Powiem tylko tyle, za takie nagranie bez problemu dostaniesz komplecik punktow Udowodnia Ci ze naruszyles przepisy wyprzedzajac po prawej, wielokrotnie predkosc itd, na wyslance
A czy koledzy jechali slusznie czy nie szybko to inna sprawa :twisted: Spieszyli sie do Zor i tyle
wiesz raczej nie słusznie nie jechali ani na sygnale ani z sygnałem świetlnym, ale i tak co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie bo to Polska właśnie.
W innym cywilizowanym kraju dostali by po łbie i tyle.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Powiem tylko tyle, za takie nagranie bez problemu dostaniesz komplecik punktow Udowodnia Ci ze naruszyles przepisy wyprzedzajac po prawej, wielokrotnie predkosc itd, na wyslance
A czy koledzy jechali slusznie czy nie szybko to inna sprawa :twisted: Spieszyli sie do Zor i tyle
bo nie idziesz z tym na policje tylko do TVN - oni juz pociagna sprawe dalej bez twojego udzialu
Taaaa, chyba nagrode za wzorowe pełnienie służby Sorry ale popracowałem troche w służbach mundurowych i wiem jak wygląda tam podejście do prawa - Prawo jest dla innych - to własnie jest Polska. W Austrii czy Niemczech dostaliby gigantyczny mandat oraz naganę, a w Polsce komendant ich rozgrzeszy i powie ze śpieszyli sie do interwencji i tyle
..popracowałem troche w służbach mundurowych i wiem jak wygląda tam podejście do prawa - Prawo jest dla innych - to własnie jest Polska. W Austrii czy Niemczech dostaliby gigantyczny mandat oraz naganę, a w Polsce komendant ich rozgrzeszy i powie ze śpieszyli sie do interwencji i tyle
a pracowałeś tam jako kto? i chyba to dawno było....
To niech pozostanie tajemnicą, mogę ci tylko powiedzieć że była to KWP.
Zamieszczone przez westwi78
i chyba to dawno było....
Odszedłem pod koniec 2004 r. z tego co wiem (mam kolegów) niewiele sie tam zmieniło, a juz na pewno nie mentalnośc pracujacych tam ludzi
Dalej po wyciągnięciu "blachy" mandat ci nie grozi (no chyba, że jedziesz na bani),a swoich się kryje. Mi taka policja nie odpowieda zupełnie !!
A takich filmików jak ten ze Strażą Graniczna można by w moim mieście nakręcić dziesiątki
To niech pozostanie tajemnicą, mogę ci tylko powiedzieć że była to KWP.
i chyba to dawno było....
Odszedłem pod koniec 2004 r. z tego co wiem (mam kolegów) niewiele sie tam zmieniło, a juz na pewno nie mentalnośc pracujacych tam ludzi
Dalej po wyciągnięciu "blachy" mandat ci nie grozi (no chyba, że jedziesz na bani),a swoich się kryje. Mi taka policja nie odpowieda zupełnie !!
Nie równaj Policji do SG, te samo ministerstwo ale nie ta sama mentalność i już niestety nie te lata co kiedyś. Dostaną na garba i tyle.
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
No chyba, że mieli uzasadnienie swego postępowania...
Zresztą niech się przyzna z ręką na sercu ten kto przestrzega rygorystycznie WSZYSTKIE przepisy. Funkcjonariusze SG to też tylko ludzie.
Ludzie, ale jednak bardziej na cenzurowanym.
Teraz już nie tak prosto sprawie łeb ukręcić, jeśli tylko sprawa zostanie nadany bieg. Tutaj raczej nie widzę zagrożenia dla funkcjonariuszy bo żeby ustalić kiedy to było choćby, to musiałby zostać przesłuchany autor filmiku a ten jak się domyślam nie ma ochoty złapać za to MKK i punktów
Zresztą niech się przyzna z ręką na sercu ten kto przestrzega rygorystycznie WSZYSTKIE przepisy
Tekst z deczka idiotyczny - sorry !!
Policja, SG czy SM to służby powołane w celu NADZORU nad przestrzeganiem prawa. Więc kto inny, jak nie ludzie którzy pilnują aby prawo było przestrzegane, ma go przestrzegać???
Jest naturalnym że najbardziej kłuje w oczy olewanie prawa przez funkcjonariuszy powołanych do nadzoru nad jego przestrzeganiem.
To samo dotyczy np. księży i przekrętów finansowych.
[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 14:11 ]
autor filmiku a ten jak się domyślam nie ma ochoty złapać za to MKK i punktów
No własnie i to jest Polska własnie a dlaczego niby autor tego filmiku miałby być ukarany?? Przecież on chciał tylko udokumentować i być może zatrzymać ludzi którzy złamali prawo. A jak wiadomo z przepisów prawa, każdy obywatel który widzi, że ktoś łamie prawo MA OBOWIAZEK zareagować. No to kolega zareagował i nagrywał. A że żeby nagrać pirata trzeba jechac tak jak on, no cóż, to juz sama policja powinna to wiedzieć, bo przecież sama tak właśnie uzasadnia pościgi za "piratami" w nieoznakowanych samochodach bez jakiejkolwiek sygnalizacji
Ja byłem w zasadniczej w ŻW. Byłem kierowcą. Taka jazda była dozwolona tylko na pilotkach albo kogucie. Bez tego każda służba mundurowa musi przestrzegać kodeksu. Sam dostałem od dowódcy patrolu mandat za wyprzedzanie na pasach.
arturas03 napisał/a:
Zresztą niech się przyzna z ręką na sercu ten kto przestrzega rygorystycznie WSZYSTKIE przepisy
Tekst z deczka idiotyczny - sorry !!
Nie zauważyłeś wielkich liter w słowie WSZYSTKIE oraz słowa przed nim???? Nie chodziło mi tu akurat o konkretne służby pilnujące porządku, a o cały naród. Wiem, że nieprzestrzeganie przepisów przez WSZYSTKICH nie jest usprawiedliwieniem dla jednostek, ale niestety już mamy taką mentalność narodową, że widzimy cudze grzeszki a swoich nie dostrzegamy.
ale niestety już mamy taką mentalność narodową, że widzimy cudze grzeszki a swoich nie dostrzegamy.
Owszem masz rację Tylko że wykroczenia popełnione na drodze przez policjanta czy strażnika miejskiego lub granicznego jet widoczne dużo mocnij niż zwykłego Kowalskiego.
Tylko, że zapewnie pijesz do niechęci kierowców do policji. Powiem ci że ja ją także mam choć w tej firmie parę lat przepracowałem szlag mnie po prostu trafia jak wmawia się ludziom jaka to ta predkość jest niebezpieczna, a samemu slużbówkami lub prywatnymi autami jedzie sie ile fabryka dała, bo mi nic nie grozi, przecież mam blachę więc koledzy wiedzą kto ja jestem :evil:
Szlag mnie trafia również z innego powodu. Polska policja patrzy TYLKO na predkość. Inne wykroczenia ich nie obchodza totalnie. Możesz jechać skrajnym lewym pasem z właczonymi przecimgilnymi ale nie przekraczajac prędkości i nie zostaniesz zatrzymany.
Dlatego właśnie ludzie tak nie szanują drogówki i pracując w policji zawsze to powtarzałem, ale to jak grochem o ścianę Mentalność tych ludzi jest z poprzedniego systemu i cały cas gro z nich mysli, że to ludzie są dla nich, a nie oni dla ludzi i że oni stoją ponad prawem
[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 16:18 ]
Większośc ludzi w tych formacjach nie rozumie słowa "służba", a to oznacza ni mniej ni wiecej tylko OBOWIĄZSEK SŁUŻENIA drugiemu człowiekowi. A nie wykorzystywania swojej władzy.
Komentarz