BB 9700 vs HTC HD2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daugov
    Classic
    • 2010
    • 6

BB 9700 vs HTC HD2

mam takie pytanie, do tej pory lałem mobila 5W50 syntetyk ( o ton http://www.autochemia24.pl/product-p...-5W-50-1L.html ) ale moge mieć SLXa LL III 5W30 w dobrej cenie. Zostać przy Mobilu czy korzystać z okazji?
  • Radso
    Drive
    • 2008
    • 64

BB 9700 vs HTC HD2

Moze ktoś z was miał do czynienia z ww modelami, mam umowe do przedłużenia w Orange i nie bardzo wiem co sobie wybrać poki co biorę pod uwagę te dwa modele z przewagą BB(klawiatura) telefon ma być głownie do dzwonienia, pisania, internet, e-mail, no chyba ze jakas marke godną polecenia ominołem w poszukiwaniach to jestem otwarty na propozycje. Aha może jeszcze Samsung Omnia. Powiem tylko ze od paru ladnych lat mam nokie 7610 ops: brakuje mi w niej internetu i mozliwosci przegladania poczty i dlatego musze coś wybrać.

Komentarz

• Azazel
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 313
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja w lutym wziąłem Omnię II. Telefon bardzo fajny, ale soft z Orange jest do bani, więc warto sobie zmienić. Bawiłem się kumpla HTC HD2 i jak dla mnie za duży jest. Jeśli rozważasz dotykowe telefony, to zadaj sobie pytanie, jaki ekran chcesz, bo Omnia ma rezystancyjny, a HTC HD2 pojemnościowy. Jedyne podobieństwo między HD2 i O2, to w sumie Windows Mobile, reszta to różnice, heh.

Moja rada, jeśli nigdy nie miałeś telefonu z Windows Mobile, to może być ciężko się przestawić, więc nie wiem czy ten BB (ew. coś z Androidem) nie byłby lepszy.
      2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
      2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

HTC HD2 jest świetny Wybrałbym ten model z tych dwóch. Mam starszego HTC i jest OK. Nowsze telefony z WM fajnie śmigają i jest bardzo dużo aplikacji na nie, znacznie więcej niż na Androida.
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• hermioli1
          Rider
          • 2009
          • 322

HTC HD2 i tylko on. Ja troszeczkę się pośpieszyłem i wziąłem Omnie II. Niby nie jest zła,jak się włączy parę tweeków idzie jakoś korzystać. Ale jednak HTC HD2 mistrzostwo świata. Poczytaj tu, i zobacz jak wypada w benkmarkach.

W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
          Babka utonęła do góry kudłatką.
          Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
          Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• Piotr AMP
            Rider
            • 2009
            • 250

Czekam jednak na HTC HD 2 MINI ponieważ ten jest ciut za duży, ale faktycznie jest niesamowitą maszyną, troche jeszcze mało aplikacji na niego ale to dopiero sie rozkreca i podobno za niedlugo win 7 mobile bedzie na niego dostepny, szkoda ze nie juz.
            Pozdrawiam
            Piotr

Komentarz

• Radso
              Drive
              • 2008
              • 64

Dobra poszło zobaczymy jak bedzie w moich dłoniach od paru minut lezy HTC HD 2 fajna duża zabawka tylko nie wiem za co sie zabrac, na pierwszy rzut oka mozliwosc ma od groma. dzieki wszystkim pozdrawiam

Komentarz

• Mr0czny
                Elegance
                • 2009
                • 948
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Cena domeny: 3799 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 354.57 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Komentarz

• przemek88
                  Rider
                  • 2009
                  • 613

A ja sie zastanawiam między HTC Hero(ERA G2) lub HTC HD2. Podobno android podbija świat, a telefon(jeśli można to jeszcze nazywać telefonem) na Windowsie nie jest za dobry

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• bradley
                    L&K
                    • 2008
                    • 1465

Zamieszczone przez przemek88
                    na Windowsie nie jest za dobry
                    Na brandowym pseudo Windowsie to nic nie jest dobrego Napchaja dziadostwa ze znaczkiem Ery i tylko system zamula.
                    Nowym Windowsem 7 poki co tez nie ma sie co zachwycac. Jakos przypadkiem zapomnieli o opcji kopiuj-wklej Ale win7 mobile ma byc zupelnie czyms nowym, wiec jesli wyjdzie mozna spodziewac sie, ze bedzie inaczej wygladal od 6.5 i dzialal. Pewnie zerzna co sie da z Androida i ajfona
                    W 6.5 nie korzystam z zadnych manili, sensow i innych udziwnien, ktore zamiast ulatwiac to przeszkadzaja w obsludze telefonu. Zwykly czysty puplit z jednym quicklancherem zeby byly duze ikonki na pulpicie do uruchamiana programow. To jest to.
                    Buildow, ktore maja przycisk start i X na gorze juz w ogole nie instaluje. Tylko te, ktore maja te przyciski na dole ekranu sa duze i latwe do nacisniecia bez uzywania rysika. Choc w przypadku duzego ekranu hd2 nie jest to konieczne. W innych telefonach z mniejszym ekranem dosc dokuczliwe.

Radso, odrazu prosba. Powiedz ile trzyma bateria w tym hd2. Teraz jak cos robisz, ustawiasz, bawisz sie nim. Lepsza wiadomosc z pierwszej reki niz zaslyszana opinia
                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

Mam HD2 od jakis dwoch miesiecy i jak narazie jest dla mnie numero uno! :szeroki_usmiech
                      Ekran jest super jakosci, przygotowany do multi-toucha. Dziaja na nim juz gesty.
                      Sam telefon jest szybki i bezproblemowy. Ma sporo roznych bajerow.
                      Ogolnie z nakladka HTC prawie nie widac, ze telefon jest na Windowsie.
                      Bateria u mnie trzyma srednio dwa pelne dni, a telefon jest mocno uzywany.
                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Radso
                        Drive
                        • 2008
                        • 64

Bradley bateria wytrzymała 9 godzin intensywnego korzystania, cały czas telefon w ręku

Komentarz

• dudek_t
                          L&K
                          • 2008
                          • 1421

A dla mnie HD2 to kolejny przereklamowany bubel ze stajni HTC. Miałem 3 tygodnie i nie chcę do niego wracać...

Komentarz

• Purchawa
                            Admin
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 8007

dudek_t, mozesz to jakos uzasadnic? :roll:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• chrisk_89
                              Elegance
                              • 2010
                              • 834
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dorzucę skromne 3 grosze:
                              1. BB - obsługa klawiatury doprowadzała mnie do szału - wytrzymałem 3 dni z tym fonem
                              2. HTC - uber alles Począwszy od brandowanego SPV M650, przez HD aż do HD2 - mmmmiodziooo!
                              Mam kilku znajomych, co to próbują przejść z Nokii na Samsungi i inne takie marki - z Androidami...
                              Miny mają nietęgie... Jeden z nich po raz kolejny zapłacił za licencję nawigacji... Pierwszą Navi wywalił z fona i nie wie jak i gdzie
                              3. Z przykrością stwierdzić należy, że w Polsce rządzi Windows Jeśli zatem fon ma być rozszerzeniem Twojego kompa (choć skromnym) - po kiego grzybka bawić się z innymi systemami-wynalazkami?

I to by było na tyle. Kolejnym moim fonem też będzie "coś" z HTC - i ma mieć WiFi, GPS i... nie być gorszym od starego poczciwego SPV
                              Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• dudek_t
                                L&K
                                • 2008
                                • 1421

Purchawa, mogę ale zaznaczam że to tylko moje zdanie. Każdemu może pasować co innego...
                                HD2 zaimponował mi na początku wymiarami wyświetlacza i Snapdragonem... pomyślałem że muszę go mieć. Kupiłem w Orange urządzenie już z nowym typem wyświetlacza.

Niestety, mimo doskonałego procesora, super wyświetlacza całość jak zwykle jest niedopracowana... Owszem, przeglądanie internetu to bajka, czytanie dokumentów, odczyt pdf, edycja excela - rewelacja, głównie ze względu na rozmiar wyświetlacza.
                                Niestety... słaby zasięg na oryginalnym radiu, zrywanie połączeń, kiepska jakość w głośniku podczas rozmowy. Możliwe że jest to do naprawienia poprzez zmianę radia, ROMu ale to nic pewnego.
                                Koszmar jednak zaczął się wtedy kiedy ustawiłem 4 skrzynki mailowe. Telefon odłączony od ładowarki o 7 rano o 18 był martwy. Cały czas był gorący, maile nie przychodziły regularnie, mimo odbioru automatycznego co 5 minut często trzeba było ręcznie odbierać wiadomości. Mało tego, kiedy trwała transmisja danych telefon zawsze się zawieszał. Gdy był zablokowany po naciśnięciu klawisza włącznika był czarny ekran, trzeba było czekać ponad minutę aż pojawi się ekran z suwakiem.
                                Pisanie dłuższych dokumentów za pomocą tego wyświetlacza to koszmar, mimo usilnych starań nie potrafiłem pisać bez błędów (nie mam dużych palców!!).
                                Ja rozumiem że to jest Windows ale na litość boską... to urządzenie kosztowało ponad 2000zł a działało gorzej niż stary Diamond czy Nokia N95. Totalnie nie przewidywalne urządzenie.

Komentarz

• Radso
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 64

Póki co jestem zadowolony, nieogarnołem tematu do końca ale chyba na dłużej sie zaprzyjaznimy.

Komentarz

• Purchawa
                                    Admin
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 8007

Zamieszczone przez dudek_t
                                    Kupiłem w Orang
                                    Rozumiem, ze z softem od Orange?
                                    Mysle, ze to moglo miec wplyw na dzialanie. Mialem HTC Touch Pro z softem od Orange i nigdy wiecej smartfona od operatora! Nie dosc ze softy sa stare i malo stabilne, to jeszcze zwykle nie aktualizowane.

W sumie tez nie uzywam jakos najnowszego ROMu, ale mam ori od HTC i nie mam zadnych problemow jakie opisales.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• bradley
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1465

Zamieszczone przez Purchawa
                                      Mialem HTC Touch Pro z softem od Orange
                                      Ja teraz ujezdzam TP a raczej jego brandowa wersje Vario IV. Oryginalny soft wytrzymal jakies 2h ze mna. Moglem jeszcze przebolec wszystko ale tego, ze nie moglem wykasowac polaczenia internetowego ani ustawic innego manualnie czy automatycznie to juz byla przesada. Tylko era i era soft...
                                      Dlatego najlepsze sa kitcheny i samemu sie wgrywa to co chce do romu

Bateria w czuwaniu potrafi wytrzymac 3-4dni. Jak sie korzysta normalnie z telefonu jest to z reguly 48h.
                                      Jestem ciekaw co bedzie jak wsadze powiekszona bateryjke, ktora juz powinna byc w tym tygodniu w moim rekach Wraz z bateria bedzie fikusna klapeczka tylna zwiekszajaca objetosc telefon 2x.

Purchawa, a jak radzisz sobie z brakiem klawiatury? TP ja mial (dlatego glownie na niego sie zdecydowalem bo po poprzednim ceglofonie nokii 9500 qwerty bylo czyms rewelacyjnym). HD jej nie ma. Choc wiekszy wyswietlacz powinien fajnie wspolgrac z fingerkeyboard 2.1
                                      VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• Sarrazin
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 151

Ja bym wybrał HTC. Black Berry to niby maszyna do pisania maili idealna, ale żeby skonfigurować pocztę trzeba się trochę pobawić. Wszystko trzeba aktywować w jakimś systemie, nie ma możliwości ustawienia skrzynek od ręki, trzeba się gdzieś rejestrować aby otrzymać możliwość ustawienia skrzynek(po tej czynności w menu ukazuje się dopiero opcja konfiguracji maila. A do tego w Orange trzeba mieć do niego wykupiony specjalną usługę Black Berry Business Server co kosztuje dodatkowo 25PLN miesięcznie. Gdybym wiedział, że z tym mailem będą takie cyrki to zastanowiłbym się dwa razy.
                                        1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km

Komentarz

• bardzozlymisio
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 208

Wszystkie funkcje o ktorych wspomniales znajdziesz w iPhonie
                                          Prosty w obsłudze, bardzo dobrze działa z mailem, konfiguracja z kontem gmail bardzo prosta, jesli do tego jeszcze uzywasz Maca, albo planujesz zakup to jest to bardzo fajne rozwiazanie. Klawiatura dotykowa działa nad wyraz fajnie. Do netu mega wygodny ekran, powiekszanie i rozne ulatwiacze zycia.
                                          Bolesna jest tylko cena :cry:

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Zamieszczone przez bradley
                                            Purchawa, a jak radzisz sobie z brakiem klawiatury? TP ja mial (dlatego glownie na niego sie zdecydowalem bo po poprzednim ceglofonie nokii 9500 qwerty bylo czyms rewelacyjnym). HD jej nie ma. Choc wiekszy wyswietlacz powinien fajnie wspolgrac z fingerkeyboard 2.1
                                            No wlasnie Touch Pro mialem glownie ze wzgledu na klawiature, bo ma ja rewelacyjna. W HD2 stwierdzilem, ze bede pisalal na nim mniej, lub przeboleje brak klawiatury. Zastanawialem sie chwile czy nie kupic Touch Pro 2...
                                            Jak dla mnie w pozycji poziomej na HD2 pisze sie prawie tak dobrze jak na zwyklej klawiaturze, ale oczywiscie sporo wolniej. W pozycji pionowej jest juz gorzej.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• dudek_t
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1421

Zamieszczone przez Purchawa
                                              Zamieszczone przez dudek_t
                                              Kupiłem w Orang
                                              Rozumiem, ze z softem od Orange?
                                              Mysle, ze to moglo miec wplyw na dzialanie. Mialem HTC Touch Pro z softem od Orange i nigdy wiecej smartfona od operatora! Nie dosc ze softy sa stare i malo stabilne, to jeszcze zwykle nie aktualizowane.

W sumie tez nie uzywam jakos najnowszego ROMu, ale mam ori od HTC i nie mam zadnych problemow jakie opisales.
                                              No właśnie niby od Orange ale sam telefon nie brandowany. ROM oryginalny HTC. Masz skonfigurowane skrzynki email?

Komentarz

• bradley
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1465

Ja konfigurowalem tylko gmaila i wszystkie maile sciagal. Mozna bylo ustawic czy ma sciagac z serwera czy ma zostawiac i co ile ma sie laczyc wifi i sprawdzac.
                                                Inne serwery tez musi ogarnac WM bo to sie opiera na tej samej konfiguracji co outlook express. Juz od dawna nie uzywam outlooka bo wygodniej jest mi uzywac poczty przez przegladarke internetowa
                                                VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• Purchawa
                                                  Admin
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 8007

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                                                  Wszystkie funkcje o ktorych wspomniales znajdziesz w iPhonie
                                                  Prosty w obsłudze, bardzo dobrze działa z mailem, konfiguracja z kontem gmail bardzo prosta, jesli do tego jeszcze uzywasz Maca, albo planujesz zakup to jest to bardzo fajne rozwiazanie. Klawiatura dotykowa działa nad wyraz fajnie. Do netu mega wygodny ekran, powiekszanie i rozne ulatwiacze zycia.
                                                  Zona ma iPhona i jakos nie moge sie w 100% do niego przekonac, mimo ze jestem uzytkownikiem Mac'a.
                                                  Fakt, ze jest fajny ale chyba dopiero przekona mnie nastepna wersja.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...