Jaki laptop do 2000-3000zl ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Purchawa
    Admin
    S_OCP Member
    • 2004
    • 8007

Zamieszczone przez bardzozlymisio
    Japko, tylko japko - MacBookPro - najlepszy laptop jaki mialem w zyciu a system zajebisty.
    Zeby sie o tym przekonac, to trzeba chwile na nim popracowac, a potem juz nie chce sie wracac do Windowsa.
    Jednak nie kazdemu moze byc dane doznac tych doznan.
    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• bardzozlymisio
      Ambiente
      • 2008
      • 208

Zamieszczone przez Purchawa
      Zeby sie o tym przekonac, to trzeba chwile na nim popracowac, a potem juz nie chce sie wracac do Windowsa.
      a codzienne powroty do windy w biurze pogłębiają jeszcze mój wstręto do pracy

[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 11:47 ]
      No lepiej bo Acer lubej wytrzymuje 8 godzin z edytorem i działającym WiFi:P
      Nic nie muli nic sie nie wiesza... i problemów typu "to nie działa pod MacOS" nie ma...

Jesli chodzi o zastosowania DOMOWE, to nie spotkalem sie jeszcze z czyms co by nie dzialalo i uniemozliwilo mi wykonannie jakiegos zadania.

bardzozlymisio napisał/a:
      quot;]Poza tym, multi touch pad w japku jest super ekstra wygodny - jak sie czlowiek z nim zapozna to potem zwykly touch pad pod winde po prostu denerwuje..

eeee... W Acerach jest multitouch więc nie wiem o co biega?
      pzdr

Nie wiem jak dziala touch pad w Acerze - na czym polega jego multifunkcjonalnosc, jak to działa?

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Mozna sobie dwoma paluszkami powiększać, pomniejszać, przewijac w iponie i poziomie... klikać... i jeszcze jakies inne pierdoły jak interpretowanie gestów i maźnięć palcem... zaznaczasz wyraz rysyjesz znak zapytania i masz wygooglowane słowo.. zreszta to synaptics robi sterowniki więc podejrzewam że dostepne jest to w większośc lapków z Winda czy Linuxem.

Japko, tylko japko - MacBookPro - najlepszy laptop jaki mialem w zyciu a system zajebisty.
        Szkoda tylko ze jabłko nie obejdzie sie bez windowsa gdy przyjdzie nam do głowy zainstalować programy specjalistyczne:P typu CAD lub jakieś prawnicze Lagalisy i Lexy.
        I wtedy juz Apple przestaje być User Friendly.

Miałem rok zajęć przy stacjonarce z MacOS... i fakt nie doznałem tych doznan bo magia nadgryzionego jabłka nie działa na mnie. Dlatego też podczas pracy na budowie zrezygnowałem ze słuzbowego MacBooka bo był całkowicie nie przydatny... a bawić się i kombinowac jak odpalić AutoCADa czy coś z palety intersoftu mi się nie chciało...
        Więc wszystko dobrze jak nic powaznego nie robimy... A do tego to Windows też się nadaje... czy linux...
        pzdr
        Adam

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

To, ze czegos nie ma na Mac'a to strata raczej tego producenta.
          Domena Mac'a sa jednak multimedia i w tym sprawdza sie zdecydowanie lepiej. Szwagier ma studio nagran, tesciowa robi muzyke na potrzeby m.in. tv, zona tez zajmuje sie multimediami i w kazdej tej dziedzinie Mac, poprostu bije na glowe PC.
          Mam dobre porownanie jak sie obrabia film HD na calkiem mocnym PC i Pinacle, a jak na iMac 27" i chocby glupim iMovie, nie mowiac o Finale Cut. To jest poprostu przepasc.
          Logic na PC przy 4 instrumentach potrafi sie wylozyc. Na Mac'u przy 8, dziala dalej plynnie. Takich przykladow mozna mnozyc.
          Odkad przesiadlem sie na Macbook Pro, do typowej pracy biurowej (Word, Excel) to Windows stal sie dla mnie zbyteczny.
          I zeby nie bylo nie jestem jabluszkowym ortodoksem. Wiem, ze to nie jest tez ideal. I mam w domu jeszcze dwa PC.
          Dla mnie idealem Apple jest, to ze w jednym pudelku dostajemy jeden caly produkt, ktory ma w sobie wszystko co jest potrzebne do codziennej pracy i ten produkt idealnie ze soba wspolgra.
          Oczywiscie pomijajac juz takie drobiazgi jak obudowa wycieta z jednego kawalka aluminium. :wink:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Purchawa, zgdze sie z tobą sam ma znajomego artyste plastyka profesora asp w krakowie który robi grafiki tylko Mac
            Co do obróbki dźwięku też wszyscy najlepsi dj używają maców do masteringu swych kawałków

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dokładnie. Mnie Apple'em zarazili kumple w pracy i szwagier. W końcu zaryzykowałem i kupiłem MacBooka. Pracowałem już na różnych systemach (Windowsy, różne dystrybucje Linuxa) zarówno w domu jak i w pracy (a komputer jest moim podstawowym narzędziem pracy) i jak na razie Mac OS bije wszystkie te systemy wygodą, niezawodnością i integracją różnych usług. Jestem tak zadowolony, że właśnie dwa dni temu kupiłem do domu Mac Mini (dla żony i dzieci), a Vista robi out.
              Oczywiście, do niektórych zastosowań trzeba mieć Windowsa, ponieważ pewnych programów nie ma na Macu ani na Linuxie, ale jeżeli ktoś nie ma takich ograniczeń to szczerze polecam Mac'a. Wadą jest cena. Zarówno samego komputera jak i akcesoriów (Magic Mouse - mysz z multitouchem - 300 zł, klawiatura BT - 300 zł, itp.), ale za to dostaje się naprawdę przyzwoity sprzęt, którego poszczególne elementy idealnie ze sobą współpracują (np. Time Machine i Time Capsule - dla mnie mistrzostwo świata).
              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
              -------------------------------------------------------------------------
              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Purchawa
                Admin
                S_OCP Member
                • 2004
                • 8007

_tm_, trzeba bylo dac znac, mozna bylo cos zrobic z tymi cenami.
                Zamieszczone przez _tm_
                Time Machine i Time Capsule - dla mnie mistrzostwo świata
                Fajnie sie wchodzi do backup'u. Nie? 8)

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• _tm_
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 2333
                  • Superb III (3V3)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

_tm_, trzeba bylo dac znac, mozna bylo cos zrobic z tymi cenami.
                  Zamieszczone przez _tm_
                  Time Machine i Time Capsule - dla mnie mistrzostwo świata
                  Fajnie sie wchodzi do backup'u. Nie? 8)
                  Dzięki, może kiedyś skorzystam A backup - naprawdę rewelka :kciukgora.
                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                  -------------------------------------------------------------------------
                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Panowie, odgrzeje trochę kotleta.
                    Potrzebuje porady w kwestii zakupu lapka, sztuk dwie do 3000zł (każdy).
                    1) Dla dziewczyny.
                    Oczywiście ma wyglądać, dobrze by było gdyby miał autonomiczną kartę graficzną (niezintegrowaną), ale szału być nie musi, do gier nie będzie wykorzystany. Ważniejsze aby miał dobry procek, pamięć i pojemny dysk.
                    Używany będzie do: netu, filmów, muzyki, nauki języka (dobrze by było aby posiadał dobrą jakość dźwięku).
                    Gdyby był jeszcze w miarę lekki i mniejszy od standardowych 15.6" to byłoby super.

2) Dla rodziców dziewczyny. Ma służyć głównie do nauki obsługi kompa. Wykorzystywany będzie do netu i offica. Dobrze by było gdyby bateria była trwała i sam lapek też :wink: . Tu grafa nie ma znaczenie, ważny procek, pamięć i dysk.
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

Pracuję...