Wypadek na 79

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jakimoto
    Drive
    • 2010
    • 54

Wypadek na 79

jak pozbede sie katalizatora to moga byc jakies problemy? moze jakies bledy beda wyskakiwaly??wie ktos cos na ten temat bo moj jest zapchany i chyba go bede musial wymienic ale koles mi mowil zeby go wywalic ze srodka i ze bedzie spoko...ciekawe czy lambdy nie beda pokazywac bledow???co o tym myslicie???pozdrawiam i z gory dziekuje
  • Deo
    RS
    • 2009
    • 1729
    • Volkswagen
    • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Wczoraj mój kolega z pracy miał nieszczęście podróżować TYM Citroenem krajową "79" :cry:
    Pozdrawiam,
    Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
    Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

Dlatego warto mieć zapiętą jedynkę i obserwować tył. Ja mam taki nawyk. Wyrazy współczucia.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

straszne... :?
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• adaś
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2006
          • 876
          • Volkswagen

Wyrazy współczucia
          Z opisu zdarzenia wynika, że kierowca Tira ostro zapieprzał. Niestety moje obserwacje potwierdzają, że dla wielu kierowców Tirow przejazd przez teren zabudowany i inne ograniczenia prędkości bez zwalniania jest normą. A ja się pytam jak taki k... jeden z drugim wyhamuje w nagłej sytuacji. Odpowiedz - nie ma szans. Jest to kompletny brak wyobraźni i społeczeństwo powinno być chronione przed takimi jednostkami, np. utrata prawa jazdy przy znacznym przektoczeniu prędkości - takie rozwiązania stosowane są na świecie.
          Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
          a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
          Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
          O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• tazunio
            Ambiente
            • 2010
            • 125

masakra
            *Moje aukcje Allegro:
            https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
            **©kodníkus Ocktábiánus:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
            *** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
            Info na PW i e-mail.

Komentarz

• piernik
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 975
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Szkoda człowieka, szkoda dzieci i rodziny.....W niczym nie zawinił.
              TIRY NA TORY

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

Moze wladze w koncu cos zrobia z praktykami wlascicieli firm spedycyjnych, narzucajacych na kierowcow nierealne warunki przewozu - ja sobie nie wyobrazam, zeby karac tylko kierowcow - dostaja normalne kary, za kazde opoznienie i stad tak jezdza - nie popieram tego, ale jestem zwolennikiem zwalczania przyczyn, a nie skutkow.

Kolejny czlowiek, ktory musial zaplacic za nasz owczy ped ku lepszemu jutru, ku pomnazaniu PKB itd ... Opamietajmy sie w koncu i zwolnijmy. Rzad pewnie nic z tym nie zrobi, a kierowcy nadal beda gonic kazda stracona sekunde :evil:
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Masakra. Bandyte z tira na pal.

Komentarz

• Jark7
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 777

Szkoda słów. Wyrazy współczucia
                    Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                    Jark7
                    było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• rkb
                      RS
                      • 2008
                      • 2152
                      • Rapid Spaceback (NH1)
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Katastrofa ;/ Sam zawsze mam w gaciach jak tir za mna jedzie i musze hamowac, nie ma wyjscia, trzeba kontrolowac lusterko, miec wbita jedynke i wcisniete sprzeglo bo nie wiadomo co sie wydarzy... :evil:
                      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• bzyq_74
                        RS
                        • 2008
                        • 3467
                        • Volkswagen
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Masakra :evil:

Coś jak na tym filmiku:
                        MARCIN
                        Mój szkodnik

Komentarz

• nemi
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 227

Kiedyś jechałem drogą nr 8 w stronę Wrocławia i w okolicach Bełchatowa wyprzedził mnie TIR w terenie zabudowanym (było między 1 a 3 w nocy - już nie pamiętam).
                          Ja w terenie zabudowanym jeżdżę w granicach rozsądku (to co mówią przepisy + jeszcze trochę, ale bez jakichkolwiek szaleństw), poza zabudowanym jechałem ok. 130 km/h. I najzwyczajniej w świecie nie mogłem kolesia dogonić, bo tak nadrabiał w zabudowanym!
                          Z przydrożnego baru wyjechał Opel Astra I, któremu ów TIR dosłownie urwał przód (silnik leżał kilkadziesiąt metrów dalej), sam wpadł do rowu, a ja jako pierwszy dojechałem do dymiącej Astry. W środku było 5 osób i ci na tylnej kanapie jeszcze żyli. Kiedy przyjechała straż ich powycinać, to już niestety nie było za bardzo kogo ratować.
                          Powiem wam, że jak patrzyłem, jak ci ludzie po prostu umierają na asfalcie kilka metrów ode mnie, to wręcz ogarniał mnie strach. Całą drogę do Wrocka nie przekraczałem już 90 km/h, bo wrażenie było zbyt silne.
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• czarny_wwa
                            Rider
                            • 2008
                            • 411
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Koleżanki i Koledzy nie mam zamiaru bronić ani jednych, ani drugich, a mam tu na myśli zarówno tiry, jak i osobówki. Ogromnie się cieszę, że nie muszę, tak jak to wcześniej było, jeździć po całej Polsce, bo to co się widzi to przechodzi ludzkie pojęcie. Jednym z takich super przykładów była pani w renault scenic, która na tzw. katowickiej jechała sobie z dzieckiem na kolanach. Pani oczywiście prowadziła samochód, tak dla jasności sytuacji.
                            Reasumując, wielu kierowcom brakuje choć odrobinę wyobraźni, ale gdzie oni mają się tego nauczyć, na placu manewrowym? Kpiny.
                            Szerokiej i bezpiecznej drogi dla Wszystkich!

PS. Deo, wyrazy współczucia.

Komentarz

• adaś
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 876
                              • Volkswagen

Z przydrożnego baru wyjechał Opel Astra I, któremu ów TIR dosłownie urwał przód
                              I dla tego właśnie ja bym do takich kierowców :zastrzelic
                              Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

Zamieszczone przez adaś
                                Z przydrożnego baru wyjechał Opel Astra I, któremu ów TIR dosłownie urwał przód
                                I dla tego właśnie ja bym do takich kierowców :zastrzelic
                                Mówisz o tym z TIR'a czy o tym z Astry ?

Komentarz

• nemi
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 227

Ja akurat nie ferowałbym wyrokami - TIRem zap***** jak zły. Ale ja osobiście podejrzewam, że ludzie z astry dobrze zaimprezowali i to jednak oni wyjechali z bocznej drogi...
                                  Raczej napisałem to, żeby opisać co potrafi zrobić taki pojazd - sędzią nie jestem :]

Komentarz

• Mihau
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7461
                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

o masakra! czasami to aż strach wyjeżdżać, współczuje Deo
                                    i życzę wszystkim
                                    TYLE SAMO POWROTÓW CO WYJAZDÓW!
                                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• adaś
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 876
                                      • Volkswagen

Oops! Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chociaż jeżeli ktoś czytał poprzedni mój post, to kontekst był jasny - chodzi mi o kompletny brak wyobraźni i oczywiście o kierowcę Tira. W terenie zabudowanym zawsze trzeba brać poprawkę, że coś może wyjechać, dziecko lub pies wyskoczyć pod koła, itp.

Komentarz

• nemi
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 227

Zamieszczone przez adaś
                                        W terenie zabudowanym zawsze trzeba brać poprawkę, że coś może wyjechać, dziecko lub pies wyskoczyć pod koła, itp.
                                        To już się stało chyba poza zabudowanym (nie pamiętam dokładnie). On jechał non stop jak po autostradzie, albo nawet szybciej :]

Komentarz

• Mihau
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7461
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

a TIRy to nie mają jakiś tam odcinek przy 90 km/h? a jak później Krokodylki zobaczą na tacho przekroczenie prędkości to jakie są konsekwencje?
                                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• nemi
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 227

Zamieszczone przez Mihau
                                            a TIRy to nie mają jakiś tam odcinek przy 90 km/h? a jak później Krokodylki zobaczą na tacho przekroczenie prędkości to jakie są konsekwencje?
                                            Kiedyś pracowałem w firmie spedycyjnej... Nie wiem jak to robią z tacho, ale jakiś patent jest na odpowiednie gięcie tarczek czy coś takiego. Na 100% było to praktykowane w firmie, w której pracowałem. Ale mnie interesowało tylko załatwienie ładunku jak najszybciej po rozładowaniu, żeby autko przez 3 tygodnie było w ruchu non-stop, więc dokładnie nie wiem co tam kombinowali.
                                            Odcinki fabrycznie owszem są (83, czy 87 km/h), ale ile razy można spotkać na drodze TIRa, który jedzie dużo szybciej?

Komentarz

• Samiec
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4287
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                              Sa ograniczki np do 85-90km/h, ale nie kazdy to ma, a jak ma to sie czesto odpina.

Na tarczce rysuje sie cale twoje przewinienie, nawet jak cie zlapia 5-10km za miejscowoscia i widac na tarczce ze nie zwalniales, to moga ci dac mandac ze w miescie leciales "przepisowo" 85-90km/h. :wink:
                                              Mozna oszukac tachograf zmieniajac parametry w tacho np. przy legalizacji, ze np. lecac 100km/h rysuje 85km/h.
                                              O wylacznikach nie wspominam.
                                              Ogolnie kombinowac mozna, ale jak zlapia to kara dla firmy transportowej jest dosc spora.

Ogolnie cale te tachografy to moim skromnym zdaniem pomylka. :roll:
                                              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Deo
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 1729
                                                • Volkswagen
                                                • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Dzięki wszystkim za miłe słowo.
                                                Generalnie sam się dwa razy zastanowię, jak będę widział we wstecznym lusterku TIRa.

nemi, z tego co wiem, to wystarczy magnesik na tacho ... :roll:
                                                Pozdrawiam,
                                                Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                                Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• lukasiasty
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 198
                                                  • Volkswagen

Mihau, mają odcięcie na 89km/h wg przepisów od 2008 obowiązkowo,na tacho jest oczywiście prędkość zapisana ale ten koleś który tak przycinał w nocy dobrze wiedział jak to obejść,w tacho na tarczki żaden problem, ale jak się coś wydarzy jak np. ten dzwon z astrą wted kaplica,pasiaki na parę lat .

[ Dodano: Wto 20 Kwi, 10 22:07 ]
                                                  mnie interesowało tylko załatwienie ładunku jak najszybciej po rozładowaniu, żeby autko przez 3 tygodnie było w ruchu non-stop, więc dokładnie nie wiem co tam kombinowali.

co sie potem dziwicie jak kierowca leci 90 przez teren zab. jak ma płacone % od frachtu lub kilometra,potem są tragedie.
                                                  Było szybkie
                                                  2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
                                                  CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
                                                  163HDI HYDRACTIVE 3+
                                                  Jest wycieczkowóz
                                                  VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG

Komentarz

Pracuję...