Zamieszczone przez kropeck
Mazda 2 <-> Fiesta
Zwiń
X
-
Mazda 2 <-> Fiesta
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Mazda 2 <-> Fiesta
wie ktoś, czy są jakieś zasadnicze różnice między tymi samochodami od strony technicznej?
bo serwis mazdy prawdopodobnie wypada lepiej? :?
silniki te same? inne?
miejsce produkcji?
nic nie wiem ops:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Jesli chodzi o mazde to serwis napewno drogi, natomiast fiesta jako male autko to wg. mojej opinii czolowka segmentu B, ladne, w miare porzadnie wykonane i z tymi silniczkami 1.4 i 1.6 fajnie to jezdzi
a ceny podobne jak w skodzie
Tylko nie wiem czy chodzi o nowa czy uzywke, bo ja pisze o nowej fiescie
Komentarz
-
-
nowa fiesta : dizajn kozacki jak dla mnie ale : - koleżanka z pracy posiada takową , silnik 1,2 - jest niezadowolona. auto ma rok i przejechane w tej chwili około 10 tys km, pojawiły się ogniska korozji, dużo pali, coś tam się już w środku urwało itd. jej mąż mechanik samochodowy - od lat zajmujący się tylko i wyłącznie fordami uważa że słaby ten samochód jest. koleżanka powiedziała również , że podczas jednej z podróży, mąż wysiadł z za kierownicy ze słowami : pierdole nie jade tym dalej.
jeśli chodzi o serwis mazdy wcale nie jest droższy niż forda. syn rzeczonej wyżej koleżanki jest mechanikiem w aso (obecnie mazda) wczesniej ford & mazda w Al.Krakowskiej zdaje się i mówi, że ceny porównywalne. jeśli chcesz jakieś konkrety to mogę coś się dowiedzieć więcej. pisz pw
Komentarz
-
-
mowa o nowych autach, dzięki za dotychczasowe opinie
[ Dodano: Wto 01 Cze, 10 10:07 ]
pascal, generanie chodzi mi o jakąś ogólną opinię jak te auta się sprawują, czy nie ma z nimi specjalnych problemów, zwłaszcza biorąc pod uwage kilkuletnia eksploatację 5lat+ jak myslę...
[ Dodano: Wto 01 Cze, 10 10:12 ]
czy to są te same silniki Ford vs. Mazda :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
generalnie silniki są takie same, a jeśli chodzi o inne kwestie to są to poprzednie modele w nowym opakowaniu. generalnie samochody są jak na razie nowe więc z tymi nowymi póki co nic się nie dzieje, ale znając Twoje podejście do panów z aso to nie wiem czy ta opinia Ci się do czegoś przyda :lol:
Komentarz
-
Komentarz