samochód dostawczy z 2osobowego na 3 osobowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kranek3
    Drive
    • 2010
    • 79

Zamieszczone przez misiek^wro
    Zamieszczone przez Martinez
    I pytanie misiek^wro: dlaczego ograniczyć karanie wg zarobków/bogactwa tylko i wyłącznie do kodeksu o ruchu drogowym? Czemu nei rozszerzyć tego na KK, KC?
    Jak malo wiesz, to juz Ci kolega westwi78 odpowiedzial. Sad wymierzajac kare o alimenty, rozboj, zniewage publiczna itd kary uzaleznia od majetnosci pozwanego :twisted:
    W sprawach o rozbój sąd wymierza karę w zależności od majętności pozwanego? Pierwsze słyszę. Co do sprawy o alimenty to też przykłąd znalazłeś, sprawa (de facto) o majątek a Ty się podniecasz że tam wyroki są w oparciu o majętność. Zniewaga publiczna? To przecież w pozwie oskarżyciel występuje z wnioskiem w którym jest kwota jaką sobie "życzy", sąd jest tu od ocenienia czy pozew jest słuszny.

Wiesz czemu? Bo dac czlowiekowi palca to bedzie chcial cala reke. Niestety, ale spoleczenstwo to nie tylko ja i Ty, ktorzy potrafimy ocenic bezpieczna predkosc na danym odcinku. To takze wioskowe glupki w rzechach i dobrych BMWicach, ktorzy na niektorych odcinkach przeszarzowywuja z predkoscia i pozniej czytamy o autach pozawijanych w drzewa itd.
    I właśnie dlatego nie można grzebać w prawie na zasadzie - od bogatego więcej, a od biednego mniej!
    Po pierwsze jest to jawna niesprawiedliwość
    Po drugie cholernie korupcjogenne
    Po trzecie tworzy grupę uprzywilejowaną

Wladza nie moze co 10 metrow zmieniac znaku i stawiac ze tu mozesz jechac 140 tam 180 a tutaj 110. Bo ludzie na znaki nie patrza.
    Jak na znaki nie patrzą to po co wogóle je stawiać?

Zamieszczone przez Martinez
    Czyli wg Ciebie tylko bogaci zapieprzają? A ja bardzo często widuje stare rzęchy które gnają 130 kmh po krajowej 7. Jak obok przeleci nowe BMW 5 150 kmh to który zestaw wg Ciebie jest groźniejszy biedak w rzęchu czy "bogaty motłoch" w BMW 5? Idąc dalej z bocznej drogi wyjeżdża furmanka czy stary żuk - ani chybi "bogaty motłoch" to to nie jest i wyjeżdża wprost pod koło pędzącego 110 kmh Lexusa. Kto tu stworzył większe zagrożenie i jak ich karać? Biedaka który wymusił pierwszeństwo czy "motłoch" który przekroczył prędkość o 20 kmh i nie dostosował prędkości do blablabla.
    To sa przypadki. Wyjatki. Bo mi najczesciej wymuszaja drogie fury i ich wlasciciele - bo uwazaja ze im wszystko wolno. Jak walne swiatlami, to spotykam sie z wyciagnietym za szybe 'fakerem'. Biedni tez wymuszaja. Jak mi sie wcisnie stara 105ka, albo jaki zuk czy tarpan, to jak mrygne, to w wiekszosci przypadkow wlacza ta osoba kierunkowskazy.
    Taki, właśnie przypadek miałem ja osobiście. W smutne listopadowe popołudnie na trasie do Gdańska wyjechał mi z podporządkowanej jakiś stary rozpierdalający się Jelcz (zapewne bogaty motłoch). Jako że jesteśmy w zafajdanej unii to skrzyżowanie było już przebudowane (przejście dla pieszych słupki na środku drogi ze strzałkami) więc nie było gdzie uciekać. A jednak wybrałem wariant uciekam zamiast wale jelczowi w dupe. Zmieściłem się między słupkami ale auto złapało poślizg. Jedna kontra, druga i niestety zaczęło mnie obracać. Uderzyłem tyłem auta w barierkę niewielkiego mostku po czym auto się obróciło i spadło dachem w dół jakieś 4-5 metrów. Na szczęście była to jakaś lokalna rzeczka porośnięta szuwarami i lądowanie było bezpieczne. Jebany bogacz w Jelczu nawet się nie zatrzymał widząc jak mój samochód tańcuje mu przed samochodem.

Tak to był przypadek, jak wiele innych. Każdy użytkownik drogi może popełnić błąd, każdy może spowodować wypadek. Pijany kierowca może być bogaty lub biedny, ale każdego powinna czekać taka sama zasłużona kara. Bez wyjątków, bez rabatów, bez "trudnych sytuacji rodzinnych". Tak samo jak za morderstwo kara powinna być jedna kula w łeb bez względu na majętność.

Ponadto z moich obserwacji, w Mercedesach to wymiana kierunkow chyba kosztuje bardzo duzo, bo ich wlasciciele praktycznie nie uzywaja tego przy zmianie kierunku jazdy ( albo moze kierunki w autach z gwiazda sa za doplata? )

hahaha
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

witam, mam pytanko, czy jest mozliwość przerejestrować auto dostawcze z 2 osobowego na 3 osobowy? Czy wystarczy wsadzić kanape, pojechać na przegląd i do urzędu?
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Transporter
      Ambiente
      • 2009
      • 142

a jaki samochód ... przypuszczam że nie octavia :P

Jak ja przerabiałem osobowe z ciężarowego to trochę się popytałem.... nie wiem czy to będzie miało coś wspólnego ale...
      jak dobrze pamiętam to musiały być spełnione warunki:
      musi występować fabrycznie w takiej ilości miejsc
      oraz kanapa pasy i zagłówki najlepiej oryginalne żeby nie było problemów z homologacją
      www.calorocznykierowca.blog.pl

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

no niestety nie jest to octavia :P przymierzam sie do kupna dostawczaka i mam kilka na oku miedzy innymi jeden jest fajny iveco tylko niestety 2 osobowy......
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...