paragraf, nie wiem do kogo kierujesz ta odpowiedz, ale jesli chodzi o mnie to niezauwazyłem zadnego pisku czy buczenia z okolicy pompy wody, nie wiem ale jak by sie zatarła temperatura płynu by gwałtownie wzrosła, a u mnie stoii jak słup na 90 st.
telewizja cyfrowa..
Zwiń
X
-
telewizja cyfrowa..
witajcie, mam taki mały interes..
czy jest ktoś na forum co zjumuje się telewizją staleitaną czy cyforwą.. , nie wiem jak to się nazywa fachowo bo jestem laikiem w tych wszystkich konwerterach dekoderach.
chodzi mi o to że chciałbym zakupić sobie coś do ogladania telewizji na działce nad jeziorem , chodzi mi głownie o podstawowe kanały , ale chciałbym mieć tvn i polsat , no i żeby nie trzeba było płacić jakichś ogromnych abonamentów przez cały rok ponieważ na działce mieszkam około 4 miesięcy w roku. czy jest na to jakieś rozwiązanie, oczywiście rzeczą najważniejszą jest dla mnie jakość odbioru. czy muszę się kierować jakimiś kryteriami , jak np zasięg takiej anteny satelitarnej czy coś.. ,proszę się nie śmiać jakby co... . ewentualni interesowało by mnie podłączenie czy coś na przykład 2 telewizorów i żeby można było na nich ogladc niezależnie programy , czy takie rzeczy są możliwe :?: wiem że są różne fora ale tak jak powiedziałem nie znam się natym ni huhu i nie zamierzam poznawać..aaa..a czy się da podłączyć 3 telewizory ops: :roll: ...no wiem że nad jeziorem się odpoczywa ale czasmi trzeba coś się dowiedzieć .... z tymi trzema telewizorami to nie żart..., po prostu tak tam mam...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
-
-
Najtaniej wychodzi Telwizja na Kartę, ale tam na razie nie ma Polsatu (jest na razie TV4). Kupujesz zestaw z dekoderem za jakieś 150PLN i masz za darmo (bez żadnego abonamentu) TVN, TVN7, TVP1, TVP2 i religia TV.
Inne darmowe programy, które będziesz miał to:
TV Polonia, Polonia 1,TVP Kultura, Tele 5, VIVA Polska, 4fun.TV, PULS, EDUSAT, Mango 24, CNNi, BBC World News..
Przez pierwsze 3msc, ewentualnie płacąc 156PLN na rok masz jeszcze kanały: TVN24, nSPORT, TVN Turbo, TVN Style, TVN CNBC Biznes, TVN Meteo, TVN Lingua, TVP Info, TVP Sport, Disney Channel
Antena - im większa tym lepsza. 90cm średnicy to bardzo dobre rozwiązanie.
Jak chcesz mieć na 2telewzory, to albo musisz mieć 2 dekodery i wtedy też najlepiej mieć konwerter Twin np:
albo przesyłacz sygnału TV, ale wtedy będziesz na obu musiał oglądać to samo:
[ Dodano: Pon 03 Maj, 10 16:47 ]
Do tego jeśli jesteś 4msc w roku, to chcąc mieć dodatkowe kanały możesz płacić tylko za wybrane miesiące:
Płacisz wtedy 20msc za miesiąc, ale 56PLN za 3msc.
Komentarz
-
-
Tak jak shado napisał, najtaniej wychodzi TnK. Tylko jeśli chciałbyś np. na 2 telewizorach oglądać dwa różne programy to musiałbyś zakupić dwa takie zestawy tj. tuner+karta i do każdego podłączyć sygnał z anteny sat. Czyli zestaw na dwa tel:
-2xtuner+karta
-antena (90cm będzie dobra)
-konwerter - w tym wypadku twin
U siebie w domu żeby właśnie na dwóch (trzech) telewizorach oglądać różne programy używam Cyfry+ oraz splitera. Jeśli budujesz Twoją instalację od podstaw to taki zestaw wyjdzie na pewno drożej, ale też znajdziesz tam więcej programów. Tylko że jeśli chcesz Polsat i TVN to musiałbyś skorzystać z Cyfrowego Polsatu a tam niestety nie da się rozdzielić sygnału na dwa telewizory, czyli żeby oglądać w tym samym czasie dwa różne programy musiałbyś zakupić dwa zestawy tuner+karta co się już mało opłaca bo do każdego takiego zestawu musisz wykupić osobny abonament.
Podsumowanie:
-TnK - najtaniej, mało programów (można rozszerzyć przez dokupienie w formie prepaid), dla dwóch (3) tel. potrzebne dwa (3) zestawy
-Cyfra+ - drożej ale przez spliter można rozdzielić na kilka tel (oczywiści potrzebne osobne tunery), jest też forma prepaid:CYFRA+
-Cyfrowy Polsat oraz Telewizja N - przy dwóch lub więcej telewizorach opcja nieopłacalna ze względu na konieczność opłacania abonamentu na każdy zestaw osobno
Komentarz
-
-
Cyfra+ ogólnie jest bardzo przyjazna w stosunku do klienta. Nie blokuje ani dekoderów ani możliwości rozdzielenia poprzez splittery. Tak samo przy przedłużeniu umowy klient dostaje te same warunki co nowi klienci(czyli najlepsze dostępne). Lustrzanym odbiciem jest platforma Polsatu, która blokuje dekodery i splittery a przy przedłużeniu umowy klient dostaje zawsze gorsze warunki niż nowi klienci. Skutkuje to rozwiązywaniem umów i podpisywaniem ich od nowa, co jest moim skromnym zdaniem totalnym bezsensem i żerowaniem na klientach którzy o tym nie wiedzą. Tak samo jakość sygnału szczególnie HD, jeśli chodzi o Cyfrę+ jest najlepsza na rynku.
To tak parę słów odnośnie zestawienia tych dwóch platform, jakby ktoś inny się zastanawiał.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Polsat ma najlepsze HD? pod jakim względem? rozumiem, że chodzi tutaj o konkretny kanał Polsat. Bo wszystkie inne dostępne w obu platformach Cyfra+ nadaje w lepszej jakości. Miałem możliwość porównania i znam opinie innych osób które uważają tak samo. Pomijam już tutaj Canal+ a szczególnie ligę polską realizowaną bezpośrednio przy użyciu sprzętu Canal+. To jest jakość odbioru sama w sobie i szczerze wątpię żeby jakakolwiek inna polska platforma do tej jakości, na jakimkolwiek kanale miała w ogóle start.
Komentarz
-
-
Kolego ja pisałem o odbiorze NAZIEMNEJ TV cyfrowej z siatki z odległości 20 km od centrum W-wy i wtedy tak naprawdę nie tylko z siatki odbiera ale i z praktycznie wszystkich wynalazków łącznie z samoróbkami niezależnie od pogody a N-ka to cyfrówka Satelitarna i tu się zgadzam że siatka to szjs i g... Koniec tematu.Ósma Skoda - czwarta Octavia
Komentarz
-
-
Witam,
Od prawie dwóch lat jestem użytkownikiem Telewizji Na Kartę (telewizjanakarte.pl - Hot Bird) + antena na Astrę. Dzięki temu mam z polskich (z tnk) m.in.: TVN, TVN Styl, TVN Turbo, n Sport (Liga Mistrzów), Disney Channel, Kino Polska, Discovery Channel, TVP 1, TVP 2, TVP Kultura, TVP Sport, VIVA, 4FunTV. Z astry odbieram jeszcze Eursoport i Sport1 (dawny DSF) + mnóstwo niemieckich (a tam np. Formuła 1). Jakość jest całkiem przyzwoita a największą zaletą jest cena - 10 zł/m-c (niestety trzeba zapłacić teraz za 2 lata z góry). Szczerze polecam, jeśli ktoś chce od czasu do czasu pogapiś się w ekran.
[ Dodano: Pon 10 Maj, 10 19:29 ]
P.S. Minusem TNK jest to, że trzeba samemu kupić dekoder + antenę - co kosztuje ok. 150-200 zł. A jest jeszcze dodatkowy plus - nie ma ŻADNEJ UMOWY ! Nie zapłacisz, to oglądasz kanały FTA, zapłacisz to spowrotem włączają.
Komentarz
-
Komentarz