cześć , mam takie pytanie , z ciekawości bardziej...
w związku z często powtarzającymi się stwierdzeniami , ogłoszeniami, również na naszym forum prosił bym o parę zdjęć welurowej tapicerki w O1 , podobno była w wersji elegance , ja jakoś tylu przejrzanych skód , oglądanych przypadkowo itd jakoś nigdy takiej nie widziałem , a przynajmniej z wersji które występowały w sprzedaży w Polsce.
odnoszę wrażenie że spora część naszych kolegów nigdy weluru na oczy nie widziała.. :?
Ja też jakoś nie widziałem welurowej tapicerki w 01... Chyba była w 01 przed liftem, tak przynajmniej mi sie wydaje, taka szara w ciapki ale nie jestem pewien ops: Szkoda że nie jest popularny bo chętnie bym przygarnął do siebie komplecik
w sumie to ciekawe dlaczego przestano wyposażać auta w welur ? cięcie kosztów :?:
no bo chyba taka tapicerka jest o wiele przyjemniejsza od zwykłej szmaty , jak mawia Maicroft..
pytanie - czy mozliwe jest żeby w a6 skóra na fotelu kierowcy , na oparciu na zewnętrznym boczku trzymającym w zakrętach /wiecie o co mi chodzi mam nadzieję/ poprzecierała się po 50 tyś km do żywego ? w załamaniach i przy szwie. kierowca nie gruby , co prawda do auta wsiada/wysiada parę razy dziennie , ubrany normalnie , krótkie odcinki..
czy tam po prostu jest sporo więcej jak 50 tyś km :?: :diabelski_usmiech
auto wizualnie świetnie wygląda , sprowadzone jako 14-17 miesięczne z niemiec z przebiegiem ok 23tyś km, kupowane w salonie ałdi /podobno/
w sumie to ciekawe dlaczego przestano wyposażać auta w welur ?
Sam sie temu dziwię. w Renault Lagunie I ph II miałem piekny gruby welur. Nie dość, że tapicerka była mięcitka w dotyku i prezentowała się rewelacyjnie, to jeszcze była bardzo trwała - auto sprzedałem z przebiegiem 178 tys km i tapicerka wyglądała naprawde jak nowa
Szkoda, że do Skody nie ma takiego welurku ale Renault też juz w nowych modelach nie stosuje weluru. Naprawdę nie wiem co jest tego powodem.
Komentarz