Przewodnik Kulinarny by OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Okolice Radomia:

E7 kierunek Kielce
    :arrow: Młodocin kilometr 484 - UAntoniego/Dwór u Antoniego - bardzo dobrze i niedrogo
    :arrow: Dobrut kilometr 490 - Karczma Dobrut - dobre żarcie z cenia nieco powyżej średniej
    :arrow: Występa kilometr 532 - Echa Lesne - polecam tylko golonki, zawsze rewelacyjne, prosto z opalanego drewnem kaflowego pieca, reszta syf i malaria

E7 kierunek Warszawa
    :arrow: Jędruś w Kamieniu kilometr ok. 440

Droga nr 12 kierunek Lublin
    :arrow: 15km od Radomia Baba Jag

Trasa Radom - Dęblin
    :arrow: Antoniówka k/Radomia - Zajazd Pod Lipami

a poza tym jak rozpoznać, gdzie dobrze dają jeść - po dużej ilości TIRów na parkingu
    4x4

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Zamieszczone przez 4x4BKF
      a poza tym jak rozpoznać, gdzie dobrze dają jeść - po dużej ilości TIRów na parkingu
      z tym się nie do końca zgodzę. Tam gdzie dużo TIR -ów to zazwyczaj tanio, ale nie zawsze bardzo dobrze, filozofia jedzenia troszkę inna. Prawda jest taka, że kierowcy nie są najlepiej opłacani i chętnie forują miejsca gdzie jest dużo, tanio ale czy smacznie to nie zawsze się sprawdza.

Komentarz

• Deo
        RS
        • 2009
        • 1729
        • Volkswagen
        • CRMB 2.0 TDI 150 KM

kierunek Sandomierz
        :arrow: Zawidza (pomiędzy Osiekiem a Łoniowem) - Zajazd pod Dębami - ile razy jeżdzę do Nowej Dęby to staję u nich na śniadanie i obiadokolację.
        Pozdrawiam,
        Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
        Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Bravais
          Ambiente
          • 2011
          • 164

Zamieszczone przez mikolaj93
          Na trasie RADOM\WARSZAWA-LUBLIN jest Karczma Bida mają dobre jedzenie.
          Fakt. Również się dołączam.

A może coś w samym Lublinie ?

Na bank NIE polecam Pubu U Szewca na Starówce...
          -jeździ ze mną od 05.2011
          - jeździ ze mną od 04.2015

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

natash, he he widze że trafiłeś w dobre ręce na obiad i jako nowicjusz wziąłeś całe porcje :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

ja dołączyłem kilka nowych notek w moim blogu jego nowej odsłonie

DJGotuje

nie polecam karczmy Gida w zagórzanach

Komentarz

• conan
              Rider
              • 2011
              • 546

Evil
              1) Ruda Śląska - zjazd "Wirek" Na drogę nr 925, po zjeździe kierować się na Rybnik i za 2km od A4 po lewej strony jest "Wiśniowy Sad", jedzenie bardzo pyszne, pizza robiona na miejscu w piecu opalanym drewnem. Sznycel taki że palce lizać.
              Muszę przyznać Ci rację, pizza jest tam poprostu mega dobra, podana w bardzo kulturalny sposób, tyle lat tu mieszkam i tam nigdy nie wchodziłem aż wstyd :wink: dopiero twój post mnie zmobilizował, dzięki.
              Polecam pizze z Wiśniowego Sadu w Rudzie Śląskiej.
              Moja skodzinka o2
              Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Evil
                Rider
                • 2009
                • 721

conan, cieszę się.
                Ja jak nie mam pomysłu na obiad to zawsze tam wyskoczę, drogo nie jest bo moja ulubiona pizza spinachio chyba 18złoty kosztuje, i jak skończę tą pizze, to naprawdę nie mam na nic więcej ochoty

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• natash
                  RS
                  • 2011
                  • 2599

Szukam miejscówki na jedzenie w W-wie i Gdańsku, to drugie pilniejsze , bo jadę jutro, jak nie w samym Gdańsku to może coś na trasie Bydgoszcz-Gdańsk, w sumie fajnie jakby to była rybka

Bydgoszcz:
                  :arrow: Bar mleczny Kaprys, blisko Centrum (Marii Curie-Skłodowskiej 1, Bydgoszcz ), 15-20 złotych i można zjeść 2 daniowy obiad, jak komuś mało to niech bierze podwójną porcję ziemniaków
                  :arrow: Pierogarnia w Fordonie na osiedlu Przylesie, ul. Rupniewskiego, fajnie podane, smaczne i porcję w miarę ok. cena ok 12 złotych za porcję 8-10 sztuk pierogów
                  :arrow: Pizzeria Bianco Neri w Fordonie, najlepsza pizza jaką jadłem w Polsce http://www.pizza-bianconeri.pl/
                  :arrow: Trasa Bydgoszcz - Toruń, zaraz za mostem na Wiśle, gość sprzedaje karkówkę z grilla, buda nie za ciekawa, ale porcja już tak

Z Torunia polecam Metropolis, według mnie są bez konkurencyjni. Polędwiczki w sosie kurkowym za ok 25 złotych, w każdym innym miejscu jak to jadłem oprócz przygotowanych samemu to min. 50 złotych, chociaż nieraz kucharzowi wychodzą trochę za twardę :P

Komentarz

• 4x4BKF
                    L&K
                    • 2010
                    • 1279

:arrow: Dodaję punkt obowiązkowy wizyty w Radomiu:

Wiejska Kuchnia ul. Żeromskiego 57 - tradycyjna kuchnia polska, ale w wydaniu de luxe i ultraświeże, ceny optimal

:arrow: Kebab przy ul.Wernera na starym dworcu linii podmiejskiej. Dla jadących tranzytem przez Radom wskazówka że z E7 należy skręcić przy stacji ŁUKOIL w kierunku centrum i po 400m na drugim skrzyżowaniu ze światłami po lewo już widać kebab.
                    4x4

Komentarz

• witachu
                      L&K
                      • 2011
                      • 1319

Dla przejeżdżających przez Łódź polecam Kebab przy Carefourze(skrzyżowanie Rzgowska-Kolumny-Paradna) przy wejściu głównym. Moim zdaniem bardzo dobry, świeży i ceny ok
                      OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                      (znajdź również na fb)

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

a ja polecam
                        http://djgotuje.tumblr.com/post/1148...wartek-podczas hamburgera

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

:arrow: Bar Turystyczny w Gdańsku, typowy PRL, klimat i smaczne jedzenie

Kto poratuje miejscem tak do 20 zł za osobę w Centrum Warszawy?

Komentarz

Pracuję...