, zgłupiałeś- Octę do Passsska porównujesz?
Zamieszczone przez rkb
Ogolnie lipa bo wyszla mega awantura bo kolesiowi nerwy puscily, zreszta sie nie dziwie, przez koncowke gwarancji wymieniali mu jakies uszczelki przy zbiorniczku a pare dni po uplywie powiedzieli ze glowica do naprawy
Toż rękojmia jest jeszcze.
A to Polska właśnie. Cóż się dziwić, każdy gdzie się tylko człowiek nie ruszy chce oskubać do kości.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
shok, podaj nazwe salonu, bedziemy go omijac. :lol:
Nie zrobię tego ponieważ:
"Na tym forum, NIE umieszczamy informacji o firmach, z których obsługi nie byliśmy zadowoleni. To nie jest forum do wylewania żali
..."
Dlaczego nie :?:
Piszemy o mechanikach, serwisach to czemu nie o sprzedawcach.
Uważam, że media (w tej roli forum OCP) to 4-ta władza ,z którą należy się liczyć.
Po co następny klient ma iść do tego "salonu" i czekać na "miłą obsługę" i tracić swój cenny czas. Niech od razu idzie tam gdzie potraktują go poważnie.
eh...
Przypomina się jak w 2001 chciałem kupić Fabię....
Umówiłem się na jazdę próbną na konkretną godzinę - przyjeżdżam, a na siedzenie kierowcy pcha mi sięsprzedawca
Uśmiałem się i pytam czy będę mógł sam poprowadzić - usłyszałem, że jak tylko kupię to pojeżdżę :diabelski_usmiech trzasnąłem drzwiami i poszedłem w p...u
Po dwóch dniach dzwoni do mnie miła pani i pyta jak wrażenia po jeździe
Powiedziałem, żeby taką jazdą nie zabierali mi czasu - pani przeprosiła i zaprosiła na powtórną jazdę, bez takich "przebojów", znaczy że będę jeździł sam
Przyjechałem na umówioną jazdę, a tam ten sam sprzedawca proponuje jazdę na siedzeniu pasażera śmiejąc mi się w twarz
Wk....m się na maxa, pojechałem do Fiata, odbyłem jazdę próbną i w parę dni później kupiłem auto
Saloon to wiodący dealer Skody z Sopotu :roll:
Widać mam słabą prezencję :wink:
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
to chyba logiczne, że jakbym chciał kupić to najpierw chciałbym pojeździć, a nawet sama chęć pojeżdżenia mogła by się przerodzić w chęć kupna, nie znam się na sprzedaży ale IMO czymś takim powinni się sprzedawcy kierować
haha u mnie tak było..... miałem juz przyklepanego kia soula, ale dla spokoju sumienia poszedłem zobaczyć co ma do zaoferowania konkurencja - Pan sprzedawca oczywiście zaproponował przejażdżkę i tak oto stałem się posiadaczem octavii
ja z koleji mam miłe doswiadczenie z salonem skody we wieliczce, kiedys wpadłem po drodze zorientowac sie w cenach octavii, po chwili gosc podszedł do mnie zauwazył ze wyglądam na potencialnego klienta więc wsadził moją dupę do octavki i odbylismy mały kursik, miło wspominam obsługę we wieliczce.
[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 22:20 ]
dodam ze na zakopiańskiej miałem to samo od razu do auta i w drogę juz miałem zamówic octavkę ale wieczorem siedząc z kalulatorem w ręku stwierdziłem ze obecnie nie bede pakował sie w nowe auto wiec kupiłem 3letnie za mniej niz połowej ceny salonowej z przebiegiem 55tkm :szeroki_usmiech
Jazdy próbnej nie odbyłem, bo chciałem automat a takiego nie mieli.
Za to sprzedawca wykazał się wyjątkową dociekliwością. Ja mówię że szukam kombi a sprzedawca na to: a po co panu kombi? :szeroki_usmiech
Zakopiańska - Kraków.
Jazdy próbnej nie odbyłem, bo chciałem automat a takiego nie mieli.
Za to sprzedawca wykazał się wyjątkową dociekliwością. Ja mówię że szukam kombi a sprzedawca na to: a po co panu kombi? :szeroki_usmiech
Zakopiańska - Kraków.
Ja też nie odbyłem bo komuś z salonu zapomniało się do mnie oddzwonić.Tak jak mówiłem wcześniej dzwoniąc najpierw padło pytanie czy chce kupić auto czy tylko pojeżdzić.To póżniej poproszono mnie o numer telefonu by oddzwonić do mnie w celu ustalenia terminu jazdy próbnej.Bo octavia 1.9tdi jeździ ktoś z pracowników salonu (jakiś kierownik,dyrektor nie pamiętam a nie chce kłamać)
A 1.4TSi jest na innym salonie.Tak wiec środę czekałem na telefon i sie nie doczekałem.Żałuje jedynie,że nie zapamietałem nazwiska osoby która odebrała telefon i ze mną się umawiała.Dzwoniłem tam tylko jeden raz... o jeden raz za dużo.
Moje zdanie jest tylko jedno w tym temacie- niech sobie wsadzą tą swoją jazdę próbną w d...
A ja parę lat temu poszedłem do salonu skody w Rzeszowie. Sprzedawca podszedł po krótkim czasie, zaproponował mi jazdę próbną ( chociaż byłem nie umówiony i przyszedłem pierwszy raz do ich salonu ). Dostałem O1 Elegance przejechaliśmy parę kilometrów ja za kierownicą. Salon Salonowi nie równy Teraz na pewno mając kasę poszedł bym do nich kupić auto. W salonie wiedzą że nigdy nie wiadomo z jakim klientem mają do czynienia. k
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
inna sprawa, że salony chyba dają auto na godzinę lub dwie, żeby sobie w spokoju pooglądać, pewnie nie w tym o którym mowa, ale są takie
Są, sam to doświadczyłem - Plichta w Gdańsku. Pojawiam się na umówioną jazdę, a sprzedawca mówi, że niestety nie ma nikogo w chwili obecnej, kto mógłby ze mną jechać, więc mogę jechać sam - godzinę pojeździłem Dodam, że auto już miałem zamówione i to w innym salonie :diabelski_usmiech
[ Dodano: 2010-02-07, 06:43 ]
Zamieszczone przez szkodzisław
Zakopiańska - Kraków.
Mnie się taką dociekliwością pochwalił sprzedawca w Tarnowie kilka lat temu. Ja pytam się o Elegance 2.0TDI (albo 1.9, nie pamiętam już), o on mówi, że mają od ręki w dobrej cenie Ambiente 1.6 FSI :shock:
Komentarz