Szkoła lakiernicza, kursy lakiernika itp. ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gorg
    Drive
    • 2010
    • 60

Primo, temat wałkowany tysiące razy ale nie czepiam się. Wszystko zależy od tego jaki masz budżet i co Ci się podoba, najważniejsze żebyś sam był zadowolony. Jest masa informacji na forum. Nie kupuj chińskich. Poza tym dobrze wyglądają IMO Dezenty F, oryginalne Craterisy itepe itede.
    Powodzenia w poszukiwaniach!
  • GreenArrow
    L&K
    • 2009
    • 1052

Gdzie na śląsku lub w małopolsce znajdę szkołę, kursy które przeszkolą mnie w kierunku lakiernika samochodowego ?

Pytam iż chce zrobić sobie tytuł lakiernika .

Pozdrawiam
    Robert.

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

Na kursie mozna nauczyc sie teorii,poznac materialy jednej firmy...poznac procedury
      naprawcze,ale nauczyc sie szlifowac,lakierowac,korygowac roznice kolorystyczne...
      to potrzebna jest dlugotrwala praktyka....czesto wieloletnia.
      Tak wiec nie bardzo wiem co to ma byc za tytul ''lakiernika''po kilku dniowym,lub
      nawet kilku tygodniowym kursie.
      Jak chcesz nauczyc sie tego zawodu...to trzeba zatrudnic sie jako uczen w serwisie i
      miec nadzieje,ze masz odpowiednie predyspozycje w tym kierunku .
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• GreenArrow
        L&K
        • 2009
        • 1052

To ja mam teraz takie pytanie,

chciałbym się sam pobawić w garażu, mam już załatwiona maskę od malucha ale nie mam jeszcze kompresora, pistoletu itp. ;p

Moze ktos mi powiedziec jaki kompresor na takie malowanie maski mi wystarczy, ile litrów, jaki pistolet ?

Pochwale się swoimi rezultatami jak tylko zrobię jakieś ;p

Komentarz

• Angel
          Rider
          • 2008
          • 503
          • Octavia III combi (5E5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

GreenArrow, Szkoła jest w Pszczynie. Nie pamiętam nazwy i adresu bo uczęszczałem tam 10 lat temu. Szukaj a znajdziesz. Wiedza to 20%sukcesu. Reszta to praktyka. I w garażu nabędziesz jej jeśli koledzy pozwolą ci na fuszerkę, albo tać cię na kilkukrotne poprawki.
          Na maskę to nie litry a około 150 ml lakieru akrylowego, lub też 150 ml bazy i 200 ml klaru. A praktyka czyni mistrza. Pamiętaj o tym.
          Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• GreenArrow
            L&K
            • 2009
            • 1052

Angel, tylko aktualnie, jestem w liceum ogólnokształcącym i będę miał maturę wiedz pasowało by aby to była szkoła policealna.
            Powiedz mi jeszcze jaki kompresor na start mi wystarczy do malowania np. maski od malucha czyli na zabawę.

Kod:
            http://tsam.w.interia.pl/

Komentarz

Pracuję...