Ważne jest, żeby zerkać na obrotomierz przed zgaszeniem silnika.
Mielismy wczoraj klienta w serwisie,ktory ma to w d...Pomimo palacej sie kontrolki
o wypalaniu jezdzil dalej i kaplica.
Filtra nie dalo sie wypalic serwisowo...konsekwencja byla wymiana DPF.
Koszt to 3000 pln z wymiana.
pacjent to Honda Accord iDTEC.
Kolega musi jechac jutro (piatek) z Krakowa do Warszawy.
Miejscem docelowym w Warszawie jest cmentarz wojskowy a planowany przyhjazd do Warszawy to godzina 12.00.
Bardzo prosze o wszelkie uwagi i sugestie trasy i ewentualnych problemow zwiazanych z dojazdem (remonty, korki, objazdy) zwlaszcza w samej Warszawie.
Trasa przez Kielce - Skarżysko (remont 7-ki) - Radom ... współczuję, lepiej wybrać gierkówkę.
W samej Wawie ... trza się przebić przez Janki, bez navi i chociaż szczątkowej znajomości układu ulic w 100licy odradzam kombinowanie bokami (Komorów, Michałowice).
Najlepiej prostacko :
Janki - Aleja Krakowska - w lewo w Bitwy Warszawskiej - dalej w Prymasa 1000-lecia (aż do cmentarza) - w prawo w Powązkowską
Korki mogą być wszędzie ale za to trasa bez komplikacji
Proponuję ustalić sobie trasę w Targeo lub zumi.
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Od Krakowa będzie wpadał do W-wy pewnie przez Janki, czyli może trochę dłużej postać w Raszynie (korek), potem w okolicach Dworca Zachodniego (Bitwy Warszawskiej / Prymasa Tysiąclecia - korek), a następnie już na Trasie AK przed samą Powązkowską (zwężenie w związku z budową obwodnicy Warszawy i jej przyłączem do Trasy AK).
A godzina 12 to wjazd do samej W-wy czy już na Powązki?
W sumie w obu przypadkach może mu się poszczęścić i w/w utrudnienia ominąć, a przez W-wę przejedzie w ok. 45-60min.
Dzieki za info.
Ja czesto (jak na mnie) jezdze z Tarnowa do Warszawy i trase przez Kielce i Radom mam opanowana i znam problem w Skarzysku + PROBLEM z przebiciem sie przez Krakow ok. 8.00 daje jednoznaczny wynik GIERKOWKA. Co do Warszawy to podczas mojej ostatniej wizyty jechalem od Janek do Okecia 50 min ale to bylo w okolicach 8.00. i nie wiem jak sytuacja wyglada w poludnie.
Navi jak najbardziej bedzie w dzialaniu ale czlowiek nie zna wcale Warszawy jezeli chodzi o przejazd samochodem.
Ja czesto (jak na mnie) jezdze z Tarnowa do Warszawy i trase przez Kielce i Radom mam opanowana i znam problem w Skarzysku
Jechałem tamtędy po Wielkanocy i powiedziałem sobie nigdy więcej, do czasu wybudowania 2-pasmówki do Krakowa Dramat i tragedia razem wzięte.
Skoro kolega ma jechać z KRK, to gierkówka najlepsza. W sumie mógłby pokusić się w Nadarzynie o skręt w lewo i dojechać do przedłużenia Alei Jerozolimskich w Otrębusach. Potem już wygodnie Alejami Jeroz przez Pruszków, Piastów, Usrsus podciągnać pod Dworzec Zachodni i tam skręcić w Prymasa 1000-Lecia. Odpadnie mu korek w Jankach i zatkana Aleja Krakowska. W km nieco dalej, ale chyba szybciej.
Zamieszczone przez PIETRO1973
Navi jak najbardziej bedzie w dzialaniu ale czlowiek nie zna wcale Warszawy jezeli chodzi o przejazd samochodem.
To niech doda 2 h do planowanego przejazdu i jedzie jak navi prowadzi
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
ja jeżdżę bardzo często tą trasą i zdecydowanie jechałbym A4 i potem katowicką, w Radziejowicach odbijam na Grodzisk-Błonie-Leszno-Babice, Warszawa, ul. Górczewska, Trasa Toruńska, Powązkowska, korków brak.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Jechałem tamtędy po Wielkanocy i powiedziałem sobie nigdy więcej,
Pamiętaj, że po świętach i wszelkich dłuższych weekendach wlotówki do W-wy są dużo bardziej zapchane, bo większość wraca z domów do pracy..
Zamieszczone przez szkoda
ja jeżdżę bardzo często tą trasą i zdecydowanie jechałbym A4 i potem katowicką, w Radziejowicach odbijam na Grodzisk-Błonie-Leszno-Babice, Warszawa, ul. Górczewska, Trasa Toruńska, Powązkowska, korków brak.
Trochę dłuższa trasa, ale myślę, że zdecydowanie mniej zapchana niż większe wlotówki :-)
Jak kolega będzie jechał z NAVI to na pewno sobie poradzi :-)
Pamiętaj, że po świętach i wszelkich dłuższych weekendach wlotówki do W-wy są dużo bardziej zapchane, bo większość wraca z domów do pracy..
Mnie chodziło konkretnie o trasę z Tarnowa przez Busko do Kielc i dalej przez Skarżysko do Radomia. Ten fragment Tarnów - Radom to najgorszy odcinek trasy (nieco dalszej niż Tarnów), czyli to bardzo zła trasa. A po Wielkanocy nie znaczy bezpośrednio po, odczekałem kilka dni
Akurat pod Wawą nie było problemu, bo wcześniej uciekłem w bok swoimi kanałami.
Trasa przez Grodzisk - Błonie - Leszno - Babice wydaje się strasznie długa, ale faktycznie może mieć sens, tylko żeby dobrze navi ustawić.
Morgoth
G.B.Show
A4 i potem katowicką, w Radziejowicach odbijam na drogę 579 -> Grodzisk-Błonie-Leszno -> droga 580 -> Zaborów-Babice, ul. Warszawska (to jeszcze nie Warszawa) -> Warszawa, ul. Górczewska, Prymasa 1000lecia w prawo ul. Powązkowska, cmentarz mijasz po prawej (główne wejście, ale na pewno nie zaparkuje) praktycznie zaraz po skręcie z Prymasa, światła, przystanek autobusowy tuż za nimi i od razu za przystankiem, z końcem cmentarza w prawo na spory parking, tam też jest wejście.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
A jak chce się dojechać z Kraka do Wawy na ul. Wspólną to taką samą trasę wybrać :?:
ja wybieram tą drogę zawsze bo pasuje mi do domu i przy okazji pasowała też IMO na Powązki, ale wszystko zależy, o której masz zamiar wjeżdżać, dla mnie korek przez Janki i Raszyn do Centrum jest nie do przyjęcia, aczkolwiek, na Wspólną to bardziej naturalny dojazd... bo jadąc tak jak powyżej i tak potem trzeba się przebić przez całe miasto, tyle, że z innej strony (może i lepszej, ale nie wiem czy to jest ekonomiczno\ergonomiczne).
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Zamierzam wyjechać z Krakowa o 6 rano. Ile tego stania w Jankach i Raszynie?
zależy jak bardzo łamiesz przpisy drogowe, jak jezdzisz spokojnie to dojedziesz do centrum na południe a jak zapinasz to urwiesz z godzine, z janek do okęcia około 45min do godziny stania.
Kiedys jak wyjechaem z krakowa po czwartej rano to po 200kilometrach miałem srednią ponad 100/h ale pusto byl.....
Jechałem tamtędy po Wielkanocy i powiedziałem sobie nigdy więcej, do czasu wybudowania 2-pasmówki do Krakowa Dramat i tragedia razem wzięte.
Czyli do 2018 cię E7 na tym odcinku nie zobaczy
[ Dodano: Sro 28 Kwi, 10 14:37 ]
Zamieszczone przez Morgoth
Mnie chodziło konkretnie o trasę z Tarnowa przez Busko do Kielc i dalej przez Skarżysko do Radomia. Ten fragment Tarnów - Radom to najgorszy odcinek trasy (nieco dalszej niż Tarnów), czyli to bardzo zła trasa. A po Wielkanocy nie znaczy bezpośrednio po, odczekałem kilka dni
Stary, nie wiem o co się czepiasz tej drogi Fakt, od Tarnowa do Szczucina to bardacha zupełna (około 30 km łat) ale od Wisły do Kielc trasa jest jak stolnica, z poboczami, równa, bez kolein. Przejazd przez Kielce słaby, a na Radom też równo, jedynie roboty nieco przeszkadzają...
Stary, nie wiem o co się czepiasz tej drogi Fakt, od Tarnowa do Szczucina to bardacha zupełna (około 30 km łat) ale od Wisły do Kielc trasa jest jak stolnica, z poboczami, równa, bez kolein. Przejazd przez Kielce słaby, a na Radom też równo, jedynie roboty nieco przeszkadzają...
Dokladnie. Miedzy tarnowem a Szczucinem (woj. malopolskie) jest tragedia, (chociaz juz kilka km jest po remoncie) to po przejechaniu Wisly (to juz swietokrzyskie)jest OK.
Czasem mam wrazenie jakby Wisla stanowila granice dwoch krajow.
PIETRO1973, to kolego chcesz zobaczyc granice 3 krajów pojedź dalej za łódź w kujawsko pomorskie to dopiero jest off road jak sie patrzy a przoduje bydgoszcz
PIETRO1973, to kolego chcesz zobaczyc granice 3 krajów pojedź dalej za łódź w kujawsko pomorskie to dopiero jest off road jak sie patrzy a przoduje bydgoszcz
Komentarz