Pognaj ich żeby na Spota już był
opine na temat TDI 116KM + 4motion
Zwiń
X
-
pstrykacz, Nie było.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Re: opine na temat TDI 116KM + 4motion
Zamieszczone przez daneczek76Proszę o Opinie na temat TDI 116KM + 4motion jak się sprawuje ten silnik ktoś maił słyszał itd.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Proszę o Opinie na temat TDI 116KM + 4motion jak się sprawuje ten silnik ktoś maił słyszał itd.
Lata produkcji to 1/2006 do 6/2008
Więc proszę o dalsze info (jak możesz to Model, rok w którym występował)
ps: a może i chodzi o 115KM ??
ps2: Generalni pod nazwą 4Motion kryje się znany na forum system Haldex a ten już w wyszukiwarce znajdziesz (Syncro - czyli napęd stały to Torsen) Jedynie zamieszanie to Passat B5 bo był początkowo oferowany w wersji Syncro a potem 4Motion jednak w jego wypadku obie nazwy oznaczają Torsena.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
ten silnik ma oznaczenie tez AUY tak u mnie jest u mojego ojca w Seacie, i on tez był montowany w galaxy z 4na4 i chyba w alhambrach i sharanach tez, to już o moim rewelacji w przyspieszaniu nie ma 14s to 100 ale na autostradzie do Niemiec 5 osób pełen bagaż predkość 120 na 6 klima i 5,7l na 100
golf IV
1.9 TDI 4 8 1896 cm³ 85 kW (115 KM) 285 Nm 1999 do 2002 AJM, AUY PDSpot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica
Komentarz
-
-
chodzi 116 KM VW Sharan 4Motion - tak mi coś świta że 4motion w sharanie problematyczne było ale może sie myle.
mogę kopić coś takiego z małym przebiegiem w Niemczech z salonu VW.
Motorleistung 85 kw (116 PS)
Hubraum 1896cm³
Kraftübertrag. 6-Gang
Treibstoffart Diesel
Erstzulassung 03.2004
Kilometerstand 63.030 km
ale tak jak myślałem że rewelki w przyspieszeniu nie ma jednak nadal skupie się na 1.9 TDI 130 lub 150 i na młodszym.
no chyba że 2.0 TDI ale to od 2007 tylko i wyłącznie.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Z tego co podajesz to faktycznie jest to silnik AUY i ma on 115KM :!: (jest jeszcze BVK ale on dopiero od 2005r. )
Silnik ok. ma wałki i parę innych rzeczy od wersji 130km więc wytrzymały
Z Haldexem (bo taki system kryje się tu pod nazwą 4Motion) w VW nigdy większych problemów nie było (wykluczając jednostkowe przypadki) choć nie interesowałem się Sharanem więc jak w nim nie wiem (ale wydaje mi się że nie powinno być jakiś problemów)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
Komentarz