zapytanie do forumowiczów z Krakowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maniek71
    Classic
    • 2008
    • 16

Witam!

Mam bardzo ważne pytanie dotyczące Columbusa - nie znalazłem wcześniej przejrzystej odpowiedzi w tym wątku.

Czy ten system nawigacji posiada standardowo język francuski / ew. jakie języki są dostępne?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
    Korzystaj z rad mądrzejszych od siebie, zaoszczędzisz czas i pieniądze.
  • ginter
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 43

Witam. Jestem z Gdańska i absolutnie nie znam Krakowa i tamtejszych urzędów. W poniedziałek będę musiał zarejestrować mamie, która mieszka w Krakowie autko przywiezione z Niemiec. Mam już zrobione badanie tech. i tłumaczenia dokumentów. W Krakowie muszę załatwić urząd celny, urząd skarbowy (mama mieszka na Al. 29 Listopada), i urząd miasta. Muszę załatwić wszystko w jeden dzień. Potrzebuję wskazówek i adresów poszczególnych urzędów aby wyrobić się w czasie . Będę wdzięczny za pomoc i porady.
    Pozdrawiam
    AUTOMATY SPRZEDAJĄCE
    NIEZALEŻNY OPERATOR W TRÓJMIEŚCIE
    www.kawomat.eu

Komentarz

Urzad Celny : ul. Pachońskiego 3
      Urząd Skarbowy : Krowoderskich Zuchów 2
      Urząd Miasta Wydział Ewidencji Pojazdów i Kierowców : Aleja Powstania Warszawskiego 10

Załatwiasz w tej kolejności. Spokojnie ogarniesz to w jeden dzień.

Pozdrawiam

Komentarz

• ginter
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 43

dzięki
        AUTOMATY SPRZEDAJĄCE
        NIEZALEŻNY OPERATOR W TRÓJMIEŚCIE
        www.kawomat.eu

Komentarz

• rafs
          Drive
          • 2006
          • 92

urząd celny jest teraz na ul.Nad Drwiną (ale jak podają na stronie izby celnej "Informujemy, że w dniu dzisiejszym (19 maja) z uwagi na sytuację powodziową w Krakowie Oddział Celny II ul. Nad Drwiną 16 oraz komórki organizacyjne Urzędu Celnego w Krakowie zlokalizowane przy ul. Nad Drwiną 16 są nieczynne.
          W związku z zaistniałą sytuacją Oddział Celny I ul. Pachońskiego 3 obsługuje wszystkie procedury celne oraz deklaracje AKC-U.
          O zmianie sytuacji niezwłocznie poinformujemy. ")

Ale chyba wszystkiego nie załatwisz w jeden dzień ponieważ na zwolnienie z VAtu z urzędu skarbowego czeka się tydzień.
          OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
          OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
          OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

Tak urzad celny na rybitwach ul. nad drwina, no ale kolega pisze ze nieczynne w ktorys dzien. w urzedzie dobrze byc wczesnie bo kolejki niemilosierne bywaja a roznie otwarte w rozne dni. Na rybitwach sa budki gdzie placisz 50 i druki jak i sprawy formalne zalatwia calkiem niezla babeczka, pozostaje tylko czekac na swiezym powietrzu. skarbowka faktycznie ma tydzien na odpowiedz, ja odebralem papiery po 4 dniach, pozniej zostaje komunikacja ktora przynajmniej u mnie w miescie zalatwia sie w ciagu gora godziny, jesli tylko papiery graja.

Komentarz

Pracuję...