Właśnie dostałem firmowego e-maila, że pracownicy firmy mogą kupić auta służbowe po preferencyjnych cenach:
- Fabia 1.4TDI '06 -> 3.000zł
- Berlingo 1.9D '06, 1.6HDI '07 -> 3.000zł
- Superb 2.5TDI '07 -> 20.000zł
Decyzję o tym kto może kupić takie auto podejmować będzie Zarzad po rozpatrzeniu podania. Ja swoje wysłałem - trzymajcie kciuki...
PS: aut jest 12, a chętnych będzie pewnie z 500... :shock:
Mozna wyluskac auto od pierwszego wlasciciela (firma), ktore mialo 10 kierowcow w miesiącu, prawdziwa perelka, igieła sposród 12 igielek w stogu, perfekcyjnie bita tylko kilka razy, z olejem zalanym zaraz przed wyjazdem z fabryki, oczywiscie dmuchana bez zadnej rozgrzewki, nigdy nie stygla, bo i po co w dodatku chuchana przez jedyne prawdziwe myjnie automatyczne
Eeeeee, auta w mojej firmie są przypisane do tylko jednego kierowcy i tylko przez niego użytkowane. Wymiana kierowców następuje jedynie wtedy, gdy dotychczasowy kierowca dostaje awans i inne (lepsze) auto. Dotychczas auta służbowe (na mocy uchwały Zarzadu) kupowali ich użytkownicy. W przypadku powyższych aut dotychczasowi użytkownicy zostali zwolnieni i dlatego Zarzad daje szanse zakupu innym pracownikom...
Uwierz mi, w mojej firmie większość aut jest naprawdę zadbana, bo użytkownicy wiedzą, że po 3-4 latach odkupują te auta dla siebie... Regularny serwis (w ASO - płaci lizingodawca) i mycie ręczne jest na porządku dziennym...
Z tym motorem tobym się raczej zastanawiał, no chyba że do żyda
Za 20tyś ??
Jak w silnik wsadzisz kolejne 20tyś to i tak będzie dopiero 2/3 ceny tego auta na Allegro (gdzie jak wiadomo auta sprzedawane są po jakieś 70-75% wartości :twisted: ) Generalnie ja bym brał bez gadania (za tą cenę oczywiście)
Tylko ze Superb 2.5TDI to jest ten nowy silnik pozbawiony wady walka rozrzadu, wiec nie wiem czego tu sie bac, ze palic bedzie po 8-11l, a ile pali 2.0TDI :lol: Rorzad tylko ponoc drozszy, ale za to dzwiek ladniejszy
Tylko ze Superb 2.5TDI to jest ten nowy silnik pozbawiony wady walka rozrzadu, wiec nie wiem czego tu sie bac, ze palic bedzie po 8-11l, a ile pali 2.0TDI Rorzad tylko ponoc drozszy, ale za to dzwiek ladniejszy
dokładnie silniki 2.5 TDI były zmienione a dokladnie chyba od 2001 roku.
to prawda jedynie rozrząd no i wielowachacz na polskich drogach bo to zawias nie na nasze drogi. A reszta to pikuś.
[ Dodano: Czw 06 Maj, 10 22:52 ]
Zamieszczone przez Maicroft
ale za to dzwiek ladniejszy
ale jak fajnie brzmi fabia 1.4 TDI też jak by miał 6 garów ale -3 :twisted:
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Tylko ze Superb 2.5TDI to jest ten nowy silnik pozbawiony wady walka rozrzadu, wiec nie wiem czego tu sie bac, ze palic bedzie po 8-11l, a ile pali 2.0TDI :lol: Rorzad tylko ponoc drozszy, ale za to dzwiek ladniejszy
Jest dalej kibel jak w starych, może na razie mniejszy z racji mniejszych przebiegów
Komentarz