Grill gazowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mastermindq
    Ambiente
    • 2014
    • 209
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Grill gazowy

Ostatni weekend rozpalił wszystkim apetyty na grillowanie ale rozpoczęcie sezonu na dobre jeszcze przed nami.
    Przez ostatnie 3 lata użytkowałem mega budżetowego grilla z marketu i w tym roku mówię dość!

Stawiam na grillowanie gazowe ze względu na wygodę i szybkość, ale towaru jest na rynku tyle, że trudno się na coś zdecydować.
    Na allegro zainteresowaniem cieszy sie Landmann. Niezbyt drogi ale czy dobry? Na drugim biegunie jest Broil king, dużo droższy i z pewnością lepszy ale czy na tyle żeby wydać min 2kpln? Za kingiem przemawia jeszcze ciężki żeliwny ruszt "na lata".
    Kto ma jakieś doświadczenie z tym sprzętem niech pomoże.
  • Rafall
    Ambiente
    • 2008
    • 233
    • Octavia III (5E3)
    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Gdy kupowałem grilla od jednego ze sprzedawców usłyszałem mniej więcej coś takiego "Landmann - chiński niemiec". Generalnie są drogie Landmanny, ale wszystko to jednak plastikowa chińszczyzna, która w porównaniu do Broil Kinga czy Webera z tej samej grupy cenowej wypada conajmniej słabo. Gościu sprzedawał Landmanna, Webera, Broil Kinga, Campigaza i tak się o Landmannie wypowiedział. W sumie żaden ze sprzedawców Landmanna mi nie polecał. Znam wielu użytkowników Broil Kinga i jednego Landmanna. Wszyscy są zadowoleni (łącznie z użytkownikiem Landmanna) ale faktycznie na żywo jakość Landmanna u kolegi wygląda znacznie słabiej niż Broil Kinga. Sam używam Broil Kinga i jestem mega zadowolny. Koszt wysoki, ale warty ceny. Niestety zaczynałem od pułapu tańszego sprzętu ale na wejściu odradzono mi Fiestę (najtańszego grilla Broil Kinga) opisując go jako marketowca. Polecam porozmawiać ze sprzedawcami, kolejne wersje Broil Kinga mają różne rozwiazania od palników przez aromatyzery i przede wszystkim użyte materiały...

Komentarz

• Mastermindq
      Ambiente
      • 2014
      • 209
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dzięki za opinię. Landmann istotnie nie sprawia wrażenia solidnego sprzętu. Zbieram zatem na BK Monarch 320. Jak żona nie zatwierdził budżetu to ewentualnie seria niższa Royal.

Komentarz

• Rafall
        Ambiente
        • 2008
        • 233
        • Octavia III (5E3)
        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ja właśnie używam Monarcha 320. Jestem bardzo zadowolony. Choć żona początkowo nie znała dokładnej ceny...

Komentarz

• Mastermindq
          Ambiente
          • 2014
          • 209
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

U mnie już za późno na takie numery

Teraz w grę wchodzi chyba tylko Royal 320. Myślę że to i tak kawał dobrego sprzętu. Negocjacje trwają

Komentarz

• Rafall
            Ambiente
            • 2008
            • 233
            • Octavia III (5E3)
            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Myślę, że nie będziesz zawiedziony.
            Powodzenia!

Komentarz

Pracuję...