Sprzedaż mieszkania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Evil
    Rider
    • 2009
    • 721

toocool, mam nadzieje że miałem pecha.. ale 3 duże biura albo wysłały nowych pracowników, albo mało ich interesowało co sprzedają, byle tylko na prowizji ściągnąć. Na pierwszych mieszkaniach gadaliśmy o tych prowizjach dla biura to tylko jeden był wstanie coś opuścić na prowizji.

dzwoniłem po biurach i pytałem jak to z tą prowizją, i się okazało, co biuro to swoje zasady. A moim zdaniem tylko prowizję powinien płacić sprzedający, ew. jak sprzedający jest kumaty to dorzuca sobie tą kwotę do mieszkania i już

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• keneida
      Rider
      • 2010
      • 316

ci wszyscy agenci są ludźmi. Zatem jedni pracują dobrze, inni średnio a reszta to do dupy.
      Przez agencje dałem mieszkanie do wynajęcia. Oczywiście najpierw sam w internet ogłoszenie. Oczywiście zaczeły "pasożyty" dzwonić, że mają klienta co by chciał tylko nie mamy umowy.

Z 4 agencji dwóm udało się znaleźć klientów. Jedna nawet przez telefon z nami się umawiała, bez umowy, klucze podrzucone przez kolegę bo to inne miasto było.

Jedna agentka zadzwoniła zaraz po umieszczeniu ogłoszenia, akurat byłem na miejscu to podpisaliśmy umowę. Przez cały okres późniejszy nie odezwała się nic. Ani, że nie ma klientów, jest ale by chciał za mniej. Nie ma klientów to może pan zmieni cenę i po aktualizacji może się odezwie. Totalna olewka.

Udało nam się zmienić miasto i wprowadzić do swojego mieszkanka. Dzwonię do niej by klucze oddała a ona: Dzień dobry, właśnie do Pana miałam dzwonić.

:evil:
      Wrocławskie spoty

Komentarz

• RABIN
        Rider
        • 2009
        • 450
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

hehe znam temat na wylot bo właśnie udalo nam sie sprzedać mieszkanko

agencje to jedna wielki lipa mieliśmy podpisane chyba ze 5 umów (nie na wyłączność) i tylko jedne biuro pracowało tzn umawialo sie z klientami - to było na tyle bo panienka nie miała zielonego pojęcia o danym lokalu jedyny jej atut to wygląd :wink:

marze proponowane to od 2-3,5 % netto - niestety zarówno dla sprzedajacego jak i kupującego (paranoja)

w pierwszych tygodniach milion telefonów od samych deweloperów :cry:

w jednym z nich podsowano mam umowe na wyłączność zapisy w niej były karygodne (np jak przez okres 5 lato sprzedam mieszkanie to oni dostaną x % nawet jak klienta znajde sobie sam)

proponuje powystawiać samemy ogloszenia w necie (koszt do ok 1000zł) i cierpliwie czekać cene dzwignąc o parę % bo kazdy che targować

Powodzenia

Komentarz

• Evil
          Rider
          • 2009
          • 721

Zamieszczone przez RABIN
          jedyny jej atut to wygląd :wink:
          :twisted: też raz trafiłem na fajną agentkę ale i ta była niekumata

Zamieszczone przez RABIN
          proponuje powystawiać samemy ogloszenia w necie (koszt do ok 1000zł)
          1000zł nie za dużo? oglądałem cennik na gratce i otodom to nie było aż tak źle, koło 10zł za ogłoszenie będzie trzeba dać.
          Chce też w ogłoszeniu sobie zastrzec, że nie interesują mnie oferty biur nieruchomości... bo pamiętam jak to było z samochodem, zawsze dużo komisów dzwoniło, co to już mieli klientów na moje auto .

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• RABIN
            Rider
            • 2009
            • 450
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Evil, wiadomo ze nie bedziesz dawał ogłoszen w jednym portalu . 10zł to na jaki czas to ogłoszenie?? u mnie ogłoszenia leciały na 3 miesiące i z tego co pamietam to jedno to ok 100zł jak dobrzepokombinujesz to 500zł się zamkniesz z ogłoszeniami.

A polecam podać nr tel. z jakiegoś prepaida bo ja do dziś mam problem (mimo że ogłoszenia już wygasły)z telefonami w diwnych porach dnia i nocy na temat mieszkania

Komentarz

• tomikt
              Rider
              • 2007
              • 391

kupowałem i sprzedawałem mieszkanie w pod koniec 2008 roku (szczyt marazmu na rynku
              pomijając to co piszą poprzednicy przy sprzedaży moim zdaniem bardzo ważne jest dać ogłoszenie do okna w mieszkaniu(płachta na balkon) - u mnie na osiedlu co najmniej 50% transakcji jest wewnętrznych - ludzie stąd szukają mieszkań na osiedlu.
              dałbym też ogłoszenia na osiedlu - takie zwykłe kartki z listkami do wyrwania - to lepsze jest niż internet
              a umowa na wyłączność to najgorsze gówno - jak trafisz na olewająca firmę to ci nie sprzedadzą mieszkania.
              zresztą agencja nieruchomości nic dla was nie sprawdza - bo wydaje mi się ze nie ma prawa zapytać w spółdzielni o zadłużenie na przykład.... więc - na drzewo
              sprzedałem mieszkanie w 14 dni - bez pośrednika
              ech...
              TomikT

Komentarz

Pracuję...