Tak sie przed weekendem majowym rozmarzyłem, że Skoda zrobi Superba Combi w wersji Scout. Byłoby to logicznym następstwem działań Skody, a w grupie Skoda raczej nie konkurowałaby z A6 allroad, bo ludzie, którzy kupują Allroad prawdopodobnie uważają skodę za auto plebsu. Jedynie mógłby Superb Scout uderzyć w A4 allroad. Tak czy siak superb scout wprowadziłby mnie w euforię
Zapewne moje pseudo marketingowe rozważania mają mało wspólnego z rzeczywistością, ale jakby ktoś coś słyszał to chętnie posłucham.
Na prezentacji auta padło pytanie czy Skoda będzie kontynuowała linie Scout. Na co szefostwo odpowiedziało że Superb ma być Limuzyną w gamie aut Skody. Oraz linia Scout im do takich założeń nie pasuje ( Audi A8 Allroad też nie będzie i tu powód mniej więcej ten sam). No i że pójście w stronę kombi to już jest spore wykroczenie poza ramy auta.
Ze strony prywatnej wiem że Audi nie notuje jakiś ogromnych sprzedaży Allroudów a Superb nie walczył by z A4 tylko z A6 i to podejmował by wyrównaną walkę bo A6 (C6 ) Allroad aż taki Allroadowy nie jest (w porównaniu do np A6 C5 Allroad) a od Superb Scout byłby pewnie 2x droższy.
No ale zawsze jest szansa że władzy coś odbije i jednak zmienią zdanie
Komentarz