Wcześniej wprowadziłem w błąd, zawór EGR nie był jednak wymieniany tylko gruszka była zardzewiała i się rozpadła. Kojarzyło mi się że to co było uszkodzone było na wierzchu, ale pomyłka.
Odpięcie przepływomierza powoduje zdecydowane zmniejszenie mocy, identycznie było kiedy gruszka była zniszczona.
Gruszka jest wymieniona, choć była obawa że jakieś fragmenty rdzy itp. poszły w obieg i właśnie one robią zamieszanie.
Szczerze mówiąc to na ten moment nie szukam diagnozy, bardziej opisuję przypadek dla potomnych
Bo warto sobie zdawać sprawę że tego typu usterki są częstą przypadłością i czasem uda się je wyeliminować w prosty sposób (np. wymiana przepływomierza) a czasem nie ma na nie rady. Nie dotyczy to tylko tego silnika ale i innych podobnych konstrukcyjnie, podczas poszukiwań w internecie i rozmów z innymi użytkowanikami przekonałem się że czasem trzeba się pogodzić ze spadkiem mocy w trasie bo wydanie 2-3 tysięcy nie zawsze poskutkuje.
Pojeżdzę trochę to dam znać jak wygląda sytuacja.
23.04.2011
W międzyczasie wymiana filtra paliwa, przepływomierza, czyszczenie kolektora, regulacja gruszki i nadal w trasie zdarza się spadek mocy i błąd regulacja doładowania ciśnienia turbiny
Odpięcie przepływomierza powoduje zdecydowane zmniejszenie mocy, identycznie było kiedy gruszka była zniszczona.
Gruszka jest wymieniona, choć była obawa że jakieś fragmenty rdzy itp. poszły w obieg i właśnie one robią zamieszanie.
Szczerze mówiąc to na ten moment nie szukam diagnozy, bardziej opisuję przypadek dla potomnych

Pojeżdzę trochę to dam znać jak wygląda sytuacja.
23.04.2011
W międzyczasie wymiana filtra paliwa, przepływomierza, czyszczenie kolektora, regulacja gruszki i nadal w trasie zdarza się spadek mocy i błąd regulacja doładowania ciśnienia turbiny

Komentarz