Wgniecenie drzwi na parkingu pod TESCO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba772
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez Patryniu89
    99'-01'
    Licz sie z tym, że diesel z tego roku z Niemiec będzie miał nalatane pewnie ponad 300tys. Oczywiście to o niczym nie świadczy, no może poza tym, że będzie to przebieg prawdziwy i że nie liczyłbym na auto z tego roku z przebiegiem 120-150tys. km

Ostatnio robiłem porównanie ofert z mobile.de i allegro. Przykładem był Passat 1.9dti z lat 99-01. Na mobie.de średnie przebiegi takiego Passka wahały sie od 250-400tys. a na allegro ?? 170-230tys.km.
  • Iwan89
    Ambiente
    • 2009
    • 183

Witam :cry: ,

wczoraj podchodzę do mojej skodzinki i moim oczom ukazało się spore wgniecenie drzwi tylnych. Tak jakby ktoś uderzył w nie rozpędzonym wózkiem, albo samochodem...

Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić, nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji. Dzwoniłem na policje i kazali w poniedziałek na komisariacie zgłosić zniszczenie mienia to wtedy sprawdzą zapisy z kamer na parkingu. Ale raczej słabo to widzę, bo auto stało tam 10h a żadna z kamer nie jest skierowana akurat w tym kierunku. Mam wkupione OC+AC w Mbanku i nie mam jeszcze żadnych zniżek na AC. Jest w ogóle możliwość pokrycia szkody z AC bez straty tych 10% zniżki które mi się aktualnie naliczają?

Pozdrawiam

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

najpierw sprawdz co pokarzą kamery z monitoringu a jak te nic nie pokarzą to zgłaszasz szkodę do ubezpieczalni z AC no i niestety zniżki zrobią papa

Komentarz

• Iwan89
        Ambiente
        • 2009
        • 183

Hmm, a jak pokażą, ale sprawcy nie znajdą?

Bo kolega coś mi mówił, że jego koleżanka miała podobnie i nie straciła zniżek, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Komentarz

• tom2212
          RS
          • 2008
          • 3892

zapytaj się w jaki sposób nie straciła zniżek a jak nie znajdą to też pozostaje AC

Komentarz

• Iwan89
            Ambiente
            • 2009
            • 183

Tylko pytanie czy mi się to bedzie opłacać. Ile może kosztować klepanie i lakierowanie drzwi?

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Iwan89, klepanie nie wchodzi w gre, trzeba wymieniac drzwi, bo chocby nie wiem jak wyklepal to bedzie widac i trzeba nałożyc tone szpachlu, przerabialem to w innym samochodzie:

Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• avocado
                Ambiente
                • 2010
                • 182

zrób jeszcze kilka wgnieceń i korzystaj z AC

Komentarz

• Iwan89
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 183

Jak to w ogóle działa? Musze to naprawiać zaraz po zdarzeniu i zgłoszeniu na policje, czy mogę troche odczekać?

Oraz jeśli to moje pierwsze AC i nie mam jeszcze żadnych zniżek, to po prostu utrace te co mam naliczane w tym momencie czy jeszcze dostane na -10%? :|

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Iwan89
                    Hmm, a jak pokażą, ale sprawcy nie znajdą?

Bo kolega coś mi mówił, że jego koleżanka miała podobnie i nie straciła zniżek, ale nie wiem ile w tym prawdy.
                    mogła...np. w PTU jest opcja tzw malej szkody do 1500 zł nie traci sie zniżek. Uwazam to za bardzo dobra opcje w AC - płaci sie AC a przy małej rysce itd i tak się płaci z kieszeni, bo szkoda znizki....
                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

Ja tydzień temu zaliczyłem betonowy słupek na parkingu. Wgnieciony próg, porysowany na całej długości, zarysowane drzwi. Całość w ASO to koszt 1950 PLN. Próg będzie wyciągany, drzwi do cieniowania. Mam ubezpieczenie w pakiecie jaki dawali i obędzie się bez kosztów z mojej strony. Za to przestała już być dziewicą i jest już niestety postłuczkowa.... :cry:
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• Iwan89
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 183

Hmm. Co do samego zgłoszenia, mogę zgłosić w najbliższym mi posterunku, czy muszę w najbliższym miejsca zdarzenia?

Komentarz

• kbjanek
                          Rider
                          • 2009
                          • 381

zniszczenie mienia to wtedy sprawdzą zapisy z kamer na parkingu
                          mialem podobnie pod praca, z tym ze to ja z ochrona przejrzalem zapis z kamer,
                          znalazlem sprawce, kt sie przyznal po obejrzeniu filmu, poinformowalem policje na pismie o tym fakcie, a po 2 miechach dostalem umorzenie sprawy z powodu niewykrycia sprawcy.
                          wspomne ze na pismie poza danymi kierowcy byl wpisany nr z dowodu rejestracyjnego oraz nr polisy.

Komentarz

• maxpaynemm
                            RS
                            • 2008
                            • 1764
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nie mam jeszcze żadnych zniżek na AC
                            Zamieszczone przez tom2212
                            no i niestety zniżki zrobią papa
                            Raczej zwyżka powie "dzień dobry" :wink:
                            Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

Hmm. Co do samego zgłoszenia, mogę zgłosić w najbliższym mi posterunku, czy muszę w najbliższym miejsca zdarzenia?
                              możesz obojętne gdzie, najlepiej na tym Tobie najbliższym.

Komentarz

• Iwan89
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 183

Zgłosiłem do ubezpieczalni, był rzeczoznawca. Nie było mnie teraz tydzień w domu i czekam cały czas na odpowiedz. Nie dostałem żadnego listu, żadnego maila. W jakiej formie mam spodziewać się propozycji naprawy szkody? pisemnej czy telefonicznej?

Komentarz

• radekgw
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1182

Róznie, wszystko zalezy jak sie umawialas, ja raz dostalem cala wycene w pdfie na maila (w przypadku gdy byla moja wina - AC) , a raz zadzwonili ze szkoda przekracza wartosc auta i babka powiedziala ile mi sie nalezy - OC, i ze w przeciagu kilku dni bede mial pieniadze na koncie
                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Iwan89
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 183

A ile się czeka, bo ja czekam już ponad tydzień od wizyty rzeczoznawcy.

Komentarz

Pracuję...