Auto dla Roberta do kwoty ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Superbman
    Ambiente
    • 2006
    • 208

GreenArrow, bo to nie ta epoka auta widzisz ile tego jezdzi i kto tym jeździ ? Porownaj sobie komfort jazdy takim autem do chociazby fabii czy ibizy przejsciowki.Poza tym bedzie meeeeega cięzko znaleźc zadbany egzemplarz z jednego prostego względu-czasu nie oszukasz nawet gdy wczesniej jezdzil tym autem fanatyk i wyminil mase czesci to i tak przeciez nie wymieni calego auta a najmlodsze egzemplarze maja 14lat. Dzis 10-12 koła na auto to naprawde nie jest mało jesli jest sie młodym i ma sie czasi jakies tam pojecie raz na jakis czas ,zeby pogrzebac przy aucie. Myslę,że można sie rozejrzec tez np za MK IV.

Pozdro
    252/555

Komentarz

• Jac_ek
      RS
      • 2009
      • 1733

GreenArrow,
      Pisząc samochód z rodziny mam na myśli jego "znaną historię" a nie dobry interes ;-)

kupując samochód używany trzeba to zrobić tak. Całą kasę jaką masz dzielisz na trzy części, 2/3 idzie na zakup samochodu 1/3 na jego pierwszy przegląd i wymianę/naprawę podzespołów zużytych... Od tego nie uciekniesz. Samochód to skarbonka a im starszy tym wir się robi większy.

Przy zakupie używki mogę Ci doradzić jedynie unikanie serii limitowanych bo znajomy kiedyś kupił taki samochód i oddając go do warsztatu usłyszał cenę ~5000pln za naprawę gaźnika było to jakieś Volvo chyba 760...
      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Viniu
        Rider
        • 2008
        • 517

Osobiście za kwotę 10-12tys. na dwie osoby brałbym bez zastanowienia Rovera serii 200 2.0 sdi (to nie to samo co sdi VW). Silniczek 105konny przy tak małym aucie to mała rakieta. Do tego niemal wszystkie mają klimę, elektrykę 2xairbag, często skórzaną tapicerkę.

Sam miałem r200 z silnikiem 1.4 (103konie) i szczerze powiem, że na dwie osoby to wymarzone auto.
        Pozdrawiam

Komentarz

• miguello
          RS
          • 2008
          • 1849

kup mk3 XX jahre edition co jakiś czas trafiają się w tdi jak nie chcesz benzyny :wink:

bolączka mk3 to właśnie rdza o której już ktoś pisał

Komentarz

• nemi
            Ambiente
            • 2008
            • 227

Mazda 323F 1.8.

Lub:

Mazda 323C:

Za tą kasę da się kupić, mając 19 lat będziesz mógł się choć troszkę wyróżnić w tłumie Golfów, no i jeszcze te auta prezentują się w miarę świeżo, chociaż ząb czasu je już nadgryza .

Jeśli chcesz coś większego kalibru - MX-6 - dostępny ze 115 KM silnikiem 2.0. A może MX-3? Albo Xedos 6 z ekonomicznym i niezniszczalnym silnikiem 1.6 http://pl.wikipedia.org/wiki/Mazda_Xedos_6? Mazda ma chyba najwięcej fajnych aut dla młodych ludzi. I to w stosunkowo niskich cenach :]
            Do tego dochodzą małe fał-szóstki o brzmieniu, którego nie zapomnisz nigdy (1.8 V6 w MX-3, 2.0 V6 w 323F BA, Xedosie), ale te motorki już są dość drogie w utrzymaniu.

Pewnie niedługo ktoś podniesie lament jakie to drogie części itd. Dawniej jako student dałem sobie radę z 626 - ceny części są akceptowalne. Droższe niż w Skodzie, ale za to nie masz dziadkowozu :P
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• GreenArrow
              L&K
              • 2009
              • 1052

Viniu, mi sie te auto podoba ;p tylko kobieta mi powiedziałą zebym sobie inna znalazł ;d

Co powiedza licznie tutaj zgromadzeni na kupno octavi I przed FL w tej cenie ? Uda sie cos fajnego wyrwać bo nie sadze.

Komentarz

• nemi
                Ambiente
                • 2008
                • 227

Zamieszczone przez GreenArrow
                Co powiedza licznie tutaj zgromadzeni na kupno octavi I przed FL w tej cenie ? Uda sie cos fajnego wyrwać bo nie sadze.
                Mój ojciec ostatnio sprzedał 1999 rok za 11 kzł, 1.6 z gazem w bardzo dobrym stanie, ale golasa. Myślę, że jeszcze starszy egzemplarz da radę...
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• tomil
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1179

Tak jak Ci koledzy pisali- mniejsze ale młodsze. Ja tam dobrze wspominam Punciaka II (1,2 16 V- całe 80 kucy, ale jak się wkręcił to nawet, nawet- pierwszego killa zaliczyłem własnie punciną- zkillowany to BWM serii 3, jakieś stare- nie znam się na oznaczeniach a i klapy bagażnika nie widziałem żeby wiedzieć co siedziało pod maską. Nie to, że nie było czego zbierać z BMW, ale panienki- 2 sztuki na pokładzie BMW- troszkę się z kierowcy śmiały).
                  Przy takim silniku spalanie jest na poziomie 5-6 litrów. A jak dobrze poszukasz to i pierwsze 1,9 JTD znajdziesz.
                  Z tego co pamiętam w 2002 w połowie roku wypuścili serię z klimą na pokładzie w standardzie (ale chyba tylko w przypadku silników 16V). Cena nie zabije a i części w miarę powinny być tanie.
                  Blacha jest całkiem w porządku (ocynk), poprawili tylną belkę (w punto I generacji leciały na potęgę). Jedyne co to fabryczne amory są do . Koszt wymiany śmiesznie niski.
                  http://otomoto.pl/fiat-punto-jtd-kli...C12614856.html o na przykład taki. Przy czym wersje 3d są dużo ładniejsze od 5d- te dwa samochody bardzo się różnią.
                  It doesn't matter what we're losing
                  It only matters what we're going to find!

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

Jak Lupo to 1.2 TDI lub 1.4 TDI a nie 1.7 bo to rzadki silnik , Polo 1.4 TDI lub fabie 1.4 TDI. ostatnio tanio trafiłem Bore po-leasingowa z Niemiec, kupując swój oczywiście poszła w Polsce od reki a na gotowo wyszła 9400 zł za

VW Bora 1,6 "Comfortline"
                    Limuzyna / 4-drzwiowy
                    1.6 Litr, Benzyna, 74 kW / 101 PS
                    Data pierwszej rejestracji: 04/1999
                    5-biegowa skrzynia manualna
                    czerwony Metalik
                    Stan licznika: 174.900 km
                    Łączna liczba właścicieli: 2 Właściciel
                    oczywiście nie miała jednego spryskiwacza reflektorów i ryse na jednych drzwaich i popsuty podłokietnik.

także można coś na pewno znaleźć z normalnym przebiegiem oczywiście z aut po-leasingowa z niemiec z pewnym przebiegiem i dokończa serwisowanych i w 90% przypadkach z oponami zimowymi.
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...