Zamieszczone przez kowal 2002
Przerobiony xenon
Zwiń
X
-
coś się w końcu ruszyło :diabelski_usmiech
"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keraj998Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroPrzypomina praca pijanego latarnika, ktory zanim spostrzeze, ze noc nadeszla, to ta juz go w dupe kopie ... Reakcja obnizajaca strumien na naglych hopach jest ... opozniona, o ile moge wogole uzyc tego slowa w tym kontekscie. Taka sama reakcja by byla, na przerobionym xenonie, jakby nas nagle podrzucilo i kierowca chcial szybko zareagowac i obnizyc lampyO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
tomek, jak czesto RUSZASZ dynamicznie i jak dlugo ?
Do 50tki obecne auta przyspieszaja bardzo szybko, na tyle szybko, aby system nie wyrobil.
Zas na trasie ... ciagle jedziesz, a przyspieszasz z rozsadkiem i umiarem.
Przytoczona sytuacja to raczej fikcyjnie broni tenze system - bo w miescie nie przekraczamy 50/60 zas na trasie stale jedziemy, rzadko kiedy ruszamy. Ponadto ktos juz napisal - wiekszosc osob dokladajacych xenony ma je czesto troche ponizej dozwolonej wysokosci - wlasnie zeby nie bylo zadnych sytuacji oslepiania innych - a HID to inna para kaloszy ...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
misiek^wro, a co za problem jest zamontować to samopoziomowanie ? bo nie rozumiem o czym ten wątek. Ustawodawca wymaga i trzeba mieć. PROSTE- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekmisiek^wro, a co za problem jest zamontować to samopoziomowanie ? bo nie rozumiem o czym ten wątek. Ustawodawca wymaga i trzeba mieć. PROSTE>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekmisiek^wro, a co za problem jest zamontować to samopoziomowanie ?
Dla innych dostepnosc czesci, pewne KNOWHOW, oraz koszta.
Nie maja i tyle. Mnie to wali, puki ich manualne poziomowanie daje rade. Jesli kogos to boli, ze daje rade, ale nie maja automatycznego, to przykro mi :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroDo 50tki obecne auta przyspieszaja bardzo szybko, na tyle szybko, aby system nie wyrobil.
Zamieszczone przez misiek^wrow miescie nie przekraczamy 50/60
Zamieszczone przez misiek^wrowiekszosc osob dokladajacych xenony ma je czesto troche ponizej dozwolonej wysokosciO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekprzy spokojnym ruszaniu samochód też unosi przód. Przynajmniej w moim samochodzie nie ma aktywnego zawieszenia.
Czcza dyskusja imho.
Zamieszczone przez tomek... a w wątku "400 metrów..." wszyscy ściemniająByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
A ja mam jeszcze ciekawszą sytuacje odnośnie manualnie regulowanych ORi Xenonów. Ja z kolei mam jechać na pierwszy przegląd gwarancyjnyi zastanawiam się czy zmieniac na zwykłe lampy czy nie? W sumie przegląd mam podbity na 3 lata do przodu, bo samochód je nowy... W serwisie chyba dowodu mi zabrać nie mogą... co ?
A odnośnie manulanej regulacji xenonów, to wg mnie każdy samochód powinien mieć dwie opcje - manual + auto, które utrzymywało by pozycję ustawioną ręcznie. W tym momencie ja jadąc swoją Octą dokładnie widzę jak wysoko i gdzie święcą xenony. Dodatkową zaletą ich jest to, że jak ruszam gwałtownie to również b. dokładnie widzę jak wysoką się one podnoszą i ile drogi oświetlają. W każdej chwili moge zareagować i je tak opuścić żeby nie oślepiały innych. Niestety w fabrycznych instalacjach szybko nie zareagujesz i przez te kilka sekund zanim zadziała układ a-p oślepiasz innych. Dodatkowo na a-p jeżeli komuś się światłą rozlegujują to nie ma najmniejszej możliwości zareagowania na drodze i to jest wg mnie problem. A widziałem już kilku takich agentów w wypasionych furach typu Audi czy Mercedes, którzy oślepiali xenonami...
Moja Octavia:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc
Było: 116,3KM / 279,5Nm
Jest: 143KM / 325,9NM
Komentarz
-
-
Wiec ja mam takie pytanie.
Za kilka dni odbieram nowa Octe II ze spryskami.
Nistety nie mam ksenonow wiec zapytalem w Skodzie ile by kosztowala instalacja ich.
Krzykneli: lampy 2x2000 + ok. 6000 zl za reszte
Pogielo ich
Niektorzy z Was pisza, ze maja uklady samopoziomowania i reszte.
Ja jakbym mial to bym zamontowal.
Wiec prosze napiszcie dokladnie co potrzeba aby zrobic uklad samopoziomowania.
Tylko niech pisza osoby co sie znaja na rzeczy i wiedza dokladnie co jest potrzebne.
Mam kumpla co w Octavi I zakupil sam wszystkie elementy w CZ i na necie a chlopaki w Skodzie mu to montowali (oczywiscie sie dogadal z robocizna).
Wiadomo, ze trzeba miec ori lampy
Gdzie mozna zakupic uklady samopoziomowania? (wogole moze ma ktos zdjecie jak to wogole wyglada)
Co jeszcze potrzeba?
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz