Jakie zimowe atrakcje w Trójmieście?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Jakie zimowe atrakcje w Trójmieście?

Witam,

Prosiłbym osoby mieszkające w okolicach Trójmiasta o pomoc.

Otóż na najbliższy weekend (piątek-sobota-niedziela) będę tam na miejscu. Problem jest taki, że atrakcje Trójmiasta znane mi są tylko w wakacje. Niestety nie mam pojęcia gdzie można się udać zimą. Jedyne co przychodzi mi do głowy z reklam to aquapark w Redzie. Ew. molo w Sopocie.

Będę tam bez dzieci, tylko z kobitką, więc nie szukam "kulkolandii" ani obiektów przystosowanych dla maluchów.

P.S. 1 wiecie może jak jedzie się z Warszawy w obecnym warunkach krajową "7"? Myślę, że przejazd będzie ciekawszy niż autostradą, a nie będzie mi się nigdzie spieszyło.
    P.S. 2 polecacie jakieś fajne knajpki na obiad w okolicach Trójmiasta?
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

Gdańsk :
    1. Stare Miasto w Gdańsku -spacerek, już cieplej i słoneczko, można się przejść nad Motławę, ul. Długą, Długi Targ, zajrzeć na Piwną - urokliwe miejsca.
    2. Niedaleko ECS - muzeum Solidarności przy Stoczni
    3. Ładny park w Gdańsku Oliwie i zabytkowa Katedra - są tam zabytkowe ogromne organy i co 30 minut jest koncert organowy - warto, organy mają elementy ruchome
    Sopot:
    1. Molo
    Gdynia:
    1. Spacerek po Skwerze/Bulwarze nadmorskim, widok na zatokę ze wzg. Św. Maksymiliana
    2. Oceanarium przy Skwerze Kościuszki
    3. Muzeum okręt ORP Błyskawica lub Dar Pomorza - ba cumują przy skwerze Kościuszki też

Na starówce, przy bulwarze, skwerze jest wiele knajpek

Tyle mi na zimę przychodzi do głowy. Wieczorem można jakieś kino zaliczyć, zależy gdzie mieszkacie.

Komentarz

• klekocix
      Rider
      • 2010
      • 479
      • Octavia I combi (1U5)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Bardzo Ci dziękuję za rozpisanie atrakcji Trójmiasta. Niby to tylko 3 dni a spróbujemy z kobitką "wycisnąć" ile się da

Szukajcie wiśniowej O1 kombi na alu i tablicy WD z forumową wlepką w najbliższy weekend śmigającą po Trójmieście
      Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9941
        • Ford

a muzeum II-iej wojny światowej już uruchomiliśmy?
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

szczerze - nie wiem, trzeba w necie poszukać. ew. na westerplatte też można się bujnąć, ale nic poza pomnikiem tam ciekawego nie ma,a to trochę od starego miasta - parę km.
          klekocix nie ma za co

Komentarz

Pracuję...