jak pozbede sie katalizatora to moga byc jakies problemy? moze jakies bledy beda wyskakiwaly??wie ktos cos na ten temat bo moj jest zapchany i chyba go bede musial wymienic ale koles mi mowil zeby go wywalic ze srodka i ze bedzie spoko...ciekawe czy lambdy nie beda pokazywac bledow???co o tym myslicie???pozdrawiam i z gory dziekuje
Wypadek na 79
Zwiń
X
-
Wyrazy współczucia
Z opisu zdarzenia wynika, że kierowca Tira ostro zapieprzał. Niestety moje obserwacje potwierdzają, że dla wielu kierowców Tirow przejazd przez teren zabudowany i inne ograniczenia prędkości bez zwalniania jest normą. A ja się pytam jak taki k... jeden z drugim wyhamuje w nagłej sytuacji. Odpowiedz - nie ma szans. Jest to kompletny brak wyobraźni i społeczeństwo powinno być chronione przed takimi jednostkami, np. utrata prawa jazdy przy znacznym przektoczeniu prędkości - takie rozwiązania stosowane są na świecie.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
masakra*Moje aukcje Allegro:
https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
**©kodníkus Ocktábiánus:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
*** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
Info na PW i e-mail.
Komentarz
-
-
Moze wladze w koncu cos zrobia z praktykami wlascicieli firm spedycyjnych, narzucajacych na kierowcow nierealne warunki przewozu - ja sobie nie wyobrazam, zeby karac tylko kierowcow - dostaja normalne kary, za kazde opoznienie i stad tak jezdza - nie popieram tego, ale jestem zwolennikiem zwalczania przyczyn, a nie skutkow.
Kolejny czlowiek, ktory musial zaplacic za nasz owczy ped ku lepszemu jutru, ku pomnazaniu PKB itd ... Opamietajmy sie w koncu i zwolnijmy. Rzad pewnie nic z tym nie zrobi, a kierowcy nadal beda gonic kazda stracona sekunde :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Kiedyś jechałem drogą nr 8 w stronę Wrocławia i w okolicach Bełchatowa wyprzedził mnie TIR w terenie zabudowanym (było między 1 a 3 w nocy - już nie pamiętam).
Ja w terenie zabudowanym jeżdżę w granicach rozsądku (to co mówią przepisy + jeszcze trochę, ale bez jakichkolwiek szaleństw), poza zabudowanym jechałem ok. 130 km/h. I najzwyczajniej w świecie nie mogłem kolesia dogonić, bo tak nadrabiał w zabudowanym!
Z przydrożnego baru wyjechał Opel Astra I, któremu ów TIR dosłownie urwał przód (silnik leżał kilkadziesiąt metrów dalej), sam wpadł do rowu, a ja jako pierwszy dojechałem do dymiącej Astry. W środku było 5 osób i ci na tylnej kanapie jeszcze żyli. Kiedy przyjechała straż ich powycinać, to już niestety nie było za bardzo kogo ratować.
Powiem wam, że jak patrzyłem, jak ci ludzie po prostu umierają na asfalcie kilka metrów ode mnie, to wręcz ogarniał mnie strach. Całą drogę do Wrocka nie przekraczałem już 90 km/h, bo wrażenie było zbyt silne.
Komentarz
-
-
Koleżanki i Koledzy nie mam zamiaru bronić ani jednych, ani drugich, a mam tu na myśli zarówno tiry, jak i osobówki. Ogromnie się cieszę, że nie muszę, tak jak to wcześniej było, jeździć po całej Polsce, bo to co się widzi to przechodzi ludzkie pojęcie. Jednym z takich super przykładów była pani w renault scenic, która na tzw. katowickiej jechała sobie z dzieckiem na kolanach. Pani oczywiście prowadziła samochód, tak dla jasności sytuacji.
Reasumując, wielu kierowcom brakuje choć odrobinę wyobraźni, ale gdzie oni mają się tego nauczyć, na placu manewrowym? Kpiny.
Szerokiej i bezpiecznej drogi dla Wszystkich!
PS. Deo, wyrazy współczucia.
Komentarz
-
-
Z przydrożnego baru wyjechał Opel Astra I, któremu ów TIR dosłownie urwał przódJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
Oops! Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chociaż jeżeli ktoś czytał poprzedni mój post, to kontekst był jasny - chodzi mi o kompletny brak wyobraźni i oczywiście o kierowcę Tira. W terenie zabudowanym zawsze trzeba brać poprawkę, że coś może wyjechać, dziecko lub pies wyskoczyć pod koła, itp.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaua TIRy to nie mają jakiś tam odcinek przy 90 km/h? a jak później Krokodylki zobaczą na tacho przekroczenie prędkości to jakie są konsekwencje?
Odcinki fabrycznie owszem są (83, czy 87 km/h), ale ile razy można spotkać na drodze TIRa, który jedzie dużo szybciej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaua TIRy to nie mają jakiś tam odcinek przy 90 km/h? a jak później Krokodylki zobaczą na tacho przekroczenie prędkości to jakie są konsekwencje?
Na tarczce rysuje sie cale twoje przewinienie, nawet jak cie zlapia 5-10km za miejscowoscia i widac na tarczce ze nie zwalniales, to moga ci dac mandac ze w miescie leciales "przepisowo" 85-90km/h. :wink:
Mozna oszukac tachograf zmieniajac parametry w tacho np. przy legalizacji, ze np. lecac 100km/h rysuje 85km/h.
O wylacznikach nie wspominam.
Ogolnie kombinowac mozna, ale jak zlapia to kara dla firmy transportowej jest dosc spora.
Ogolnie cale te tachografy to moim skromnym zdaniem pomylka. :roll:
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za miłe słowo.
Generalnie sam się dwa razy zastanowię, jak będę widział we wstecznym lusterku TIRa.
nemi, z tego co wiem, to wystarczy magnesik na tacho ... :roll:Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Mihau, mają odcięcie na 89km/h wg przepisów od 2008 obowiązkowo,na tacho jest oczywiście prędkość zapisana ale ten koleś który tak przycinał w nocy dobrze wiedział jak to obejść,w tacho na tarczki żaden problem, ale jak się coś wydarzy jak np. ten dzwon z astrą wted kaplica,pasiaki na parę lat .
[ Dodano: Wto 20 Kwi, 10 22:07 ]
mnie interesowało tylko załatwienie ładunku jak najszybciej po rozładowaniu, żeby autko przez 3 tygodnie było w ruchu non-stop, więc dokładnie nie wiem co tam kombinowali.
co sie potem dziwicie jak kierowca leci 90 przez teren zab. jak ma płacone % od frachtu lub kilometra,potem są tragedie.Było szybkie
2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
163HDI HYDRACTIVE 3+
Jest wycieczkowóz
VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG
Komentarz
-
Komentarz