Poszukuję osoby ze stolicy lub okolic która posiada wiedzę tajemną i byłaby skłonna oblookać motocykl. Niestety z uwagi na sprawy służbowe (i miejsce zamieszkania) nie mam za bardzo możliwości zrobić tego osobiście - zresztą to pierwszy mój Bandit dlatego wszelaka fachowa pomoc byłaby mile widziana.
Oczywiście zdaje sobie sprawę iż czas ma swoją cenę dlatego zobowiązuję się odrobić go przy kopaniu ogródka i temu podobnych rzeczy u mego zwiadowcy ;p
BTW czy posiadacie doświadczenie jak taki sprzęt najlepiej zamocować na przyczepce motocyklowej??
Z golasem nie mam problemu ale ten (wersja S) ma owiewki a nie chciałbym ich uszkodzić.
eskomet, mam znajomego, ktory posiadal jakis czas temu Bandita. Powinien miec zatem jakies tam doswiadczenie i z zakupem itd. Rowniez, mozemy oblookac.
Kumpel stwierdzil:
"swoj wozilem na zwyklej przyczeie, przymocowany motor napinaczami tasmowymi (zwykle-transportowe)".
Tylko mowi, ze kiepsko sie motory testuje jak jest tak slisko, test ewentualnej pokrzywionej ramy > 60 km/h.
przewożenie - mocować koła, zapinanie za ramę, wahacz - 4 pkt, nie odjedzie ani do tyłu, anie do przodu a na bok nie wyrżnie - można zrobić stelaż, żeby wstawić przednie koło, żeby był w pionie ....
650, 1200 - jeżeli masz olej w głowie to spokojnie możesz 1200 - wagowo nie jest cięższy, prowadzi się dobrze, mocy od Ch..... ale łagodnie ją rozwija
Motocyklista ma kierować motorem, a nie motocykl motocyklista
Dzielą się na tych co już leżeli, albo będą leżeć
Jeżeli jeździłeś czymś co miało chociaż 500 cmmm to opanujesz oba ...
Ja na 1 poważne moto kupiłem FZS 1000 i jakoś nie narzekam
Ważne przy sprawdzeniu:
główka ramy
lagi
napęd - łańcuch, zębatki, ślizg
tarcze, klocki
wycieki oleju spod silnika
kosz sprzęgłowy - sprzęgło
poziom oleju czy pilnował właściciel
przejażdżka na luzie przy około 40-60 puszczenie kiery - sprawdzenie zbieżności
opony ( stan, data )
silniki w banditach nie chodzą za równo i tka jakby stukają nie wiem jak to opisać :szeroki_usmiech
To na razie tyle :P może coś się przyda
Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm
ja mam bandita 600, jest to mój pierwszy motor i uważam że jeśli podejdziesz do tego z głową to da rade... powyżej 6 tyś obr robi się dość ciekawie :wink: Ale Jeśli miałbym środki i możliwość wolałbym zacząć od czegoś słabszego :wink:
Spokojnie to nie pierwsze moto...
silnik 650 rocznik 2007
wlasciciela niestety nie ma w mescie do wtorku dlatego troche sie to wszystko przedluza ops:
ale jak cos bedzie wiadomo dam znac :szeroki_usmiech
dawaj pomógł :P - no i pochwal się oczywiście jak zakupisz drania - takie mocowanko na przednie koło - żeby był pion, a później za ramę wahacz ustabilizować
maly update:
niestety nie znalezlismy konsensusu ze sprzedajacym co do sprawy finansowej dlatego na chwile obecna temat do zamkniecia. :wink:
Dziekuje wszystkim za pomoc i okazane checi - jak cos sie nowego trafi to moze wznowie temat. ops:
poki co szukam dalej...
PS chyba mi wcielo guzik pomogl bo normalnie byl a teraz sie ukrywa - moze admin pomoze? :diabelski_usmiech
Czy ktos z szanownego grona mial kontakt z firma motorex dp z Gniezna??
Handluja motocyklami i maja warsztat. Wojek Google nic mi ciekawego nie powiedzial o nich...
PS ciezko jest znalesc cos w dobrym stanie od normalnych ludzi, ale to nie nowosc. :wink:
Jesli slyszeliscie o ofercie sprzedazy bandyta na wtrysku lub SV z czarna rama w wersji N to bede wdzieczny za info... :szeroki_usmiech
Komentarz