Opinie o silniku 2.0 FSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stitho
    Classic
    • 2010
    • 10

Opinie o silniku 2.0 FSI

siemka

Przyzwoicie to wyglada na RS-owym zderzaku..Tez mysle nad dokladnie takim samym montazem a tu prosze juz jest gotowe

Jak zamontowales lampki? ciales kratki??
    co to za lampkli? ile LED??

pozdrowionka
    STITHO
  • Skodio_
    Rider
    • 2008
    • 324

Opinie o silniku 2.0 FSI

Jak w tamacię szukałem trochę w necie i troszkę wiem ale każdy wie jak to jest każdy chwali swoje :wink: , ale chciałbym aby może jakiś użytkownik tego motoru najlepiej w passacie od 2006 sie wypowiedział, czy to awaryjne jest są jakieś problemy i ogólnie czy trapi coś ta motorownie .

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

kolego, raczej nie powinno byc żadnych problemów ale czy jestes pewny ze chcesz benzyne bez doładowania?
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• palioza
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 417

zgadza sie... mam wrazenie, ze moje TSI nie jedzie a co dopiero bez doladowania w tak ciezkiej budzie :/
        Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• Skodio_
          Rider
          • 2008
          • 324

powiem tak jezdze AGRem i to dopiero nie idzie !! mysle ze te 150koni nawet w tej ciezkiej budzie jakos by sie odpychalo, oczywiscie spalanie tez jest wazne jezdze autem ktore pali 5-6litrow, przezyje przesiadke do auta ktore pali okolo 11L ale 2.0TFSI chyba juz tyle nie pali czytalem ze niektorym w wawie z 14 niechce zejsc (choc niektorym i 8,5 choc w to nie wierze ) a to juz dla mnie niestety sporo, a wiadomo turbo benzyna kusi turobo zyje turbo pije :P

palioza, mi by 2.0 TSI wystarczyla az nadto a po programie ..huhu :szeroki_usmiech

Komentarz

• tomil
            L&K
            S_OCP Member
            • 2008
            • 1179

Zamieszczone przez Skodio_
            mi by 2.0 TSI wystarczyla az nadto a po programie ..huhu
            Do czasu. Dupohamownia po przyzwyczajeniu mówi, że mało i co zrobisz?
            It doesn't matter what we're losing
            It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Skodio_
              Rider
              • 2008
              • 324

jakby bylo mnie stac to bym kupil 3.0T z salonu :wink: , ale wiem jakie mam progi finansowe i chce auto wiadomo jak najnowsze od 2006 wzwyż i za taka kase, z 2.0T raczej nie dam rady a nie chce auta gdzie kotos cwiare wstawial....

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

To 1.9TDI + soft.
                Co do FSI to gdzieś czytałem o problemach z zasyfianiem się silnika, chyba chodziło o komory spalania. Dokładnie ci jednak nie powiem bo nie pamiętam o co dokładnie chodziło, tak tylko liznąłem tematu. Nie pamiętam też czy miało to jakieś zgubne właściwości dla silnika, po za jakąś tam utratą mocy nie było żadnych minusów.
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• tomil
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1179

Zamieszczone przez Udesky
                  Co do FSI to gdzieś czytałem o problemach z zasyfianiem się silnika
                  może nawet tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...puszka+pandory

Było kilka dyskusji na temat paliwa, które trzeba zalewać do FSI. Kolega ma takiego Passka z 2.0 i zalewa najmarniej 98 (standard to Verva). Twierdzi, że na 95 nie bardzo idzie. Tak poza tym to nie narzeka na auto- leje i jeździ. Coś tam marudził o zawieszeniu, ale nie pamiętam.
                  It doesn't matter what we're losing
                  It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Azazel
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 313
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zasyfianie się silnika, to ponoć dość powszechny problem w tych silnikach, chociaż mojemu koledze nic się takiego nie stało, zamiast tego natomiast padła mu skrzynia biegów właśnie w Pasku 2.0 FSI, heh. No ale to chyba odosobniony przypadek. Ogólnie nie narzeka
                    2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                    2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7461
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

czytałem ze 3 artykuły ale o 1.6 FSI to mówiono, że FSI mało pali jak się go nie ciśnie zbytnio. było napisane, że przy pałowaniu 1.6 pali 11-12l/100km więc 2.0 FSI będzie odpowiednio więcej ile w tym prawdy nie wiem.
                      jeszcze zależy od budżetu jakim dysponujesz i czy tylko VAG się liczy, może coś się wynajdzie :szeroki_usmiech

cytat z artykułu
                      Supernowoczesna jednostka napędowa Volkswagena ma wtrysk benzyny bezpośrednio do cylindra, co daje oszczędności w zużyciu paliwa. W tradycyjnym silniku benzyna wtryskiwana jest do kolektora dolotowego i zasysana do cylindra przez tłok. Volkswagen zaangażował się w technologię bezpośredniego wtrysku benzyny i bardzo go Fot. Ryszard Polit: Na tylnej kanapie miejsca jest sporo. lansuje. Silnik z pojemności 1,6 l osiąga 115 KM mocy i zapewnia całkiem przyzwoitą dynamikę. By ją jednak osiągnąć, trzeba naciskać na pedał przyspiesznika, a wtedy oszczędności diabli biorą. Koszty eksploatacji podnosi konieczność tankowania droższej benzyny 98-oktanowej.
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Jarek_wawa
                        Rider
                        • 2009
                        • 283

Kolega ma tego Passata.
                        Jeździ głownie po Warszawie i nie narzeka, jutro mogę go spytać ile pali.
                        Totalnie bezawaryjny, wcześniej miał Avensiske 2,0 i teraz jest bardzie zadowolony.

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

skodio, jak cie przeraza spalanie to kup tdi rs plus program i bedzie miło około 200KM, spalanie w miescie 8-9l
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• maciejj
                            Classic
                            • 2010
                            • 4

Ja jezdze 2.0 FSI od stycznia. Spalanie: w korkach okolo 11.5 a jak jest troche luzu to do 9.5 zejdzie po miescie. Mocy nie brakuje, moment tez na dobrym poziomie. Co do wad to slyszalem ze zbiera sie nagar na zaworach wylotowtch prawdopodobnie z powodu ubogiej miesznki (przy spokojnej jezdzie). Ja na razie nie mam zadnych roblemow (73000km)

Komentarz

• Yarek
                              Elegance
                              • 2005
                              • 992

Zamieszczone przez piramida
                              skodio, jak cie przeraza spalanie to kup tdi rs plus program i bedzie miło około 200KM, spalanie w miescie 8-9l
                              zapomniałeś dopisać, że to ma sens jak ktoś robi rocznie z 50 tysięcy :szeroki_usmiech
                              . pzdr Jarek
                              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Skodio_
                                Rider
                                • 2008
                                • 324

Zamieszczone przez Yarek
                                zapomniałeś dopisać, że to ma sens jak ktoś robi rocznie z 50 tysięcy :szeroki_usmiech
                                dokładnie pozatym napisałem ze

Zamieszczone przez Skodio_
                                przezyje przesiadke do auta ktore pali okolo 11L
                                choc przyjemnie by bylo jakby w trasie z 8 cos spalił :wink:

Komentarz

• zajcu_89
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 41

To i ja dorzucę parę słów. Jak dla mnie silnik troszkę za słaby 2.0TFSI były super, pozatym nie mogę mu zarzucić niczego, przejechane mam prawie 100tys km przez 2.5roku do tej pory z samochodem nic się nie działo, leje i jeżdżę. Najdłuższą trasę jaką nim zrobiłem to wyjazd na Chorwację (kolega jechał ze mną nową Toyota Avensis 2.2 D4D 170km), miał trochę więcej bagaży na pokładzie, a tempo na chorwackich autostradach mieliśmy dość dobre (150-170km/h, średnia prędkość na całej trasie to 110km/h a kilometrów przeszło 1400) i różnica w spalaniu między tymi samochodami wyniosła jakieś 0.5litra na 100km, mi spalił 8.5 koledze 8.0. Jak dla mnie super.

Pozdrawiam

Komentarz

• Skodio_
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 324

zajcu_89, Jarek_wawa, podziekował

[ Dodano: Pon 12 Kwi, 10 23:26 ]
                                    zajcu_89, Jarek_wawa, podziekował

a temat tego "zasyfiania" studjuje

Komentarz

• Bart_wawa
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 81

Hmmm ja nie czytajac zbyt wiele kupiłem 2.0 FSi coć po głowie chodził mi 1.6 FSi ale w poruwnaniu spalania i osiągów zdecydowanie wygrał 2.0. Mam go narazie niecałe 2 miesiące i jak do tej pory spalanie na poziomie 8 l/100 km. Jak sie spokojnie jedzie bawiąc sie gazem to komputer pokazuje 6,9 no ale ja tak dlugo nie moge i mi pali 8 )

Komentarz

Pracuję...