Jaki laptop do ok 1600zł?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • quebec
    Classic
    • 2010
    • 34

Zamieszczone przez _Monika_
    Brelok nr 4 po raz pierwszy.
    dokładnie #4 jest OK, dostałem taki z Interauto - jest OK - tylko powinno być napisane OCP a nie interauto ;-)

ja jestem za nr 4

a jakie ceny przewidujesz przy 100 szt?

dało by się (bo tam jest sporo miejsca) zrobić z nickiem z forum oprócz OCP?
  • Busku
    Rider
    • 2009
    • 655

Witam serdecznie! Widze że jest podobny temat już założony ale jednak kolega chce kupić w zupełnie innej cenie i nie chce mu zaśmiecać wątku :wink: Chce kupić laptopa w cenie powiedzmy do 1600 no może 1700zł ale zupełnie nie "siedze" w temacie komputerów i poprostu się na tym nie znam... Laptop ma być głównie używany do internetu, pracy, oglądnąć jakiś film i to wszystko, gry jakoś mnie nie kręcą Bardzo prosze o porade jaki kupić, czy ktoś kupował już laptopy na allegro? Jeśli jest coś ciekawego to bardzo prosze o podesłanie linku, oczywiście chodzi o nowego laptopa z gwarancją... Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
    Pozdrawiam
    Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
    Mercedes W210 290 Turbodiesel
    Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ja zrobiłem tak.W media patrze cena do danej kwoty i po kłopocie
      Bo laptopa mam tak jak wyżej napisałeś do internetu i filmów.Tak więc co by on nie miał i tak ja bym tego nie wykorzystał. :lol:

Komentarz

• filipT
        Rider
        • 2010
        • 554

Kupowanie na allegro to ruletka, albo trafisz albo nie, doradziłem taki zakup koleżance i teraz pluje sobie w brodę, po 3 miesiącach był w serwisie-naprawa wyszła 500zł ( nie miało to związku ze sprzedającym, po prostu zdechła płyta, ale głupio mi było ).
        Potrzebujesz do podstawowych czynności, więc nie musisz mieć demona.
        Kupujesz nowy, masz gwarancje i masz święty spokój na 2 lata, potem tylko użeranie się z serwisem w wypadku ewentualnej naprawy.
        Z polecanych firm ponoć DELL, opinia zaczerpnięta z innego forum, ale inne też dają radę, byle firmowe.
        Wchodzisz na ceneo.pl lub inną porównywarkę, zaznaczasz co potrzeba i wybierasz. Przed zakupem dobrze jest posprawdzać opinie w necie, ale też bez zbędnej ekscytacji, bo wiadomo że sieć pełna jest e-ekspertów i kazdy wie najlepiej.
        Mój Szkodnik

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

I znowu podstawowe pytanie...

Jaki rozmiar i czy zalezy Ci na baterii czy na osiągach?
          pzdr
          Adam

Komentarz

• Evil
            Rider
            • 2009
            • 721

Busku, Sprzetkom. Kupiłem od nich dwa laptopy, wszystko ok, mają oddziały na śląsku, także odbiór osobisty, konfiguracji każdego Acera mają od cholery.. tylko czasem trzeba troszkę poczekać (ja miałem ten problem jak drugi kupowałem). najlepiej wybrać sobie z 3 modele dzwonić do bliskich oddziałów pytać się czy mają taki komp z takiej aukcji i po sprawie.
            A jaki... jak używasz tak jak piszesz, to ja polecam Acer'y tanie, nie mają może wszystkiego, ale z systemem (win7) można już dostać w przybliżonej cenie.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• filipT
              Rider
              • 2010
              • 554

nie zaznaczyłem że chodzi o używany sprzęt z allegro, co do nowego nie mam zastrzeżeń.
              Używany to ruletka.
              Mój Szkodnik

Komentarz

• Busku
                Rider
                • 2009
                • 655

Oczywiście chodzi tylko i wyłącznie o nowego laptopa :wink: Osiągi nie są mi tak potrzebne, wolałbym żeby bateria długo trzymała bo często korzastałbym z niego w szkole no i konieczne jest wifi. W sumie to chyba tyle co bym wymagał ale tak jak pisałem kompletnie nie siedze w temacie komputerów więc wolę sie poradzić :wink: Bardzo dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :wink: Aha no i też chciałbym żeby nie był taki malutki, oglądanie filmów by męczyło a jeśli chodzi o transport to nie ma problemu
                Pozdrawiam

Komentarz

• Deo
                  RS
                  • 2009
                  • 1729
                  • Volkswagen
                  • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Busku, jak chcesz coś co trzyma długo na baterii i ma służyć przede wszystkim do pracy, netu i czasem filmów to pomyśl o 12" netbooku.
                  Pozdrawiam,
                  Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                  Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• b707
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1272

Moze więc cos takiego? 14cali

Ostatni mojej dziewczynie kupiłem tyle że ciut mocniejszego ale za 2400...
                    bateria tak jak pisza spokojnie wyciąga na wifi i pisaniu do 8 godzin... BA da rade IMHO nawet więcej ale kto tye wytrzyma
                    Jest jeszcze identyczna 15tka:

I może gdzieś znajdziesz 13tke ale ona niema napędu optycznego.

Normalne filmy bez trudu pociągnie do HD to już lepiej poszukać czegoś z grafika hybrydową oparta na ATI... ale nawet w timelinach odbywa sie to kosztem wydajnosci na baterii.

EDIT:
                    Te Acery IMHO to lepsze rozwiązanie od Netbooków bo masz mniej ograniczeń. A naprawde baaardzo fajny sprzet z ktrego luba zadowolona... Zreszta gdyby nie to że moja praca wymaga ekranów rzędu 26cali to sam bym SoObie sprawił

BTW polecam dołożyć i brac lapka z 7ką..

Plusem Acerow jest to że 7ka jest w wersji 64bitowej
                    Adam

Komentarz

• Busku
                      Rider
                      • 2009
                      • 655

Jeśli ktoś może napisać czy takie coś by się nadało :wink: :

[ Dodano: Pon 10 Maj, 10 15:10 ]
                      Zamieszczone przez b707
                      BTW polecam dołożyć i brac lapka z 7ką..
                      ale o co chodzi :?: :szeroki_usmiech Tylko prosze bez śmiechu
                      Pozdrawiam

Komentarz

• golibroda
                        Rider
                        • 2009
                        • 530

7-ka to system operacyjny Windows wersji 7.
                        Pozdrawiam
                        Piotr

Komentarz

• Busku
                          Rider
                          • 2009
                          • 655

Ahaaa kurde nie zatrybiłem Dzieki wielkie :wink:

[ Dodano: Pon 10 Maj, 10 15:37 ]
                          b707, Rzeczywiście ten 15" w całkiem fajnej cenie, tylko czy on ma wifi? Bo nie moge się doczytać, no i przekonuje czas trzymania baterii, jednak w porównaniu do 3h to wypada bajecznie...
                          Pozdrawiam

Komentarz

• b707
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1272

Ma WiFi W opisie widnijeje po prostu zamiast WiFi bezprzewodowa karta sieciowa:P
                            Ale wszystkei lapki serii timeline sa robione w oparciu o ta sama płyt która WiFi ma. I bardzo ładnie działa.
                            Tu masz test 14tki z identycznym prockiem

A tutaj 15tki ale już najmocniejszy procek tam jest.
                            Zwykle dwie pierwsze z wymienionych w tytule cech laptopów implikują trzecią, niewymienioną. Cienki i lekki laptop był do tej pory najczęściej i niewielkim komputerem przenośnym. W tej grupie wiele namieszały ostatnio netbooki, pełniące często rolę małych notebooków.

a tutaj chyba identycznej 15tki

pzdr
                            Adam

Komentarz

• looker
                              RS
                              • 2008
                              • 1886
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Wiem, że spory odgrzew ale to i tak chyba lepsze niż zakładania 5 takich samych wątków ;-)

Poproszę o poradę jakiego lapka warto kupić dziecku w wieku 9 lat ? Budżet to 1500zł. Jakiś szczególnych preferencji nie ma oprócz systemu operacyjnego. MA BYĆ Windows 7. W dowolnej wersji ale "7". Nie dam rady mu ogarnąć i pomóc z tą dziwną 8 czy 8.1
                              I umówmy się do nieprzekonywania mnie do tego. Tak będzie łatwiej i szybciej.

Po prostu co warto za te pieniądze kupić. Preferencji co do marki też szczególnych nie mam.
                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• lszlachta
                                Drive
                                • 2012
                                • 97

Zamieszczone przez looker
                                Wiem, że spory odgrzew ale to i tak chyba lepsze niż zakładania 5 takich samych wątków ;-)

Poproszę o poradę jakiego lapka warto kupić dziecku w wieku 9 lat ? Budżet to 1500zł. Jakiś szczególnych preferencji nie ma oprócz systemu operacyjnego. MA BYĆ Windows 7. W dowolnej wersji ale "7". Nie dam rady mu ogarnąć i pomóc z tą dziwną 8 czy 8.1
                                I umówmy się do nieprzekonywania mnie do tego. Tak będzie łatwiej i szybciej.

Po prostu co warto za te pieniądze kupić. Preferencji co do marki też szczególnych nie mam.
                                Przez moment się zawahałem bo napisałeś, że dla dziecka...ale dlaczego dzieci mają mieć gorzej ?
                                Sprawdź pozycję 19 pod http://winson.pl/laptopy.pdf - może to jeszcze mają.
                                Generalnie wg mnie lepiej kupić coś dobrego używanego - można znaleść jak się poszuka.
                                Obecnie jakość Lenovo to już nie jest to co pamiętam z IBMa ale jest i tak super w porównaniu z nowym badziewiem.

Musisz zapytać w jakim stanie jest bateria, karta grafiki bez rewalacji ale teraz się gra na konsolach. Masz i5, ssd, możesz dołożyc do 8Gb ramu za ok 100zł.
                                Brałem od nich już dwa lenovo- ostanio T420s za ok 2000zł - stan idealny - zero uwag. Bateria trzyma przy pracy w Office 4h, przy Internecie ok 3h - więc całkiem ok. Jestem bardzo zadowolon i mogę ich polecić.
                                Pozdrawiam / Łukasz
                                Była : O2FL 1.8tsi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70860
                                Obecnie: VW Passat 2.0 TSI
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81552

Komentarz

• looker
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1886
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Pozostańmy przy nowym jednak. W końcu to prezent dla dziecka. W wielu dziedzinach osobiście nie stronię od sprzętów używanych ale w tym przypadku ta opcja odpada.

[ Dodano: Pon 01 Cze, 15 20:02 ]
                                  W sumie na dziś na placu boju pozostały te 2 propozycje:
                                  1. http://www.komputronik.pl/product/26...dows_7_HP.html

2. http://www.komputronik.pl/product/26...R50_B_11C.html

W sumie to został tylko Lenovo ale w ostatniej chwili zaciekawiła mnie ta Toshiba. Z tego co wyczytałem na innych portalach dają tam Win 7 jako system pre-instalowany a Win 8.1 na płycie DVD.
                                  Jaaakby kiedyś zachciało nam się przesiąść na te dziwne okienka to byłaby taka opcja.

Co sądzicie o tych propozycjach ?

Komentarz

• Voit
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 816

Toshiba ma lepszy procesor, matowy ekran i szybszy dysk.
                                    Wygrywa Toshiba.

Komentarz

• looker
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1886
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Jesteś pewien co do tego procesora ?
                                      Poza tym - teraz doczytałem: Toshiba jest po naprawie, ma drobne ryski, ogólnie wyprzedaż...

Komentarz

• Voit
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 816

...No, to masz problem.
                                        Gdyby Toshiba była nowa, to sprawa byłaby jasna...

Komentarz

• opermon
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 318
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie ten przedział cenowy, ale nie będę zakładał nowego tematu, a więc co byście polecili w cenie 2500- 3000, jest tego tak dużo, że nie wiem na co patrzeć przy wyborze. Laptop nie będzie używany do grania.
                                          Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Voit
                                            ...No, to masz problem.
                                            Gdyby Toshiba była nowa, to sprawa byłaby jasna...
                                            Znalazła się i nowa :-) Odrobinę dołożyłem i młody już cieszy się nowym sprzętem. Poza tym - dodatkowo jest też Win 8.1 Pro na DVD więc jeśli naszłaby mnie ochota...;-)

Dzięki za wszelkie porady.
                                            Pozdrawiam.

Komentarz

• Deo
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 1729
                                              • Volkswagen
                                              • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Panowie, ma ktoś do czynienia z tabletami 8 lub 10" na W8.1 (ew. z laptopami 2w1)?

Aktualnie mam 12" HP2530p, jednak z racji wolnego procka ([email protected]) poszukuję czegoś nowszego.

W oko wpadł mi Dell Venue 11 Pro (i3/4G/SSD128GB/FHD), ale opinie o licznych problemach z dotykiem skutecznie powstrzymują mnie przed jego zakupem.

Laptop/tablet ma być używany głównie do diagnostyki samochodów.
                                              Pozdrawiam,
                                              Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                              Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9942
                                                • Ford

A ja zapytam:
                                                Jaki tani laptop "pociągnie" grę SIMS?

[ Dodano: Nie 03 Kwi, 16 20:26 ]
                                                Odgrzeję, bo powolutku domowy Dell Latitude E5500 zaczyna się kończyć...
                                                Co kupić do użytku domowego z Windowsem? Do prostych działań w Office, prostych gier, oglądania filmów, internetu, itp.?
                                                Budżet tak coś koło 1000-1500zł, 15,6", bateria trzymająca chociaż 2-3h, klawiatura numeryczna, napęd DVD z nagrywarką...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shok
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2070
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam.Nie będę zakładał kolejnego tematu więc się przykleję .
                                                  Jaki tablet polecacie. Tablet będzie używany do czytania i oglądania filmów. Mam trochę do czytania a noszenie książek jest niewygodne.
                                                  Czym się kierować.Kwota im mniej tym lepiej. Myślałem o Ipad ale szkoda mi go będzie jak mały/a jebnie zabawką :lol:
                                                  Znalazłem taki ranking XXXXX ale takie rankingi są często sponsorowane dlatego pytam Was.
                                                  Nie musicie wchodzić przepisałem:
                                                  1 Acer Iconia Tab 10 B3-A20-K8NE
                                                  2 Lenovo A7600 3G
                                                  3 Lenovo A10-70 16GB 3G
                                                  4 Lenovo A10-70L
                                                  5 Lenovo IdeaTab Miix 300 32GB

Komentarz

Pracuję...