Pegueot 407

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dawid260
    Classic
    • 2010
    • 24

Pegueot 407

U mnie ostatnio coś takiego wystąpiło (dokładnie taki sam rodzaj pisku). Po wyłączeniu klimy (czyli na panelu klimy wyłączyłem klimę na OFF) przestało.
  • abc_rlz.
    Rider
    • 2009
    • 261

Pegueot 407

Witam !
    Panowie co myślicie o takiej konstrukcji jak Pegueot 407(konkretnie model z '05 r) w nowej budzie.
    Znajomy ma do kupienia i szuka opinii na ten temat , może ktoś z was wie jak się sprawuje ten samochód ?
    czekam na wasze opinie.
    Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
    Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
    Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
    Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam.
      Osobiście nie miałem.Ale słyszałem ,że auto dość awaryjne.I coś w tym chyba jest bo auto ładne wizualnie a dużo tańsze od konkurencji.

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Ja bym wolał zdecydowanie OII...
        Poza większa ilością miejsca i tym że 407ka jest klasyfikowana w klasie średniej to IMHO wypada gorzej od OII jak szuka sie auta rodzinego.
        Z przodu miejsca jest naprawde sporo... a prowadzeine szyby daje duże wrażenie przestrzeni. Lecz ja np mam problem z zajęciem odpowiednije pozycji.
        Z tyłu juz jest zdecydowanie gorzej... MIejsca niewiele więcej niż w OI i chyba mniej od OII. A bagażnik w porównaniu do Octavii to poprażak.

Plusem Puga jest to że zawieszenie jest miodzio Zresztą caly samochód jest bardzo delikatny... wszystko chodzi w nim lekko... co mnie troche denerwuje:P

Bardzo dobre auto jak ktoś ma małe dzieci lub jeździ w góra dwie osoby.
        Jeżeli chodzi o silnik to szukałbym chyba czegoś pokroju benzyny 2.0/2.2 lub 2.0HDI.... 1.6HDI i 1.8 jeszcze jadą tak by nie być zawalidrogą... ale nie sa to jakieś demony.

U nas odpukac zero problemów... Ale zdecydowanie wolałbym Octavie... Passata czy coś innego.
        pzdr

[ Dodano: Nie 13 Cze, 10 12:37 ]
        Sam samochód awaryjny nie jest. Problemy zaczynaja sie po wizytach w serwisie bo zwykle to potrafia coś spierniczyć:P
        pzdr
        Adam

Komentarz

• martinl
          Ambiente
          • 2006
          • 133
          • Octavia III (5E3)
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

U mnie w robocie jest kilka służbowych i wg osoby, która zajmuje się tymi autami są mało awaryjne. Jedyne co potrafi paść to jakieś czujniki temperatury za niewielkie pieniądze. Auta te są z benzynowymi silnikami 2.2 litra i są bardzo dobrze wyposażone. Miejsca z tyłu jest sporo ale nie dla wysokich osób - ja przynajmniej dotykałem głową podsufitkę (mam około 2m wzrostu).
          1.9 TDI rulezzz...
          Było 116.6HP 287,4Nm
          Jest 139,6HP 325,5 Nm
          Beżowa strzała kombi

Komentarz

• nemi
            Ambiente
            • 2008
            • 227

Mój ojciec rozważał zakup nówki w salonie. Podczas testów przeraziła nas jakość plastików, bardzo dychawiczny silnik 1.8 oraz odłażące listwy na dole tylnych szyb - wyglądało to jak w bardzo starym i steranym aucie, a auto miało tylko rok. Ciekawe co jest po 5-10 latach użytkowania... :]. Decyzja była natychmiast na nie, chociaż wygląd zewnętrzny jest świetny.
            Aha - parkowanie tym glonojadem jest trochę niewygodne, przynajmniej jak się jedzie tym autem pierwszy raz - zupełnie nie wiadomo gdzie to autko się zaczyna :lol:

Pug zrobił na nas bardzo kiepskie wrażenie, gdyż... pół godziny wcześniej byliśmy w Skodzie i jeździliśmy Octavią i Superbem.
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

Pug taki jest w najtańszej wersji:P troche tandetny.. dlatego jak już brać to najwyższą Wtedy montaż też wygląda lepiej.
              Jak ktos dużo jeździ na trasach to jest to znakomite i bardo komfortowe auto za małe pieniądze. Nówke z salonu mozna w zasadzie wyrwać z dużym upustem.
              pzdr
              Adam

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez b707
                Z przodu miejsca jest naprawde sporo... a prowadzeine szyby daje duże wrażenie przestrzeni. Lecz ja np mam problem z zajęciem odpowiednije pozycji.
                Z tyłu juz jest zdecydowanie gorzej... MIejsca niewiele więcej niż w OI i chyba mniej od OII.
                popieram miałem okazję chwilę pojeździć i przy moim gabarycie tj. 180 cm i 98 kg też ciężko mi było znaleźć prawidłową pozycję za kierownicą. Środek nie rzucił mnie na kolana, choć z zewnątrz auto naprawdę ładne. Subiektywnie - dla mnie 1.8 benzyna nie chciała w ogóle jechać.
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• b707
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1272

Silnik wymaga przyzwyczajenia... dlamnie to był najpierw muł ale potem jak sie wyczuło go to jechał. Ale jak pisałem jedzie na tyle ze nie jest zawali drogą... czyli troche jak 1.6FSI w OII... co niezmienai faktu ze zakresy poszczegónych biegów są tragicznie rozłożone i brakuje szóstki oraz dłuzszej jedynki lub dwójki zaczynającej się jak w AEE.

Dlatego jak brac to 2.0 czy 2.2 lub 2.0HDI. No chyba ze kogos stać by lać to patrzymy na widlaste

Po jdenymw zględem samochód wymiata OII czy stare superby... to panoramiczny dach w 407SW. Genialna sprawa

[ Dodano: Pon 14 Cze, 10 22:45 ]
                  Nasz Lewek
                  Adam

Komentarz

Pracuję...