BSE <-> BXE clash of the titans
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
no, złapie się ktoś w końcu :?:
w weekend pojeździłem ojca BSE i muszę powiedzieć, że jestem pełen nadziei jeżeli chodzi o starcie z seryjnym (oczywiście) BXE
ja już się wstępnie ustawiałem z loru no ale pech taki, że ciągle nie mam tego auta do dyspozycji na miejscu, a jak będę miał, to boję się, że loru może już nie mieć serii 8)
aczkolwiek jeżeli będzie miał to jak najbardziej aktualne
może się ktoś jednak złapie gdziekolwiek co :?:
nie trzeba chyba mieć do tego specjalnie dużych jajek :roll:
fajnie byłoby rozwiać wątpliwości
nie trzeba wielkiego szumu, wystarczy jak podacie wynik
zachęcam
tylko plizzzzz, bez gdybania co będzie, co będzie to się okaże mam nadzieję :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
jak najbardziej pamiętam, seria będzie pewnie tak gdzieś do połowy maja.
szkoda, a tatko to gdzieś w okolicy mieszka ? może by się do niego przejechać wieczorkiem ? albo ktoś w wawki lub okolic che objechać dizla swoim 1.6 ? jest to bardzo prawdopodobne.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruszkoda, a tatko to gdzieś w okolicy mieszka ? może by się do niego przejechać wieczorkiem ?
Zamieszczone przez lorualbo ktoś w wawki lub okolic che objechać dizla swoim 1.6saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Agamek12, a później się obudziłeśJak będziesz w okolicy Miechowa to daj znać, zmłócę Cię swoją seryjną BXE, że będziesz z podkulonym ogonem skomlał całą drogę do Warszawy. :szeroki_usmiech
Dla twojej informacji 1.6MPI w OII jest wolniejszy od 1.9TDI o 0.5sek. a prędkość max mają w zasadzie taką samą 190km/h vs 192km/h.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Koledzy, ja nie twierdzę, że "wygram" z O2FL 1.9TDI - auto mojego kolegi jest na dotarciu, ma raptem kilkaset kilometrów przebiegu więc pewnie nie ma pełnej mocy. Nie leży ponadto w mojej naturze udowadnianie że jestem najszybszy i wcale bym się nie zdziwił, gdybyście byli szybsi niż ja...
Aha, ja mam (niestety) O1 1.6i a ona (według tabel) ma czas przyśpieszenia 0-100km/h taki sam, jak O2 1.9TDI... Ale OK, tu jest mowa o porównaniu O2 1.6i z O2 1.9TDI - więc mój wpis jest "od czapy"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBAgamek12, a on wiedział, że się z nim ścigasz?
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 22:50 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Agamek12Nie leży ponadto w mojej naturze udowadnianie że jestem najszybszy
Komentarz
-
-
myśle, że to zależy od zdolności kierownika - umiejętnego machania drążkiem i wcale 1.6 nie musi okazać się gorsza, jak się podkręci obroty.
wiem, że to może teoria, ale generalnie benzyna ma lepsze odejście na pierwszych biegach niż tdi. poprostu zależy do jakiej prędkości się planujecie ścigać.
moje zdanie - pierwsze biegi będą na korzyść 1.6, od 3 lepsze powinno być tdi.
sprawdza się to często
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Raczej nie... świadomość możliwości uszkodzenia "delikatnej" skrzyni biegów w tym modelu skutecznie powstrzymuje moje zapędy...
Zamieszczone przez sew1981wcale 1.6 nie musi okazać się gorszasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Wynik "porównania" osiągów rozstrzygnie się już na starcie a w zasadzie to będzie zależało od kierownika jak bardzo ogarnia swoje auto mam tu na myśli BSE vs BXE , wniosku tak gdyż zastępczo jeżdżę żonki bolidem Leon BCB 1.6 16V 105KM i zbiera się to bardzo ładnie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
albo ze mną :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
ale nie wolno uzywać środków przymusu :PTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz