Próbowałem to zmyć wodą z mydłem (tym zawsze myję samochód)
:shock: woda i mydło?? Takie zwykłe mydełko Fa?
To chyba niezbyt dobry pomysł myć auto mydełkiem ale.. Kolego w sklepach jest cała masa preparatów do usówania robactwa... ale myślę że na początek pomoże "dobry" szampon samochodowy zamiast tego mydełka
dobrze, że jechałem sam.
lifta to raczej nie, bo chyba wolę bezgotówkowo załatwić naprawę. boję się, że jak mi zaczną wycieniać i przelewać, to na waciki nie starczy.
a kierowca seicento to szybko sobie tych okularkow nie kupi... ...Panie kierowco, w dniu dzisiejszym otrzymuje pan mandat karny w wysokości pięćset złotych...
dobrze, że jechałem sam.
lifta to raczej nie, bo chyba wolę bezgotówkowo załatwić naprawę. boję się, że jak mi zaczną wycieniać i przelewać, to na waciki nie starczy.
a kierowca seicento to szybko sobie tych okularkow nie kupi... ...Panie kierowco, w dniu dzisiejszym otrzymuje pan mandat karny w wysokości pięćset złotych...
Dogadaj się z zakładem który będzie robił to Ci zrobią lifta dobrze że w sumie nic wiecej się nie stało.
ja właśnie po takiej stłuczce zrobiłem lifta starczyło na przód i tył :diabelski_usmiech
tylko że szkody były troche większe bo poszła lampa, kierunek zderzak, róg błotnika lekko zgięty do wyprostowania wygiął sie też róg maski na gługości 2 cm ale malować trzeba było.
Zuzus, dżizas, no współczuję, masakra po trzech miesiącach...
zgucio, u mnie też kierunki i jedna lampa (na razie jedna, bo przecież nie pozwolę wymienić tylko jednej sztuki) - znaczy zaczepy puściły i teraz szkła na szarej taśmie jeżdżą... takie druciarstwo zanim rzeczoznawca się nie zjawi.
robert.dg, jego szkody zamkną się w okolicach 200 plnów plus szara taśma...
ja miałem zaraz po wigilii stłuczkę z winy innego ( ukraińskiego ) kierowcy fiatem brava z 99 roku, pęknięty był błotnik przedni, oraz rozwalona ramka na rejestrację - wycenili to na prawie 700 pln, błotnik plastikowy ofc
ja miałem zaraz po wigilii stłuczkę z winy innego ( ukraińskiego ) kierowcy fiatem brava z 99 roku, pęknięty był błotnik przedni, oraz rozwalona ramka na rejestrację - wycenili to na prawie 700 pln, błotnik plastikowy ofc
wiec raczej Zuzus, dostanie podobną wycenę
Natalia miała końcem 2009 roku stłuczkę swoim Clio GT (identyczną jak Zuzus) i u niej koszt naprawy wyniósł około 2400PLN netto :wink: Inna sprawa, że tydzień później skasowała to auto...
Deo, auto oddam do ASO, ktore mam najblizej domu - do Emidy, a sprawca ubezpieczony w Compensa.
kalesoon, ale u mnie blotnik nie tylko jest pekniety, jest pognieciony, do tego klapa bagaznika pognieciona, swiatlo jedno uszkodzone, zapewne podloga jest uszkodzona.. Mysle, mam nadzieje, ze jednak bedzie to inna wycena niz twoje 700zl.
Zuzus, na zdjęciu słabo widać zniszczenia, ale jak sądze dostaniesz wycenę znacznie większą niż ten mój fiacik tam tylko 2 częśći będą wymieniane ( błotnik, ramka na rejestracje do tego robocizna, podkałd, malowanie)
oby szybko naprawili ! bo szkoda jak auto nie może w naturalnym środowisku przebywać
Komentarz