Niechlubny rekord Polski został pobity - 205 punktów karnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • endryu
    RS
    • 2006
    • 3777
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

żaden mandat tu nie wchodzi w rachubę. Tylko i wyłącznie postępowanie przed sądem
    205 pkt. karnych-po przeanalizowaniu całego filmiku i porównanie z taryfikatorem, to może i się zebrało.
    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
    =================================================

Komentarz

• romi-70
      Elegance
      • 2008
      • 920
      • Volkswagen
      • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Kurcze :shock: zakończyło sie u mnie na osiedlu...
      Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Thundi
        nie będę pisał prawdy bo bana albo ostrzeżenie dostane
        :shock:
        nie, no, napisz, jesteś bezpieczny
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Thundi, a ile myślisz tego koloru kuperów jeżdzi po okolicy :?:
          to są jednostki na woj śląskie, a w Polsce może jest takich kilkadziesiąt (choc mogę sie mylić).
          To nie jest Octavia "cum bajszpil".
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• Thundi
            L&K
            • 2005
            • 1157

bzyq_74, w tamtym roku 2009 w Polsce sprzedano prawie 300 takich aut. Więc jest ich dużo więcej niż ci się wydaje

Poza tym to czy facet w aucie ma narkotyki (czy nie jest poszukiwany listem gończym ) czy tym podobne szukając w taki sposób się nie dowiesz bo normalnie się pozbędzie towaru. A rzadko kiedy ktoś postanawia uciekać z błahych powodów.
            O ortografie dba FF.
            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• filipT
              Rider
              • 2010
              • 554

to ciekawe i słuszne rozwiązanie

Stracił Bugatti za przekroczenie prędkości

W Polsce trwa nieustająca dyskusja na temat skutecznego sposobu karania piratów drogowych, jednak jak dotąd nie wypracowano skutecznego rozwiązania. Tymczasem Holendrzy nie mają takich problemów.
              Młodzi kierowcy często wykazują się brawurowym i nieodpowiedzialnym zachowaniem na drodze. Taki scenariusz miał także miejsce w Holandii, gdzie 20-letni kierowca nie zważając na ograniczenia prędkości, cieszył się wrażeniami z jazdy samochodem swoich rodziców.

W terenie obligującym kierowcę do poruszania się z prędkością nie większą niż 80 km/h, młody kierowca jechał dwukrotne szybciej.

Konsekwencją takiego zachowania była utrata prawa jazdy i samochodu. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że kierowca poruszał się… Bugatti Veyronem swoich rodziców, którego rynkowa wartość to ok. 1,8 mln euro.

jedynie słuszne kary to tylko i wyłącznie finansowe, proporcjonalne do dochodów
              Mój Szkodnik

Komentarz

• tomil
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1179

filipT, tak ale w tym przypadku to kara nieadekwatna do wykroczenia. Poza tym jak zauważono- jechał samochodem rodziców- czyli nie swoją własnością. Czyli raczej przed sądem sprawa do wygrania.
                It doesn't matter what we're losing
                It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Jeśli już tak to proponował bym rozwiązanie które stosują w Norwegi jakiś % od dochodu z minimalną oczywiście. Ale i punkty jak i zabieranie prawka bym zostawił bo niektórzy są na tyle bogaci w tym kraju że stać ich na mandaty ale pts ich dyscyplinuje (choć nie wszystkich oczywiście ).
                  O ortografie dba FF.
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Sheriff
                    Drive
                    • 2005
                    • 90
                    • Octavia III (5E3)
                    • AGU 1.8 20VT 150 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Strach iść pieszo po osiedlu. To podobno kierowca karetki. Chyba się wczuł w rolę za bardzo. Gość na tyle bezczelny, że zajeżdżał drogę policji więc za sam ten fakt już powinni inaczej z nim rozmawiać.
                    A naszym stróżom prawa też brakuje dużo treningu. Pewnie wysiedli z auta na miękkich nogach o ile ich nie musieli wyjmować koledzy i może dlatego też nie pokazali końca filmu
                    Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• filipT
                      Rider
                      • 2010
                      • 554

tomil, co potencjalną ofiarę takiego przestępcy "obchodzi" czyim samochodem została zraniona? jak ktoś nie potrafi się obchodzić z bronią (samochodem) to właściciel nie powinien mu jej udostępniać.
                      Swoją drogą ciekawe czy ten zabór jest na amen czy powiedzmy na poczet ewentualnej kary
                      Mój Szkodnik

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

Na poczet kary zapewne. Ale to też u nich nie jest takie proste. Nie można zabrać komuś auta, jeśli nie jest jego własnością. Tu trzeba karać wysokimi grzywnami i tyle.

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

niezły dekiel..z tego gościa..pewnie coś wąhał...
                          ale niezłe skróty zna hehe

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Pościg moim zdaniem pokazuje ewidentnie nieudolność policji.Jak można kogoś przez tyle czasu gonić po osiedlowych drogach :?
                            Jeśli już tak to proponował bym rozwiązanie które stosują w Norwegi jakiś % od dochodu z minimalną oczywiście.
                            Żartujesz chyba? Dlaczego ktoś ma być karany mocniej za to,że w szkole się uczył(teraz więcej zarabia)od kolegi który zamiast się uczyć grał z kolegami w piłke i naśmiewał sie z kujonów...
                            Albo ktoś woli pracować w soboty zamiast siedzieć przed telewizorem...
                            Wiem,że życie jest okrutne ale dla mnie byłoby to łamanie konstytucji... :idea:

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

Zamieszczone przez shok
                              Pościg moim zdaniem pokazuje ewidentnie nieudolność policji.Jak można kogoś przez tyle czasu gonić po osiedlowych drogach
                              Tyle czasu czyli ile? Ile można gonić , a ile nie? Jak byś to inaczej rozwiązał?

Zamieszczone przez shok
                              Dlaczego ktoś ma być karany mocniej ...
                              Powiedz mi co jest "mocniejsze" - 500 pln przy dochodzie 1500 miesięcznie, czy 5000 przy dochodach 15000?

Zamieszczone przez shok
                              Wiem,że życie jest okrutne ale dla mnie byłoby to łamanie konstytucji...
                              w jaki sposób?

Komentarz

• shok
                                RS
                                • 2009
                                • 2070
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

1.Znaczy jak najkrótszym. Można to było zakończyć wcześniej (tylko nie wiem jakie mają uprawnienia policjanci)
                                2.Można:
                                -włączyć posiłki
                                -zepchnąć z drogi-ewidentnie auto pościgowe było szybsze co umożliwiało takie rozwiązanie
                                -zepchnąć na najbliższe drzewo i po sprawie
                                TO MOGŁO SKOŃCZYĆ SIĘ TRAGICZNIE
                                3.Dlaczego ktoś ma być karany mocniej za to,że w szkole się uczył(teraz więcej zarabia)od kolegi który zamiast się uczyć grał z kolegami w piłkę i naśmiewał się z kujonów...
                                Czyli pracujący na czarno zapłacą np.500 a pracujący legalnie i płacący wszystkie podatki mają zapłacić 1500? I nie chodzi mi o prezesach ale o zwykłych Kowalskich którzy zamiast siedzieć na ogródku w weekend biorą nadgodziny w pracy.
                                4.Prawo musi byc równe wobec wszystkich-wiem ,że tak nie jest ...

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 21:25 ]
                                Gdyby tak było to smiem twierdzić,iż 90% bohaterów tego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1649 wątku byłoby bankrutami :roll:
                                A pozostałe 10% to szara strefa która śmiała by się z legalnie płacących podatki obywateli :|

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Zamieszczone przez shok
                                  -zepchnąć z drogi-ewidentnie auto pościgowe było szybsze co umożliwiało takie rozwiązanie
                                  -zepchnąć na najbliższe drzewo i po sprawie
                                  TO MOGŁO SKOŃCZYĆ SIĘ TRAGICZNIE
                                  można jeszcze było wezwać artylerie.
                                  ostatnie zdanie pełna zgoda! Reszta...za dużo filmów.

Zamieszczone przez shok
                                  Czyli pracujący na czarno zapłacą np.500 a pracujący legalnie i płacący wszystkie podatki mają zapłacić 1500? I nie chodzi mi o prezesach ale o zwykłych Kowalskich którzy zamiast siedzieć na ogródku w weekend biorą nadgodziny w pracy.

Zamieszczone przez shok
                                  prawo musi być równe wobec wszytkich
                                  Czyli idąc tym tropem, progresywna skala podatkowa wg. Ciebie jest też niekonstytucyjna?

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Czyli uważasz ,że takim pościg po osiedlu jest OK? Moim zdaniem nie powinno się dopuszczać do takich sytuacji.Z pomiędzy samochodów w każdej chwili mógł ktoś wyjść -nie koniecznie dziecko.
                                    Zamieszczone przez westwi78
                                    Czyli idąc tym tropem, progresywna skala podatkowa wg. Ciebie jest też niekonstytucyjna?
                                    Hm... moim zdaniem powinna być jedna skala podatkowa.Bo bogaci i tak będą płacić tyle ile uważają za słuszne inaczej przenoszą się do rajów podatkowych.
                                    A na tym forum raczej tacy nie zaglądają...

Komentarz

• Thundi
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1157

Zamieszczone przez shok
                                      Pościg moim zdaniem pokazuje ewidentnie nieudolność policji.Jak można kogoś przez tyle czasu gonić po osiedlowych drogach
                                      A w jaki sposób mieli go zatrzymać ? spuszczając mu na głowę bombę atomową, demolując pół miasta czy masz jakiś inny ciekawy sposób :?:

Zamieszczone przez shok
                                      Żartujesz chyba? Dlaczego ktoś ma być karany mocniej za to,że w szkole się uczył(teraz więcej zarabia)od kolegi który zamiast się uczyć grał z kolegami w piłke i naśmiewał sie z kujonów...
                                      Albo ktoś woli pracować w soboty zamiast siedzieć przed telewizorem...
                                      Wiem,że życie jest okrutne ale dla mnie byłoby to łamanie konstytucji...
                                      Nie kolego nie żartuje, w niektórych krajach za przekroczenie prędkości trafia się nawet do więzienia (inna sprawa że najczęściej jest ono w tych wypadkach zamieniane na prace społeczną)
                                      prawda taka że kary finansowe jednych dyscyplinują bardziej inni wręcz ich nie czują:
                                      jak ktoś pracuje za 1500zł miesięcznie to kare 500zł odczuje a ci co mają 40tyś nawet nie zauważą. A kara powinna być tak samo bolesna dla tych co zarabiają 1500zł jak i tych co mają 40tyś.

ps: A może wprowadzimy jakąś opłatę abonamentową typu 2000zł miesięcznie i wszystkie przewinienia jakie dokonasz są anulowane (czytaj prawo cie nie dotyczy) - wiesz ile było by w tym kraju chętnych :?:
                                      O ortografie dba FF.
                                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• shok
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2070
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A w jaki sposób mieli go zatrzymać ? spuszczając mu na głowę bombę atomową, demolując pół miasta czy masz jakiś inny ciekawy sposób :?:
                                        Juz napisałem. proszę czytać z zrozumieniem.
                                        .Można:
                                        -włączyć posiłki
                                        Nie kolego nie żartuje, w niektórych krajach za przekroczenie prędkości trafia się nawet do więzienia (inna sprawa że najczęściej jest ono w tych wypadkach zamieniane na prace społeczną)
                                        Są to kraje skandynawskie.Wiem bo mój kolega mieszka tam od 3 lat na stałe.
                                        prawda taka że kary finansowe jednych dyscyplinują bardziej inni wręcz ich nie czują:
                                        jak ktoś pracuje za 1500zł miesięcznie to kare 500zł odczuje a ci co mają 40tyś nawet nie zauważą. A kara powinna być tak samo bolesna dla tych co zarabiają 1500zł jak i tych co mają 40tyś.
                                        to następnym razem poproś policjanta o mandat z taryfikatora z najwyższą kwotą bo jeżdząc oktawia zarabiasz więcej niż najniższa renta w tym kraju wynosząca w granicach 500zł.Skoro przyjmiesz mandat niższy znaczyć to będzie,że poczynisz inaczej niż teraz piszesz.
                                        Np.195. art. 91 Zaśmiecanie lub zanieczyszczanie drogi publicznej art. 45 ust. 1 pkt 9 50 - 200 zł powiedz ,żę chcesz 200zł za wyrzucenie kozy przez okno bo na tyle zasługujesz no bo dlaczego masz dostać np.50zł tyle samo co rencista dostający 500zł.
                                        w dodatku jak wyobrażasz sobie sytuacje gdy mąż jest bezrobotny a żona zarabia 5000zł? dostanie 50zł a może nic skoro nie pracuje? A rencista 100 no bo w końcu ma całe 500zł na miesiąc.
                                        Nie wszystko jest takie łatwe.W dodatku kto zapłacił by za system pozwalający na funkcjonowanie systemu skoro obecnie w szkołach nie ma na darmowe śniadania czy kredki dla dzieci.
                                        Proszę was nie piszcie takich rzeczy bo jest to niesmaczne i nielogiczne.Mam nadzieje ,że nikogo nie uraziłem ale nie jest to takie łatwe żyjemy mówimy o Polsce a nie o Norwegii :shock:

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 22:55 ]
                                        Starajmy się w postawić w sytuacji karanego.Mały przykład.kolega mówi ,że wariatom odrazu zabierałby prawo jazdy bezterminowo.Mija kilka miesięcy jadę z nim autem zagadaliśmy się przejechał na czerwonym.Ulica nie ruchliwa nic na szczęscie się nie stało.
                                        1Mówie powinienes oddać prawo jazdy i nigdy o nie se nie ubiegać.
                                        2Dlaczego.
                                        1Jesteś wariatem drogowym.
                                        2Ale ja się zamyśliłem
                                        1Czy to Cię usprawiedliwia? stałeś się właśnie wariatem drogowym bo w jaki sposób można to zweryfikować ( oczywiście mówimy tu o własnie tym przypadku) czy nie zrobiłes tego celowo
                                        2 No w sumie nie jest to łatwe.Myliłem się -no bo w jaki sposób zweryfikować czy nie zrobiłem to celowo
                                        1Na to ja.Pamiętaj nikt nie jest nieomylny i staraj się najpierw postawić w sytuacji poszkodowanego -wyciągnij wnioski a potem powiedz co o tym sądzisz
                                        Oczywiście to tylko skrót całej sytuacji

Komentarz

• Thundi
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1157

Zamieszczone przez shok
                                          Można:
                                          -włączyć posiłki
                                          To można jak najbardziej i jak myślisz nie zrobili tego ?? jeśli nie to zapytam jakim cudem facet w mini rozwalił radiowóz (zatrzymał się w końcu właśnie na radiowozie ) skoro ścigali go autem nieoznakowanym ??

Zamieszczone przez shok
                                          zepchnąć z drogi-ewidentnie auto pościgowe było szybsze co umożliwiało takie rozwiązanie
                                          W mieście ?? na stojące po drodze auta czy aby uderzył w budynek ??
                                          Policjanci mają zatrzymać kogoś w sposób bezpieczny dla otoczenia a nie rozwalając pół miasta.

Przyjmij do wiadomości że nawet w USA pościgi nie trwają krótko (tylko w TV to tak wygląda bo przecież nie będą pokazywać jak kilka aut jedzie 200-300km tylko skrócą do max 3-4min)

Poza tym uwierz zatrzymać kogoś kto umie jeździć samochodem (i nie jest pijany ) to nie taka łatwa sprawa i nie da się tego zrobić raz dwa (oczywiście mowa o zatrzymaniu gdy nikomu obcemu nie chcemy wyrządzić krzywdy)

Zamieszczone przez shok
                                          to następnym razem poproś policjanta o mandat z taryfikatora z najwyższą kwotą bo jeżdząc oktawia zarabiasz więcej niż najniższa renta w tym kraju wynosząca w granicach 500zł.
                                          Widzisz ja ten problem załatwiam inaczej - jeżdżę przepisowo

Zamieszczone przez shok
                                          Skoro przyjmiesz mandat niższy znaczyć to będzie,że poczynisz inaczej niż teraz piszesz.
                                          Skąd wiesz ile zarabiam ?? Że przyjmujesz takie wnioski ?? A jak już robisz ze mnie bogacza to wiedz że posiadam Octavie (a i owszem) Tour (hmm cena trochę leci w dół ) bez klimy (tak brak tego elementu u mnie ) tylne szyby na korbkę (w O2 to jest obciach (żart ) ) i do tego z najoszczędniejszym silnikiem jaki był do wyboru. [piiii] jestem bogaty jak nie powiem
                                          No i na ile oceniasz mój majątek ??

Zamieszczone przez shok
                                          dostanie 50zł a może nic skoro nie pracuje?
                                          Czytałeś moje słowa dokładnie - chyba nie. Pisałem o kwocie minimalnej :!: (minimalna to tak jak teraz jest mogło by być - to tak przy okazji ). A wspominałem jeszcze coś o punktach.

A na poparcie swoich słów powiem ci przykład z życia wzięty:
                                          Znajomy pracował jako szofer dla pewnego faceta. Ten miał kilka firm w związku z tym trochę kasy jak i potrzeby przemieszczania się, licencje pilota robił ale i tak mówił że to się nie opłaca (znaczy przemieszczać się w kraju samolotem) bo czas na zezwolenie na start itp. długi (mieszka w okolicach Amsterdamu ) a i firmy daleko od lotniska więc trzeba by kilka aut pod lotniskami utrzymywać. Autostrad w Holandii nie brakuje więc auto spokojnie wystarczało. Efekt tylko taki że na autostradach jest ograniczenie do 120 a on chciał średnią min 180. I tak znajomy jeździł. przez pierwszy miesiąc nazbierał tyle mandatów że osłupiał (znaczy mój kolega) a facet spokojnie poszedł i zapłacił (a było ponad 10tyś e do zapłaty) rozmowa prosta na jednym przekroczeniu prędkości facet zarabia około sumy którą potem wpłaca jako opłatę mandatową a takich było 3-4 dziennie 5 dni w tygodniu. Znajomy wytrzymał aż 3 miesiące (i mu się nie dziwię) a ostatnio właśnie wprowadzono większy rygor no i znowu się u niego zatrudnił. Dodam że kiedyś ten facet miał RS6 (C5 ) teraz ma A8 4.2TDI i to wcale nie z powodu kosztów utrzymania tylko właśnie takich że teraz przelotowa to max 140km/h (i to musi mu się bardzo śpieszyć )
                                          O ortografie dba FF.
                                          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Jac_ek
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1733

Zamieszczone przez shok
                                            w dodatku jak wyobrażasz sobie sytuacje gdy mąż jest bezrobotny a żona zarabia 5000zł? dostanie 50zł a może nic skoro nie pracuje?
                                            jedno połączenie z bazą US i juz wiadomo - jeśli rozliczaja się wspólnie to płaca od wspólnego dochodu - jak osobno to osobno

poza tym nie wiem dlaczego starasz się usprawiedliwiać biednych, mniej zamożnych - czy samochód prowadzony przez niezamożną osobę inaczej zabija pieszego na przejściu?

Ja jestem za radykalnym karaniem - np za każde drobne, zwykłe przewinienie 1000 zł, jeśli przewinienie jest znaczące np dwukrotne przekroczenie prędkości, czerwone światło to 5000 jeśli wypadek, jazda po pijaku itp to 10000 i sąd zabór mienia 9jako narzędzia przestępstwa) itd...

Gwarantuj ci że spora częśc wypadków by się nie zdażyła, większości by spadło znaczaco spalanie (mi również) a dookoła warszawy i innych dużych miast powstały by tory gdzie by ustawiały się kolejki żeby sobie poszaleć - dziś nie ma takiej potrzeby bo są ulice i tak mysli spora grupa ludzi - szczególnie w PL.

Powiedz mi co to się dzieje z kierowcami z PL którzy jada do CH, dlaczego pilnują prędkościomierza żeby nawet o 5km/h nie przekroczyć?

Tylko radykalne kary i ich egzekwowanie wprowadzą pożądek
                                            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• shok
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2070
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Thundi widze nie dogadamy się a szkoda.Nie napisałem ,że jesteś ani bobaty ani biedny po prostu skoro stać Cię na samochód to stać Cię na mandaty wcale nie te z niższej półki.Chodz życze Ci sobie i wszystkim na tym forum by nikt ich nie dostawał
                                              A na poparcie swoich słów powiem ci przykład z życia wzięty
                                              Ten przykład jest mało z życia wzięty ponieważ za przekroczenie w tym kraju prędkości powyżej 50km/h traci się prawo jazdy.Czyli gdyby jechał 171km/h staciłby kwity i na pytanie przecież jechal tylko 1km/h wiecej otrzymałby odpowiedz nie 1 a 51km/h .Dyskusji nie ma +ok 500E.
                                              Nawet w Niemczech za przekroczenie prędkości zabierają prawo jazdy.Kolega kilka miesięcy temu dostał zakaz poruszania się po terenie Niemiec na okres 1 miesiąc.+ mandat+nalepka na prawko która mu przypominała do kiedy ma zakaz.
                                              Jacek:
                                              Zamieszczone przez Jac_ek
                                              poza tym nie wiem dlaczego starasz się usprawiedliwiać biednych, mniej zamożnych - czy samochód prowadzony przez niezamożną osobę inaczej zabija pieszego na przejściu?
                                              Absolutnie nie bronie biednych.Tak napisałem wyżej
                                              "Żartujesz chyba? Dlaczego ktoś ma być karany mocniej za to,że w szkole się uczył(teraz więcej zarabia)od kolegi który zamiast się uczyć grał z kolegami w piłke i naśmiewał sie z kujonów...
                                              Albo ktoś woli pracować w soboty zamiast siedzieć przed telewizorem... "
                                              Bo dlaczego ktoś ma być bardziej karany za to ,że sie w szkole uczył,jest bardziej zaradny i otworzył firme.Skoro mógł chodzić do pracy na 8h bez stresu czy produkt który wytwarza się sprzeda. :?
                                              Kary mają być surowe ale jednakowe dla wszystkich
                                              Zamieszczone przez Jac_ek
                                              czy samochód prowadzony przez niezamożną osobę inaczej zabija pieszego na przejściu?
                                              włsanie z tym zgadzam się w 100% Thundi jest za wprowadzeniem różnych wysokości kar dla róznie zarabiających kierowców z czym się nie zgadzam.Świetnie to podsumowałeś pisząc czy to jest inne przestępstwo.

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Zamieszczone przez shok
                                                Jac_ek napisał/a:
                                                czy samochód prowadzony przez niezamożną osobę inaczej zabija pieszego na przejściu?
                                                Ale nie mówimy o przestępstwach, bo za to grozi kara pozbawienia wolności, co jest równie uciążliwe dla wszystkich. Tutaj chodzi o wykroczenia, które są popełnianie notorycznie. I grzywna wyrażona w procentach dochodu, spełniała by jak najbardziej swoją rolę.

Komentarz

• Jac_ek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1733

w NL jest tak (zresztą nie tylko w NL), jak przekraczasz prędkość o 30 km/h to ci zabierają prawko - proste? - proste!... IMHO lepsze niż doszukiwanie się kto ile zarabia... zresztą jak dla mnie każdy sposób jest dobry i każdy będę popierał który spowoduje zwiększenie bezpieczeństwa na drogach

Zamieszczone przez shok
                                                  Absolutnie nie bronie biednych.Tak napisałem wyżej
                                                  a to nie zrozumiałem ops: , to myślimy w takim razie podobnie ;-)
                                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Thundi
                                                    L&K
                                                    • 2005
                                                    • 1157

Zamieszczone przez shok
                                                    Ten przykład jest mało z życia wzięty ponieważ za przekroczenie w tym kraju prędkości powyżej 50km/h traci się prawo jazdy.
                                                    Tak bo zmieniono przepisy (o czym na końcu mojego posta mowa była - a to już drugi raz jak pisze żebyś czytał całe moje wypowiedzi jeśli chcesz się do nich odnosić a nie wyrywki ). wcześniej był tylko mandat w postaci e do wpłacenia i nikt punktów czy prawa jazdy nie zabierał a teraz to robią a i jak w tym wątku poczytać można nawet i auta można się w ten sposób pozbyć.

Zamieszczone przez shok
                                                    włsanie z tym zgadzam się w 100% Thundi jest za wprowadzeniem różnych wysokości kar dla róznie zarabiających kierowców z czym się nie zgadzam.Świetnie to podsumowałeś pisząc czy to jest inne przestępstwo.
                                                    Tak przekroczenie prędkości jest da mnie wykroczeniem a potrącenie pieszego na przejściu przestępstwem (i o dziwo Polskie prawo karne twierdzi tak samo ). Jak popełnisz przestępstwo to nie ważne czy zarabiasz mało czy dużo dostaniesz tak samo dotkliwą karę kilku lat w więzieniu.

Ps: koniec moich wypowiedzi na ten temat bo nie widzę sensu.
                                                    O ortografie dba FF.
                                                    Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

Pracuję...