Gdzie na wakacje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macg
    Classic
    • 2010
    • 25

Gdzie na wakacje

1.6, 1.8, 2.0 przedstawiają się raczej podobnie. W każdym spalanie będzie na poziomie 8-10 litrów. Na trasie w lecie może zejdziesz do 7.

Wszystko zależy od nogi. 1.6 będziesz musiał bardziej dusić, a wyższe pojemności niekoniecznie. Nie mam tu na myśli tylko liczby koni, ale i nm. Rozumiem, że wersji 75 km w ogóle nie bierzesz pod uwagę, gdyż dla mnie, jak i znacznej większości na forum to jednym słowem porażka chociaż jest też grono, które właśnie te silniki posiada i bardzo chwali.

Patrzyłbym tutaj na stan auta. Ceny części podobne. Dostępne w prawie każdym sklepie. Spalanie, tak jak pisałem wyżej. Ja mam 2.0 i jestem zadowolony. Ktoś kto ma 1.6 czy 1.8 i też może zabrać głos i też będzie zadowolony.

1.8 i 2.0 to można by rzec gwarancja wytrzymałości. Kolega blackrs, w swoim 1.8 ma już ponad 300 tyś. Jest też użytkownik ahmed, który także w swoim 2.0 ma już ponad 300 tyś. Ja mam 154, auto kupione w sierpniu, ale ile naprawdę to tego nie wiem.
  • przemek88
    Rider
    • 2009
    • 613

Gdzie na wakacje

Witam,

mam taki problem zbliża się mój urlop i ze względów finansowych zostaje w Polsce. Możecie polecić jakieś ciekawe miejsce w górach? Fajnie by było jak by było w okolicy jakieś jeziorko rzeka.

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• pascal
      Rider
      • 2009
      • 510
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

heh.... w Polsce wcale nie musi być taniej, i sądzę że nie jest ja polecam nasze Tarty tylko szkoda że w wakacje tyle tam ludzi, ale nie ma to jak wstac skoro świt i powiedzmy 5,30 ruszasz już na Orlą Perć

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

przemek88, Pieniny masz jeziorku rzeke i góry Szczawnica Krościenko nie ma tłumów

Komentarz

• Jark7
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2008
          • 777

pascal, widzę ze masz zacięcie ale nie wiadomo, czy Przemek chodził już ostro po górach, tak że z tą Orlą Percią to ostrożnie.
          przemek88, wszędzie w naszych górach znajdziesz wspaniałe miejsca, a jakie to zależy czy chcesz po górach pochodzić, czy tylko po "ścieżkach dydaktycznych" czy też tylko popatrzeć na góry.
          Jest wiele portali (mojegory.com.pl, gory.pl, gory.com.pl) które pozwolą Ci zorientować się w temacie.
          Jeśli chodzi o koszty to cóż; można wynająć noclegi agro po 20zl i ciągnąć na własnym wyżywieniu lub też zarezerwować miejsca w hotelu z pełną wyżerką po ...set zł/dobę. Są też inne możliwości typu schroniska, pola namiotowe, wszystko zalezy od tego co oczekujesz.
          PS. jesteś jak sądzę z Tychów więc w Bieszczady masz blisko - zawsze można nawet na jeden dzień wyskoczyć. Proponuję rozpatrzyć wyjazd w Sudety, w okolice np. Szczelińca (np. Radków czy Karłów), są tam piękne widoki, nietrudne szlaki (woda też jest) blisko do Skalnego Miasta, które polecam.
          Owocnych przemyśleń
          Pozdrawiam
          Załączone pliki
          Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
          Jark7
          było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• tomikt
            Rider
            • 2007
            • 391

z Tychów w Beskidy ma blisko

a sudety - sczeliniec , kudowa - super okolica i pusto i przyjemnie.... Przyłaczam się do rekomendacji. I od nas bliziutko w sumie
            ech...
            TomikT

Komentarz

• Evil
              Rider
              • 2009
              • 721

Rok temu byliśmy w Szklarskiej Porębie. Może gór jako tako mało obeszliśmy ale przez 10 dni się nie nudziliśmy i ciągle coś ciekawego się obejrzało.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• bardzozlymisio
                Ambiente
                • 2008
                • 208

przemek88, możesz zbadac Czorsztyn. Ładnie położony zalew z dwoma zamkami na szczytach nad jeziorem, dookoła górki gdzie na pewno znajdziesz fajne szlaki. Nad jeziorem jest przystan gdzie mozna było wynająć omegę albo rowerek. W polu rażenia masz Szczawnicę, Krynicę, Piwniczną. W razie potrzeby nie jest tak daleko (samochodem) do Starego Sącza czy nawet Zakopca. Jeśli oczekujesz imprez rodem z Ibizy - to odradzam, ale jak chcesz sie przejść nienerwowo po górkach i poruszać po okolicy - to powinno byc OK.

Komentarz

• arturas03
                  L&K
                  • 2009
                  • 1298
                  • Toyota
                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To ja się podepnę pod temat tylko mnie interesuje nasze morze. Rodzina 2+2 (13 i 8 lat) + cocker spaniel (ewentualnie). Interesuje mnie spokojne raczej miejsce gdzie można poleżeć wentylem do góry. Może macie jakieś wypróbowane miejsca o raczej niewygórowanym budżecie.
                  Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                  Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

arturas03, ja polecam Dźwirzyno, może nie jest to bardzo spokojne miejsce, ale jak uderzysz na zachodnią część plaży to jest bardzo spokojnie - o tutaj. Nie wiem jak z cenami bo dawno nie byle, ale mogę się dowiedzieć (szwagier tam pracuje).
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• arturas03
                      L&K
                      • 2009
                      • 1298
                      • Toyota
                      • AGN 1.8 20V 125 KM
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

winni77, chętnie poznam ofertę
                      Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                      Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• winni77
                        RS
                        • 2009
                        • 2183
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

arturas03, sms poszedł, jak nie odpisze zgnębię go w weekend
                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Jahu55
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 107

A ja jako cepr polecę Zakopane i Hotel Antałówka jest w spółce Polskie Tatry S.A. ceny są bardzo przyjemne a w dodatku Aqua Park za darmo i to bez ograniczeń. Genialny punkt wyjściowy w góry. Niedaleko dworce i stacja z busami, blisko na Kuźnice. Naprawdę polecam. Jest to ul. Wierchowa 2.

Komentarz

• przemek88
                            Rider
                            • 2009
                            • 613

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Co do chodzenia po górach to raczej odpada bo moje kolano mogło by tego nie wytrzymać. Myślę raczej o spokojnym odpoczynku i zimnym piwku

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

biszczady, beskidy i koniecznie zapakuj rower ewentualnie słowacja po południowej stronie tatr
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• danielcio
                                Drive
                                • 2007
                                • 84
                                • Superb II combi (3T5)

Ja polecam bieszczady jadę tam juz 3 raz spokój cisza blisko jeziorko, rzeka, zimne piwko ja wynajmuję cały domek bo cena atrakcyjna http://www.lesko-ski.pl/
                                Moge podesłać kilka fotek
                                DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                                INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                                [email protected]

Komentarz

• winni77
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2183
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez arturas03
                                  winni77, chętnie poznam ofertę
                                  Zupełnie nie wiem jak się to ma tle innych miejsc wypoczynkowych, ale ceny w sezonie (jak jest pogoda) w okolicach od 40-50zł za osobę + 1,5zł (za osobę) opłaty klimatycznej.
                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• grajewiak
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 582
                                    • Jeep

Wybieram się we wrześniu z rodzinką (przyszłą żoną i synkiem) na tygodniowy wypad poślubny do Kudowy Zdrój.

Może moglibyście coś polecić jeśli chodzi o miejscówkę - cena ma minimalne znaczenie
                                    Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
                                    Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14888
                                      • Octavia IV (NX3)

Ja kocham Tatry - mimo, że zatłoczone. Niestety ostatnio ze względu na potomka od jakichś 4 lat częściej bywam nad morzem ( w PL i Cro) w każde wakacje.
                                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ruwado
                                        Ja kocham Tatry - mimo, że zatłoczone. Niestety ostatnio ze względu na potomka od jakichś 4 lat częściej bywam nad morzem ( w PL i Cro) w każde wakacje.
                                        kolego w tarty sie jezdzi we wrzesniu lub pazdzierniku albo na słowacje tam jest mniej stonki :szeroki_usmiech na szczesie jak jezdze w tatry to tylko na wspinanie i nie odczuwam natłoku na szlakach, alternatywą na letnie wycieczki wysokogórskie polecam rower w beskidach lub gorcach piękna sprawa :slinka
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14888
                                          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez piramida
                                          kolego w tarty sie jezdzi we wrzesniu
                                          no niestety żona nauczycielka - nie da rady

Ale nawet jak tłok, to krajobrazy i szum potoków mnie uzdrawiają.
                                          Słowacja też dobrze znana - niestety ostatnio jak im lasy poszły - to w znanych miejscach doznałem szoku. Smutno się zrobiło :cry:
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...