Czesc,ponoc jest cos takiego,ze auta po powodziach skrzypią(plastiki zawiasy itd) ,poza tym polecam zagladać pod podsufitki dywaniki itd. i szukac miejsca jakies plesni grzyba czy poprostu wilgoci.
2pac, zanim się takie samochody pojawią to trochę chyba minie, bo przecież trzeba je rozłożyć, wysuszyć i złożyć
Dokladnie, kupuj wiec teraz zanim takie auta sie pojawia. Tego kiedy sie pojawia, to nie wiadomo, bo przeciez ludzie zaczna odbudowe dobytkow od domow a nie od aut.
Najlepiej nie szukać aut z województw które były zalane.
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
Mialem kiedys do czynienia z autem po powodzi - a konkretnie udalo mi sie takie posiadać . Na szybko mozna nie poznac, ale jak sie troche pooglada to da sie wyczuc. Jak wiadomo malo kto topi auto w morskim oku gdzie woda jest krystalicznie czysta i z reguly auto jest zamulone, zasyfione gliną itepe.
1. Nie ma takiej technologii zeby skutecznie i zupelnie wyczyscic gabke ktora jest w siedzeniach. Trzeba wybadać gdzie ją widać, zwykle pod siedzenami, z tylu pod kanapa. Mozna kilka razy przypierzyć z piachy w siedzenie i zajrzeć pod spód czy się coś z gąbki nie sypie.
2. Jakiekolwiek profile w które można zajrzeć. Należy zaświecić latareczką. Zwykle pod wykladzina bagażnika.
3. Trudno przekonać właściciela auta żeby ci pozwolił zdjąć boczki - ale jak zajrzysz w drzwi to zobaczysz na dnie osad atomowy.
Jakiekolwiek elementy chłonące wodę i trudno dostępne, rurki, profile, tam trzeba zajrzec. Fotele i filc można zmienić - podłogi i karoserii nie - wieć zaglądaj w każdą dziurę - bo bardzo trudno tam wyczyścić.
Nauczony na własnej głupocie i napaleniu się 10 lat temu na Peugeota 106 Rally, skóra, fele i bajery radzę szczerze - napij sie wody, albo herbaty z walerianą, oddychaj głęboko i jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - idź gdzie indziej.
często zostaja białe plamy na tapicerce drzwi, tak jakby po praniu proszkiem i jak byś dobrze nie wypłukał. zresztąkiedyś oglądałem Honde civic - tak jak koledzy pisali profile np : maska silnika ma dziurki jak w nie zaglądniesz to zobaczysz lub pod wykładziną pod siedzeniami odginając była woda w zakamarkach.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
Jakiekolwiek elementy chłonące wodę i trudno dostępne, rurki, profile, tam trzeba zajrzec. Fotele i filc można zmienić - podłogi i karoserii nie - wieć zaglądaj w każdą dziurę - bo bardzo trudno tam wyczyścić.
Racja! Kolega kiedyś kupił astre - napalił się tylko na to jedne jedyne autko. Z czasem, jak zaczął mu się przyglądać, to na bocznym obszyciu nad pedałami zobaczył kreskę, jakby od poziomu wody, ale pomyślał, że może jakiś zaciek od deszczu czy coś. Jak pogrzebał dokładniej w autku (przypatrzył się kaloserii w bagażniku), to nie miał wątpliwości, że pływało... Także obyście nie trafili na takie auto.
Najlepiej nie szukać aut z województw które były zalane.
Wysypu "okazji spod wody" należy spodziewać się na południu Polski. Sprzedający zdają sobie jednak sprawę, że potencjalni klienci będą tam wyczuleni i uważnie przyjrzą się pojazdom. Z tego powodu niektóre auta po powodzi mogą trafić do sprzedaży w innych regionach kraju. Znaczna odległość między miejscem ostatniej rejestracji samochodu, a punktem w którym jest oferowany powinna skłonić do solidnej weryfikacji kondycji auta.
W przypadku podpisywania umowy kupna-sprzedaży pojazdu warto dołożyć starań, by zostało w niej zaznaczone, że samochód nie został zalany albo podtopiony. Teoretycznie powinno zwiększyć to szansę na dochodzenie swoich praw w przypadku nabycia auta po powodzi.
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Ratuje czerwona ksiazka pojazdu, gdzie sa zapisani wlasciciele i miejsce rejestracji.
Sprawdzic ja przed zakupem i unikac lokalizacji zalanych przez wode.
Cała Polska to była zalana, ale tylko w telewizji.
Nie zmienia to faktu, że jak zwykle pojawi się cała fala samochodów po podejrzanie okazyjnej cenie. Trzeba być ostrożnym.
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz