Prośba o poradę jaki wybrać odkurzacz do zastosowań domowych do odkurzania piwnicy, nowoczesnej kotłowni na ekorgoszek (sadza przy czyszczeniu pieca raz na miesiąc), garażu i auta. Resztki gipsu też trzeba będzie czasem poodkurzać. Celuję coś typu Kaercher WD3 i do tego filtr Kaercher 2.863-161.0 (chodzi o poodkurzanie sadzy po czyszczeniu pieca). Ale nie musi to być akurat ta firma, choć podobno worki mają najtrwalsze. Prośba o poradę użytkowników.
Odkurzacz do piwnicy, garażu i kotłowni.
Zwiń
X
-
Bosch pewnie dobry ale ja polecam Ci Karchera. Używam w pracy. Wciągają głównie pył ceramiczny po szlifowaniu DPF-ów. Mnóstwo pyłu. I jak to bywa na produkcji, mało kto (poza mną) dba o wymianę filtra lub worka. Nie uwierzysz jak ludzie potrafią nie dbać o sprzęt, którym pracują bo nie jest ICH.
Taki filtr niedawno wyciągnąłem bo worek z przepełnienia się rozerwał. Odkurzacz po wyczyszczeniu, wymianie worka i filtra pracuje nadal.
Karcher ma odkurzacze kominkowe. Może Ci spasuje taki:
Oprócz tego, że skutecznie i szybko usuwają popiół i sadzę odkurzacze do popiołu Kärcher nadają się również jako tradycyjne odkurzacze do odkurzania na sucho.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisW poniedziałek zrobię fotkę jak będę w robocie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octava4x4 Zobacz wpisMożna jeszcze popatrzeć na odkurzacze budowlane Nilfisk.Mam taki za 450 zł i bardzo dobrze się spisuje.Działa na mokro i sucho,ma gniazdo do elektronarzędzi,można nim coś przedmuchać bo jest drugi otwór do podpięcia odwrotnie rury,mocne worki po 10 zł.
Komentarz
-
-
Na moim dziale używamy NT 65/2 Eco Me.
Odkurzacz jest już nieprodukowany przez Karchera. Zastąpił go model NT 65/2 Tact2
Na innym dziale gdzie mają chłopaki wodę w maszynach i cement, dostali NT 75/2 Ap Me Tc
Pytałem i nikt go nie używa do zbierania wody więc nie napiszę jak sobie z tym radzi. Jest do kupienia ale cenę ma z kosmosu.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz