Zamieszczone przez eroberto1
Konwersja doc do PDF CMYK
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
jak w temacie. Poszukuję jakiegoś dobrego programu, w którym mógłbym zrobić konwersję doc z Wordam do PDF CMYK. Przygotowałem ulotkę reklamową i chciałbym to druknąć, a w drukarni się dowiedziałem, że chcą PDF CMYK. Widziałem jeszcze jakiś format PDF/X i PDF/A, o ile ten pierwszy chyba jest do druku, to ten drugi raczej do kompresji pliku PDF. Jednak ten PDF/X to chyba coś innego, niż wymagany PDF CMYK. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Arek 'Hunter'...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
-
-
Adobe PDF Distiller powinien dać radę.
CMYK to tzw. przestrzeń kolorów. Ponieważ chcesz to drukować, to oni chcą materiał dostać w CMYK-u, bo to zapewnia ( teoretycznie ), że po wydruku odcienie kolorów nie ulegną zmianie. Teoretycznie możesz im dostarczyć materiał w RGB ( przekonwertowanie do CMYK to zero problemu ) trzeba by tylko zrobić próbny wydruk na odpowiednio skalibrowanej drukarce, aby sprawdzić "na oko" czy konwersja nie "pokrzaczyła" kolorów.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Kolego kowal 2002, dzięki za info...nie ma to jak Octavia :drive:
Komentarz
-
-
1. distiller otwiera pliki *.ps lub *.eps - plikow z word'a nie otworzy
2. zadna sznujaca sie drukarnia nie przyjmie materialow RGB
3. teoretycznie mozesz zapisac plik z word'a jako pdf, ale fonty w dokumencie pozostana nie skrzywione (co spowoduje brak mozliwosci impozycji tak na dobra sprawe) a i grafiki znajac word'a beda w RGB.
pozdr
spajk
ps. tak swoja dorga to robic projekt w word czego do druku gdzie indziej niz na domowej drukarce - SICK!
Komentarz
-
-
MrSpike, niestety tak wyszło z tym Word'em. Nie jestem fachowcem od DTP i nie mam też zbyt wiele czasu na poznanie profi programów do tego :? InDesign czy Quark potrzebuje trochę uwagi i poświęconego czasu żeby coś fajnego wykombinować....nie ma to jak Octavia :drive:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HunterPrzygotowałem ulotkę reklamową i chciałbym to druknąć, a w drukarni się dowiedziałem
mail: [email protected] lub [email protected]skoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
-
Zamieszczone przez michal788Zamieszczone przez HunterPrzygotowałem ulotkę reklamową i chciałbym to druknąć, a w drukarni się dowiedziałem
mail: [email protected] lub [email protected]
Komentarz
-
Komentarz