Panowie co się dzieje teraz z rynkiem aut? Sprzedaję swoje autko obecnie. Początkowo wystawiłem w takim stanie jaka była czyli z czarnym dachem, fotelami z Cupry, itp itd. Tłumaczyłem sobie brak zainteresowania tym właśnie...że na takie auto musi być amator/napaleniec, który weźmie je w takim stanie. Obecnie powróciłem do stanu normalnego i poprostu od 2tygodni nawet jednego telefonu nie ma... czy to u mnie jest coś nie tak w tym ogłoszeniu? cena jest normalna, stan auta bdb. nie wiem czy ludzie powyjeżdżali na wakacje...czy tych powodzi się wystraszyli? czy tylko ja mam takiego pecha?
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Rynek jest przesycony autami używanymi, plus zaczyna się okres wakacyjny i to pewnie są główne powody....
Każde auto znajdzie swego amatora, a Tobie chyba pozostaje czekać lub obniżyć cenę, wtedy o tego amatora łatwiej , ale jeżeli auto jest w super stanie to lepiej czekać. NA rynku jest tyle szrotów, że w koncu ktoś doceni dobry stan..
może wolą trochę dołożyć i mieć octavię II. Z żoną długo szukaliśmy autka, jak się jakieś porządne pojawiało to zaraz uciekało człowiek nawet nie zdążył dodzwonić się bo zajęte.
Ja mógłbym nawet i jedynkę kupić jakby pasowała. Ale żona się uparła, że musi być 2jka
Ja mógłbym nawet i jedynkę kupić jakby pasowała. Ale żona się uparła, że musi być 2jka
straszne z tymi żonami
to o czym facet decyduje :?: :!: :szeroki_usmiech :wink:
a trudności ze sprzedażą są już os jakiegos czasu, mam wrażenie, że nie z racji powodzi, tylko po prostu na rynku jest dużo TANICH gównianych aut, ludzie i tak nie są w stanie ocenić i zweryfikować stanu, ma się błyszczeć, śmierdzieć plakiem i być tanie, wtedy idzie.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
mojej moje auto się nie podobało, dopiero jak kupiła , dała w gaz to zobaczyłem uśmiech na jej buzi
co do sprzedaży to nie jest to wina powodzi itd, po prostu ludzie nie maja $$ / wyjeżdżaja na wakacje itp. wystaw auto na allegro ( nie otomoto) od 10 tyś z ceną minimalną , zobaczysz jakie będziesz miał zainteresowanie ( cena ogłoszenia będzie podobna )
[ Dodano: Wto 22 Cze, 10 20:42 ]
chciałem dodać że ogłoszenie typu " Płock" jest jak najbardziej wskazane
lukasz3112, rynek jak koledzy pisali jest ciężki, sporo aut trudnych do weryfikacji co do stanu, a konkurencja cenowa olbrzymia.
Dotyczy to zarówno sprzedazy jak i kupna...
Na pocieszenie ci powiem, że swojego Leona sprzedawałem....rok.Problemem nie był stan, czy to że miał przygody, brak było zainteresowania.Było 3 zainteresowanych, i dopiero ostatni po pełnym przeglądzie w ASO , zakupił żółtka.
Swoje auto poczatkowo wystawiałem za sporą kasę, potem gdy się więcej zamortyzowało systematycznie spuszczałem cenę (wiadomo czas tez leciał).
Octa jest bardziej popularna, tylko w twoim zakresie potężną konkurencję robi OII
Kumpel co ostatnio astrolota wystawiał tez mówił że pierwsze 5 telefonów miał właśnie od handlarzy i tez mu kupiasta kasę dawali :P Uszy do góry znajdzie się chętny w końcu :wink:
Kumpel co ostatnio astrolota wystawiał tez mówił że pierwsze 5 telefonów miał właśnie od handlarzy i tez mu kupiasta kasę dawali :P Uszy do góry znajdzie się chętny w końcu :wink:
Trzeba napisać, że handlarzom dziekuje i po sprawie...
Handlarzom z pytaniami "Panie daję 15tys i biorę" dziękuję. Osobom "za drogo itp" również. Jeśli ktoś chce może kupić szmelc z Niemiec za mniejsze pieniądze.
Komentarz