Dzięki koledzy zgadzam się że ładniej wygląda na 16 ale nie do końca byłem pewny o komfort na naszych dziurawych drogach .
Neo vs. Netia
Zwiń
X
-
Neo vs. Netia
Pytanie do uzytkownikow ktorzy przesiedli sie z neostrady na netie(albo maja z nia do czynienia).
W tej chwili mam neo 6mb i nie dlugo konczy mi sie umowa i moze przeszedl bym na netie 8 lub 20mb.
W sumie w uzytkowaniu nie powinno byc problemow bo to w sumie to samo, pytanie tylko czy nie maja jakis ukrytych oplat, kruczkow w umowach, limitow itp. ?
Przy okazji pewnie i telefon by przeszedl na netie, wiec i czy tu nie ma jakis kruczkow?
-
-
Zamieszczone przez Samieci moze przeszedl bym na netie 8 lub 20mb.
Co do kosztów i innych ukrytych haczyków to się nie wypowiadam bo mam zniżkę pracownicza a w zasadzie to żonka wiec nie opłaca mi se nic innego szukać.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Jeśli przejdziesz z neo na netie to i tak zostanie na łączu i urządzeniach TPSA i pozostaje tylko punkt styku tp a netia. Naprawdę wolał bym zostać przy TP za dużo problemów przy zgłaszaniu np: uszkodzeń bo zdarza się odbijanie piłeczki itd.
Jeśli nie chcesz telefonu na przykład w TP a chcesz płacić mniej to może usługe telefonu zawiesić i wtedy płacisz za zawieszenie 20 zł a nie za utrzymanie łączą ponad 30 zł dokładnie nie pamiętam.
znam pare osób które przeszły do Neti czy Dialogu i większość mówi że lepiej znany wróg czyli TP niż to co ich zaskoczyło po zmianie operatora. najlepiej dobrze zapoznać się z obydwoma ofertami.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Ja bym zostawił TP. Tak jak koledzy napisali: za duzo jest poźniej problemów przy zglaszaniu ew. usterek.
Cene w TP też możesz negocjować. Mi dali neo 6mb za 45zł i abonament tel. przez 1 rok za 20zł (następny rok 40zł) tylko dla tego żebym nie odszedł. Nie jest źle. Dodam że jeżeli wogole zdazy się jakaś awaria to naprawiają to naprawdę ekspresowo (przynajmniej w moim przypadku).
Myslę że jeśli TP jest włascicielem sieci (a w polsce żaden inny operator nie jest) to żadnych lepszych ofert nie znajdziesz.
Najlepiej zadzwoń do nich i powiedz ze chcesz przedłużyć umowę i ze liczysz na dobrą ofertę bo konkurencja cię ciśnie
Powodzenia
Komentarz
-
-
Ja się przesiadłem z TP na Netię i to był bardzo dobry krok. Obsługa klienta jest na dużo wyższym poziomie. Jeśli chodzi o różnice w działaniu to nie ma żadnych. Wziąłem internet w pakiecie z telefonem, wyszło znacząco taniej niż w TPSA. I wbrew temu co piszą pozostali (a nie mający Netii :-)) przy zgłaszaniu awarii nie ma żadnych problemów i wszystko rozwiązywane jest expresowo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martinlJa się przesiadłem z TP na Netię i to był bardzo dobry krok. Obsługa klienta jest na dużo wyższym poziomie.
Komentarz
-
-
Hej,
ostatnio miałem nieprzyjemność kontaktu z biurem obsługi netii, generalnie NIE polecam,
po pierwsze, obsługa telefoniczna wmawia Ci, że jesteś wielbłądem, a po drugie, parametry łącza są tym gorsze im dalej do centralki. Neo może i wolniejsza, ale obsługa
i parametry trzyma, a poza tym, czy aż tak bardzo potrzebujesz większej przepustowości?
jeśli tak, to można zawalczyć. Ja np. ostatnio, z racji przeprowadzki do nowego mieszkania przeszedłem niejako z musu do nowego dostawcy (deweloper ugadał się z UPC). W aster miałem 3/6mbit oraz telewizję analog, za 135/mieś, w UPC za tą samą cenę dostałem 25mbit oraz telewizję po HD, z dekoderem i nagrywarką. Problemów z netem nie mam żadnych, natomiast dekoder już wymieniali.
także zostawiam do przemyślenia,
pozdrawiam,
Stoned.O serce dba DobryGrześWawa
TDI powered by MR-MOTORS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftIle mieszkasz od centrali ?? Bo generalnie powyzej 6-8km jest dramat z czyms powyzej 6mb, a czasem nawet te 2mb nie chca dzialac.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft
Moj ojciec moglby napisac dluga opowiesc o tym, jak to Netia nie potrafi przedluzyc umowy itd. Przy zawieraniu pierwszej byli mili, a kazda kolejna byly coraz wieksze problemy, a z rezygnacja jeszcze wiekszy, bo stwierdzili ze nie oddadza linii tepsie spowrotem :lol:
Komentarz
-
-
w ostatni weekend odwiedziłem kolegę, który właśnie wziął Netię. Obiecywali mu 20 Mb, ale na razie dostał tylko 6 Mb, dzwoniąc z pytaniem kiedy będzie miał wspomniane 20, powiedzieli mu, że może za miesiąc. Minęły 2 miesiące i nadal nic. Ostatnio dzwonił z pytaniem czy mogą zwiększyć prędkość (minęły 2 miesiące), powiedzieli, że zwiększą na 10 Mb, ale dopiero w połowie lipca. Dodam, że w sąsiedztwie mają ludzie po 20 Mb i jest ok. Chciał sobie zabezpieczyć router, bo nie miał szyfrowania. Dzwonił na infolinię, ale nie dali rady podpowiedzieć jak włączyć szyfrowanie na Win7, na XP coś tam jeszcze bąkneli. Wisiał na telefonie godzinę, a koleś się strasznie motał i mówił, że nie wie jak to w 7 zrobić i nie odpalili szyfrowania. Mimo, że nie mam 7 i modemu Netii - zrobiłem to w 5 min na obu kompach (z XP i 7) i modemie...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
A wiec mieszkam 1km od centrali, plusy malego miasta :wink: Wiec w teorii powinienem 20mb wyciagnac, ale chcialem zaznaczyc ze tam w ofercie napisane jest do 6-8-10-20mb.
Ogolnie dziele neo na 2kompy i jednego lapka, przy 6mb nie ma tragedii, ale nowe oferty 20mb w neti wychodza taniej niz moja obecna 6mb w tp.
Ogolnie chodzi mi o zwiekszenie transferu przy rownoczesnym obnizeniu kosztow
Innej alternatywy niz neo i netia u mnie w miescie nie ma(tzn jest, ale w jednej nawet nie mozna z rapishera i osiolkow skorzystac, wszystko poblokowane, a druga pominela swiatlowody na mojej ulicy, a dla jednego domu nie beda klasc, bo im sie nie oplaca :twisted: ).
Co do awarii w neo/tp to od 2-3 lat nie zglaszalem zadnych. Kiedys poczatki 6mb byly trudne, ale to byla nowosc i czasami cos sie u nich sralo, a przy zglaszaniu awarii zawsze winny byl moj komputer, co oczywiscie bylo nie prawda :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78IP w DSL to raczej nie zmienią bez uprzedzenia. To usługa o zupełnie innym standardzie niż neo. Tam podstawową zaletą jest właśnie stałe Ip.
Choć w sumie, to co ja miałem przejścia z neostradą firmową to był Monty Python...
PS
Dziś w nocy była awaria - zawiesiło się urządzenie TP w centrali. Po naprawie (akurat spałem) dostałem SMS-a, że awaria usunięta i można działać. W TP trzeba było samemu się dowiadywać mimo, że w Netii mam usługę dla klienta indywidualnego a TP miałem DSL.
Komentarz
-
Komentarz