W sumie mam ten sam dylemat co do zakupu pralki bo mój AEG po 7 latach bezawaryjnego używania pękł krzyżak i tłucze się podczas wirowania - z racji tego że bęben jest klejony stwierdziłem że czas na zakup nowej gdyż koszt naprawy krzyżak 314zł - przy okazji wymieniło by się łożyska 80zł, ale rozcinanie i klejenie za dużo zachodu, aaa można wymienić cały zespół piorący bęben+zbiornik 967 zł
podsumowując pralkę AEG
- 7 lat bez awarii
- pranie ~4 razy w tygodniu
- cicha silnik bez szczotkowy
- system zabezpieczający przed zalaniem (choć nie dane mi było testować i dobrze)
- po 7 latach używania pod pralką (znajdującą się w szafie na której stoi suszarka) 2 cm kurzu a w środku ZERO
Śledząc temat na elektrodzie wybór jest taki
tania beco - z przedłużeniem gwarancji - ale ważne żeby serwis był blisko
bosh z rozbieralnym bębnem bo łożyska padają po 5 latach - seria WAE lub odpowiednik niemiecki WAS
lg który ma dobry system napędowy ale ma problem z przekaźnikami drzwi i ......
lub ekstremalnie drogie miele (choć po ilości tematów usterek nie uważam że jest takie bezawaryjne)
ciekaw jest jak wytrzymują te bajery w pralkach dotykowe panele, łączność z smartfonem itd...
podsumowując pralkę AEG
- 7 lat bez awarii
- pranie ~4 razy w tygodniu
- cicha silnik bez szczotkowy
- system zabezpieczający przed zalaniem (choć nie dane mi było testować i dobrze)
- po 7 latach używania pod pralką (znajdującą się w szafie na której stoi suszarka) 2 cm kurzu a w środku ZERO
Śledząc temat na elektrodzie wybór jest taki
tania beco - z przedłużeniem gwarancji - ale ważne żeby serwis był blisko
bosh z rozbieralnym bębnem bo łożyska padają po 5 latach - seria WAE lub odpowiednik niemiecki WAS
lg który ma dobry system napędowy ale ma problem z przekaźnikami drzwi i ......
lub ekstremalnie drogie miele (choć po ilości tematów usterek nie uważam że jest takie bezawaryjne)
ciekaw jest jak wytrzymują te bajery w pralkach dotykowe panele, łączność z smartfonem itd...
Komentarz