Jestem zameldowany w Warszawie, a wniosek o wymianę dowodu osobistego muszę złożyć w Katowicach. Czy składam go tak samo jakbym robił to w urzędzie gminy w której jestem zameldowany, czy też muszę przedstawić jakieś dodatkowe dokumenty? Odbieram nowy dowód w miejscu złożenia wniosku czy mogę wskazać inny urząd lub poprosić o wysłanie listem na adres domowy?
Wymiana dowodu osobistego
Zwiń
X
-
Tam gdzie obecnie przebywasz, idziesz, składasz wniosek i za 2 tyg odbierasz Już nie ma znaczenia gdzie jesteś zameldowany i tak jak kiedyś że tylko tam się składało wnioski... Czyli jak mieszkasz w Katowicach to idziesz do urzedu w katowicach Idea frontem do klienta Żadnych więcej dodatkowych dokumentów nie potrzebujesz, możesz wskazać inny urząd jeśli chceszOstatnio edytowany przez tomaszwrc; 9994.
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisNajwyżej będziesz jako warszawiak, miał wystawiony przez Prezydenta Katowic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpis
Radzyminiak zameldowany w Warszawie z DO wydanym przez Prezydenta Katowic...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisCzy to prawda, że jako osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej nie muszę zgłaszać zmiany dowodu osobistego w Urzędzie Skarbowym?
Komentarz
-
-
Ale lepiej zapytaj w US - U Gminy/Mista tak mówi, ale US to jest władza, zawsze ma woje zdanie. Kiedyś trzeba bylo zgłaszać na starych deklaracjach NIP - 3 - nawet jak się adres nie zmieniał. A teraz nie wiem, ale oni zawsze muszą wszystko wiedzieć! I zawsze się mogą do wszystkiego przyj......ćpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz