pojszło
Ankieta CB radio, pomożemy studencikowi?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodapewnie tak
- czy ufasz ludziom - od 1 do 10 - odpowiadam np: 4
- czy ufasz ludziom z CB - od 1 do 10 - i teraz albo jestem konswentny i odpowiadam rowniez 4, bo w koncu to tez tacy sami ludzie.
Albo zastanawiam sie co autor pytania mial na mysli - moze czy ufam ludziom z CB? Ale w sprawach dotyczacych CB, czyli "jak sciezka". Tutaj raczej ludziom sie ufa i wtedy mozna dac odpowiedz 9 czy nawet 10.
Nieprecyzyjne akurat pytanie, czy raczej celowo tendencyjne? :roll:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Purchawa,
Ja potraktowałem te pytania w następujący sposób, komu bardziej ufam, czy człowiekowi z CB - tak naprawdę pytasz o drogę i tyle
Człowiekowi z ulicy - i tu często może się zdarzyć, że zostaniesz wydupczony.
Ot taka moja teoria :szeroki_usmiech__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
Purchawa, rany Piotrek przecież to jakiś banalny tescik na studia, no oczywiscie, że chodzi o takie właśnie porównanie CB vs reszta a teorii można sobie snuć dowolną ilość w zależności od wyników, np. że w miarę wzrostu identyfikowania się z daną społecznością Twoje zaufanie rośnie, mozna o uzalezniać od setek innych czynników i temu podobne pierdy.
swoją drogą, własnie zwróciłeś mi na to uwagę, że ja właśnie nie za bardzo się identyfikuje i dokładnie tak odpowiadałem, moje zaufanie nie bardzo rosnie w stosunku do CB radiowców.
wnioski te są jak mówię dość banalne i każdy inteligentny człowiek może ich z siebie wypuszczać dowolną ilość, ale niech chłopak zrobi wreszcie tę pracę a przy okazji może i zobaczymy coś interesującego, nigdy nie wiadomo.
tak naprawdę to mozna byłoby tu zrobić pełną psychografię i inne rzeczy i przeorać całe to środowisko do imentu, ale też raz, że nie miejsce i czas a dwa, że MOIM ZDANIEM, w tej populacji akurat, gdzie IMO zdecydowanie przeważa odsetek "technicznych" długi kwestionariusz raczej nie miałby racji bytu, bo wszyscy mają to generalnie w dupie i uważają to (łącznie ze mną a techniczny nie jestem) za stratę czasu, ewentualnie trzeba byłoby to jakoś sensownie wynagrodzić.
tym bardziej, jak myslę Marek może być wdzięczny za tak fajny odzew
można robić naprawdę ciekawe rzeczy ale nie w pracy licencjackiej
[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 21:13 ]
Zamieszczone przez zlotojasna cholera. cos im sie wywalilo. mam nadzieje ze dane tam zostalysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
jasna cholera. cos im sie wywalilo. mam nadzieje ze dane tam zostaly
Ja bym takich gości od serwera zaje.. (oczywiście zajefajnował :twisted: )
Trza było ankietkę po pierwszej utracie danych ustawić na swoim (czytaj: "zaufanym") kompie.. Bo jak inaczej- wszyscy się w ub. roku przekonaliśmy.... :cry:
Oby nie było tak- że "awaria" i "utrata danych" będą komunikatami tylko dla Ciebie, a ktoś inny dane dotychczas zgromadzone wykorzysta... Miałem kiedyś podobną sytuację gdzie indziej- dlatego ostrzegam! Pilnuj tego, co masz! W razie potrzeby- myślę,że Ci którzy wypełnili ankietę zgodzą się poświadczyć- że dla Ciebie- ja TAK.
Pozdrawiam- Arek
P.S. Mam jednak nadzieję, że nic nie straciłeś...
[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 21:31 ]
Zamieszczone przez szkodamożna robić naprawdę ciekawe rzeczy ale nie w pracy licencjackiej
Poza tym- mam nieodparte wrażenie, że pytanka były dobrze ułożone- częściowo automatycznie odpowiedzi się weryfikują, co podwyższa wiarygodność testu...
Ale to tylko moje wrażenie, nie jestem specjalistą w tym zakresie...
Pozdrawiam- Arek.Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
o kurde...
...generalnie plan jest z tymi pytaniami (o zaufanie i 2 kolejnymi w 2 wariantach) dosc prosty. to mialo badac "więź moralną". np jesli bylbys jedynym metalowcem w np malym miasteczku i zobaczylbys na ulicy innego metalowca, prawdopodobnie nie przeszedlbys obok niego obojetnie. to podobienstwo sprawia ze jest jakos blizszy. na podobnej zasadzie dzialaja nasze naklejki, trąbisz, machasz, bo czujesz ze jestes z paczki nawet jak widzisz kogos pierwszy raz. faktycznie nie pomyslalem o tym ze mozna je zrozumiec na 2 sposoby. W danych pozniej wiele widac. mozna cos kombinowac a jak nie, to olać tą zmienną. trudno.
ale przede wszystkim to pytanie bylo zadane w europejskim sondazu spolecznym i tez warto bylo je zadac bo np moze sie okazac ze ci co maja CB radio z zalozenia sa bardziej albo mniej ufni do ludzi. wszystko to dziala na uproszczeniach bo gdyby wejsc w szczegoly to nie powinienem robic tego przez net zeby to porownywac bo bede porownywal probe celową z losową. tak sie generalnie nie robi ale jak nie mam w tej chwili lepszego rozwiazania to robie tak, jak moge. zwlaszcze ze nie ma sie co napinac bo to wlasnie licencjat
ale sie rozpisalem.
...nie wiem dalej co z dnymi, troche sie boje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zloto...nie wiem dalej co z dnymi, troche sie boje.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zlotoeneralnie plan jest z tymi pytaniami (o zaufanie i 2 kolejnymi w 2 wariantach) dosc prosty. to mialo badac "więź moralną". np jesli bylbys jedynym metalowcem w np malym miasteczku i zobaczylbys na ulicy innego metalowca, prawdopodobnie nie przeszedlbys obok niego obojetnie. to podobienstwo sprawia ze jest jakos blizszy. na podobnej zasadzie dzialaja nasze naklejki, trąbisz, machasz, bo czujesz ze jestes z paczki nawet jak widzisz kogos pierwszy raz. faktycznie nie pomyslalem o tym ze mozna je zrozumiec na 2 sposoby.
Przynajmniej mi sie tak wydaje, ale jakby co to bedziesz mogl rozwinac...
[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 22:54 ]
Zamieszczone przez szkodaja tylko niosę pomoc"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaNo i dziekuje, bo tu sie czlowiek madrych rzeczy probuje dowiedziec.
[ Dodano: Sro 12 Maj, 10 23:06 ]
no, żeby autor nie wyszedł na jakiegos durnia czy coś :diabelski_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3Paweł jak będą wyniki to zapodaj link na forum, z miłą chęcią bym poczytał,
ode mnie ankieta poszła
wlasnie siedze nad moja praca, (popijam juz winko) przed chwilą to napisalem i pomyslalem ze to moze byc dla Was ciekawe.
Kolejnym celem badania, było stworzenie segmentacji użytkowników CB-radia. „Z segmentacjami w badaniach mamy do czynienia wtedy, gdy kryteria segmentacji dotyczą zróżnicowanych postaw, opinii i zachowań, nie zaś zmiennych demograficznych”. W tym celu wykorzystano dane z baterii stwierdzeń obrazujących różne postawy i zachowania badanych. Segmentację stworzono przy pomocy narzędzia dostępnego w programie SPSS (syntax w załącznikach). Procedura ta, pozwala na stworzenie ze wskazanych zmiennych, grup respondentów maksymalnie podobnych do siebie i jednocześnie maksymalnie różniących się od pozostałych grup. W wyniku tego, powstaje zmienna przydzielająca przypadki do jednej z grup.
.................................
-Doświadczony Pasjonata (33,0% badanych) – ten segment cechuje wyższe od pozostałych przywiązanie do autotelicznych cech komunikacji CB, częściej wskazywano odpowiedzi twierdzące na stwierdzenia „CB-radio to moja pasja” i „Korzystanie z CB radia jest dla mnie przyjemnością”. Rzadziej zgadzano się ze stwierdzeniem „CB radio pozwala mi uniknąć mandatu” lub” CB radio pozwala mi uniknąć wypadku \ poprawia bezpieczeństwo na drodze”. Osoby z tego segmentu rozumieją żargon CB i prawdopodobnie swobodnie się nim posługują, uważają że stosując się do wszystkich przepisów byliby zagrożeniem, w dużo mniejszym stopniu rażą ich wulgaryzmy. Najczęściej uważają że tworzą odrębną społeczność.
-Gadatliwy Strażnik Moralności (40,4% badanych) – to również osoby ceniące bezpośrednią komunikację z innymi użytkownikami, najaktywniej uczestniczą w rozmowach radiowych, są najbardziej zorientowani na unikanie mandatu i unikanie korków, podoba im się żargon CB i rozumieją go. Częściej od pozostałych twierdzą że nigdy nie przekraczają dozwolonej prędkości, częściej razi ich wulgarny język.
-Zmuszony (17,2% badanych) – respondenci, którzy zaprzeczają że CB jest ich pasją i że korzystanie z radia jest przyjemnością, bardziej niż pozostali nie zgadzają się ze stwierdzeniem „Nigdy nie przekraczam dozwolonej prędkości”. Nie uczestniczą aktywnie w rozmowach CB. Najczęściej posiadają wyższe wykształcenie.
-Milczący (9,4% badanych) – najmniej liczny segment użytkowników, to respondenci którzy nie rozumieją żargonu CB i nie podoba im się on. Być może dlatego właśnie najrzadziej spośród innych segmentów zgadzają się że zawsze udzielają informacji kiedy ją posiadają. Najczęściej mieszkają w dużych miastach (powyżej 500 tys. mieszkańców).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3zloto, od dzis jestem Gadatliwy Strażnik Moralności :haha:
... tyle ze mi sie wydaje ze to troche klamczuszki najbardziej traktuja CB jako antymisiek ale czesciej mowia ze nie przekraczaja predkosci
Komentarz
-
Komentarz