ku przestrodze dla wszystkich easy riderów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pampej
    Classic
    • 2009
    • 39

to nie moj sposb na jazde po sliskim i nie chodzi o wduszeniu gazu ani do oporu ani w momencie ruszania. mialem namysli raczej mocniejsze docisniecie kiedy juz auto sie toczy a wlaczenie sie edsu jest nie uniknione. innym sposobem jest wolne rozpedzanie z wyczuciem, ale wlasnie czasem za wolne.

[ Dodano: Pon 13 Gru, 10 15:59 ]
    Zamieszczone przez likoss
    jak chcesz z miejsca na swiatlach ruszyc wciskajac gaz na sliskiej nawierzchni bedziesz stal i tyle a ten co delikatnie ruszy pojedzie....
    moze mam 28 lat (no prawie 29) i prawko od 10 dopiero, ale takich rzeczy nie musisz mi tlumaczyc :diabelski_usmiech
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

młodzieńcza brawura i bezmyslność
    kierowca przeżył

przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• adaś
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2006
      • 876
      • Volkswagen

Straszne. Octa podobna do mojej. Ja zawsze się boję, ze mi taki 'rajdowiec' wyskoczy na czołówkę.
      Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
      a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
      Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
      O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Ponowna próba wyprzedzania tira skonczyła sie tak a nie inaczej I tak sobie mysle ze jednak warto mieć troche więcej kuniów pod maską własnie w takich skrajnych przypadkach, byc może zamiast 100-110 koni miał by te 140 lub więcej to zdązył by wyprzedzić tego tira.

Jednym słowem masakra, jak mam gdzies jechac w polskę naszymi krajowymi drogami to az mnie ciarki przechodzą ile jest takich przypadków wyprzedzania kilku tirów bo normalnie nie potrafią jechac w pewnych odległosciach za sobą tylko jeden za drugim, do tego dochodzi mijanką z wyprzedzającymi na trzeciego itp

Dodam ze czasami bezpieczniej czuje sie podczas wspinaczki wysokogórskiej niż na naszych drogach.
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adaś
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2006
          • 876
          • Volkswagen

piramida,

czasami bezpieczniej czuje sie podczas wspinaczki wysokogórskiej niż na naszych drogach.
          Kolego, bez kitu, też tak mam

Pozdro dla kolegi wspinacza!
          Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
          a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
          Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
          O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• sesik
            RS
            • 2006
            • 2165

Zamieszczone przez piramida
            Ponowna próba wyprzedzania tira skonczyła sie tak a nie inaczej I tak sobie mysle ze jednak warto mieć troche więcej kuniów pod maską własnie w takich skrajnych przypadkach, byc może zamiast 100-110 koni miał by te 140 lub więcej to zdązył by wyprzedzić tego tira.
            Żadna ilość koni mechanicznych nie zastąpi zdrowego rozsądku i myślenia na drodze.
            Best ET = 13.666
            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• pstryczek
              RS
              • 2009
              • 10778
              • Superb III (3V3)

Jest to przykre, zginęły trzy osoby, ale jak bardzo świadczy o głupocie kierującego, masakra :cry:
              Marek

Komentarz

• baca10
                RS
                • 2009
                • 6225

Popatrzcie na zdjecia, zobaczycie zakaz wyprzedzania i ograniczenie do 40km/h
                po cos te znaki tam staly, zignorowanie ich przynioslo efekt w postaci trzech niepotrzebnych smierci :cry:

Komentarz

• romi-70
                  Elegance
                  • 2008
                  • 920
                  • Volkswagen
                  • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez baca10
                  Popatrzcie na zdjecia, zobaczycie zakaz wyprzedzania i ograniczenie do 40km/h
                  po cos te znaki tam staly, zignorowanie ich przynioslo efekt w postaci trzech niepotrzebnych smierci :cry:
                  Wszystko na ten temat....
                  Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

sesik, dokładnie wzrost liczby koni jest proporcjonalny do wzrostu rangi głupot popełniamych za kierownicą, tymbardziej jeśli kierowca jest młody.

Powinni wprowadzić jakieś limity typu wiek - moc pod maską i to powinno stopniowo rosnąć...
                    np. Jakbym miał mojego superba o mocy 170 koni w wieku 18 lat to też długo bym nie pożył pewnie na tym świecie, dobrze że miałem tylko 31 koni w cc. Oczywiście nie wszyscy tak robią, ale generalnie młodzi faceci lubią pocisnąć wiadomo.

Komentarz

• tom2212
                      RS
                      • 2008
                      • 3892

skoro ku przestrodze to i ja coś dodam.

więcej uwagi

Komentarz

• przemek88
                        Rider
                        • 2009
                        • 613

Zamieszczone przez sew1981
                        Jakbym miał mojego superba o mocy 170 koni w wieku 18 lat to też długo bym nie pożył pewnie na tym świecie, dobrze że miałem tylko 31 koni w cc. Oczywiście nie wszyscy tak robią, ale generalnie młodzi faceci lubią pocisnąć wiadomo.
                        Ja miałem w wieku 19lat 140KM pod maską i żyje dobrze napisałeś ze nie wszyscy tak robią. Niestety niektóre osoby jak siadają za kołku to myślą ze drogi są gładkie i proste i jadą sami na drodze szkoda ze przez takich debili giną inni ludzie

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Kiniu
                          RS
                          • 2010
                          • 1746

Zamieszczone przez sesik
                          Żadna ilość koni mechanicznych nie zastąpi zdrowego rozsądku i myślenia na drodze.
                          Dokładnie, święta racja!!!

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen

piramida,
                            żadna ilość koni nie pomoże jak wyprzedzasz na zakręcie w prawo, zakręt ma 90 stopni i jest w zalesionym terenie
                            że nie wspomnę o ograniczeniu do 40 km/h i zakazie wyprzedzania
                            jakby miał więcej koni toby może wszyscy zginęli- to taka prosta arytmetyka
                            zginąl jeden chłopak i dwie dziewczyny, drugi chlopak ma kaszankę zamiast mózgu- nawet jak przeżyje to co to będzie za życie

wszyscy świeżo po maturze- śpieszyli się nad jeziorko

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                              żadna ilość koni nie pomoże jak wyprzedzasz na zakręcie w prawo, zakręt ma 90 stopni i jest w zalesionym terenie
                              nie, tutaj rzeczywiście nic nie pomoże :/
                              w sumie dobrze, że takie jednostki same się eliminują, tragiczne, że jeszcze kogoś za sobą ciągną...
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sesik
                                sesik i tu trafiłeś w sedno sprawy :!: dodam od siebie jeszcze tyle ze jak ktoś np. jezdzi często i dużo w trasie to niestety zmuszony jest do szybkiego przemieszczania sie a co za tym idzie łamania przepisów dot prędkosci, wyprzedzania szczególnie tirów itp manewrów.
                                Pisze o tym dlatego aby nie usprawiedliwiac innych kierowców czy np moich wybryków ale dlatego aby kazdy z kierowców uswiadomił sobie to ze na naszych drogach jeszcze długo nie bedzie bezpiecznie.
                                Ludzie goniąc za kasą żyjąc w pospiechu i stresie do tego nasze piekne drogi, korki, tiry, problemy zdrowotne czy rodzinne, co raz większe natęzenie ruchu niestety sprzyjają takiej brawurowej jezdzie i niestety nic w tej kwestii sie nie zmieni, pozostaje tylko minimalizować takie zachowania na drodze czego wszystkim życzę

[ Dodano: Czw 24 Cze, 10 23:04 ]
                                Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                piramida,
                                że nie wspomnę o ograniczeniu do 40 km/h i zakazie wyprzedzania
                                jakby miał więcej koni toby może wszyscy zginęli- to taka prosta arytmetyka
                                zginąl jeden chłopak i dwie dziewczyny, drugi chlopak ma kaszankę zamiast mózgu- nawet jak przeżyje to co to będzie za życie

wszyscy świeżo po maturze- śpieszyli się nad jeziorko
                                Nie zwróciłem uwagi na to ze wyprzedzali na zakazie i ze było ograniczenie do 40.
                                Wszystko na własne życzenie

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

a właśnie:

to będzie zrozumiałe raczej dla lokalsów, ale coś mi się przypomniało z ostatnich dni.

wjeżdżam sobie do Grodziska Mazowieckiego od strony Błonia drogą 579 (niebieska strzałka):

z przeciwka, od strony wiaduktu jedzie sobie facet (zielona strzałka), którego spotykam w miejscu zaznaczonym czerwonym X:

problem polega na tym, że spotykamy się w momencie, kiedy gość jest w trakcie wykonywania skomplikowanego manewru wyprzedzania ciężarówki właśnie na tym łuku :lol:
                                  maksymalny hebel, ucieczka i przytomność kierowcy ciężarówki, który również bardzo ostro przyheblował uratowała nas przed totalną czolówą :?
                                  pasażerka o mało nie zapaskudziła mi tapicery :x
                                  znający to miejsce wiedzą, że zwłaszcza jadąc za dużym autem nie widać tam kompletnie nic :!:
                                  facet trzymał przy uchu telefon, pi@#dolony makgajwer :shock:

chyba dokładnie taki sam debil jak ten z Gdyni...
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez adaś
                                    piramida,

czasami bezpieczniej czuje sie podczas wspinaczki wysokogórskiej niż na naszych drogach.
                                    Kolego, bez kitu, też tak mam

Pozdro dla kolegi wspinacza!
                                    heh ale ostanio sie czuje co raz mniej pewnie ze względu na spadek formy i brak czasu na wyczyny:diabelski_usmiech chciałbym wychować jeszcze syna :szeroki_usmiech
                                    p.s. lata swietnosci juz chyba nie wrócą...

[ Dodano: Czw 24 Cze, 10 23:12 ]
                                    Zamieszczone przez szkoda
                                    a właśnie:

to będzie zrozumiałe raczej dla lokalsów, ale coś mi się przypomniało z ostatnich dni.

wjeżdżam sobie do Grodziska Mazowieckiego od strony Błonia drogą 579 (niebieska strzałka):

Obrazek

z przeciwka, od strony wiaduktu jedzie sobie facet (zielona strzałka), którego spotykam w miejscu zaznaczonym czerwonym X:

Obrazek

problem polega na tym, że spotykamy się w momencie, kiedy gość jest w trakcie wykonywania skomplikowanego manewru wyprzedzania ciężarówki właśnie na tym łuku :lol:
                                    maksymalny hebel, ucieczka i przytomność kierowcy ciężarówki, który również bardzo ostro przyheblował uratowała nas przed totalną czolówą :?
                                    pasażerka o mało nie zapaskudziła mi tapicery :x
                                    znający to miejsce wiedzą, że zwłaszcza jadąc za dużym autem nie widać tam kompletnie nic :!:
                                    facet trzymał przy uchu telefon, pi@#dolony makgajwer :shock:

chyba dokładnie taki sam debil jak ten z Gdyni...
                                    przeciez takiemu skur..owi normalnie nic tylko tak wyjebac w ryja aby długo swoje zachowanie zapamiętał :!: i jak bys nie jezdził bezpiecznie to i tak nie wiesz gdzie i kiedy mozesz zejść z tego swiata :evil:

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

szkoda, no cóż jak ja jestem tolerancyjny i potrafię wybaczać to tym razem zrobiłbym wyjątek i zawrócił :evil:

ps. 312 się przydały co?
                                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

jak bys nie jezdził bezpiecznie to i tak nie wiesz gdzie i kiedy mozesz zejść z tego swiata :evil:
                                        niestety tak właśnie jest...

Zamieszczone przez Mihau
                                        ps. 312 się przydały co?
                                        przeszedłem dopiero na 288, ale dokładnie o tym wtedy pomyślałem, że chyba było warto, bo do uderzenia naprawdę nie zabrakło dużo, mniej niż metr jak myślę :!:

[ Dodano: Czw 24 Cze, 10 23:25 ]
                                        aby długo swoje zachowanie zapamiętał
                                        z migawki jego twarzy, którą zapamiętałem to wydaje mi się, że następnym razem się zastanowi, no chyba, że znowu będzie telefonował, bo ta czynność niestety odbiera jakąkolwiek możliwość normalnego prowadzenia, oceny sytuacji itd, jestem zapiekłym wrogiem telefonu w samochodzie :evil:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Mihau
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7460
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

a no tak 288! powaliło mi się myślałem, że na 312 zmieniłeś :szeroki_usmiech
                                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• tomikt
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 391

Ja miałem w wieku 19lat 140KM pod maską i żyje dobrze napisałeś ze nie wszyscy tak robią. Niestety niektóre osoby jak siadają za kołku to myślą ze drogi są gładkie i proste i jadą sami na drodze szkoda ze przez takich debili giną inni ludzie
                                            baa ja w tym wieku miewałem i 200 KM pod maską .
                                            tylko ze autobusem kierowca kierował [/quote]
                                            ech...
                                            TomikT

Komentarz

• piotrek_gdy
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 7723
                                              • Volkswagen

szkoda, jest prawie identycznie, z tym, że w Gdyni ten zakręt ma naprawdę 90 stopni

Komentarz

• pleban
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 580

akuratnie jechałem tamtędy małym objazdem z zamiarem wyjechania w Rumii do polecanego tu i ówdzie serwisu Skody na wymianę oleju
                                                To się stało w ostatniej wsi przed Koleczkowem (jazda przez EKODOLINĘ - dla autochtonów)
                                                Dojeżdżając usłyszałem na CB okrzyki na przemian wzywające Stwórcę oraz panny lekkich obyczajów. OD razu było wiadomo, że jest masakra, więc jak się dowiedziałem, że karetka/policja i inne straze już powiadomione pozostało grzecznie zawrócić i wbić się w korek przed Rumią

Generalnie ta droga jest wąska i kręta. Ścinanie zakrętów jest na niej na porządku dziennym
                                                była O1 1,6 102 KM
                                                była O1 1,9 TDI 90 KM
                                                była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                                                był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                                                jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 7723
                                                  • Volkswagen

pleban, co innego ścinanie zakrętów a co innego wyprzedzanie na prawym zakręcie z zerową widocznością

Komentarz

Pracuję...