O1 - w czym problem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • agi2010
    Classic
    • 2010
    • 1

O1 - w czym problem?

Zamieszczone przez ZYBI68
    jest cała wypiaskowana
    słuszny wybór
    poproś tylko żeby zabezpieczyli ci nową chłodnicę farbą- opóźnia korozję

Zamieszczone przez ZYBI68
    mam trochę niemiłe doświadczenie
    ja akurat mam o nich dobre zdanie-kilka razy pomogli mi w takich sytuacjach, gdzie wszyscy rozłozyli ręce, no ale wszędzie jakiś paprak się trafi
  • bjz
    Classic
    • 2009
    • 1

O1 - w czym problem?

Zainspirował mnie ten temat:

Mi także o wiele bardziej od O2 i O2FL podoba się O1. Mam do tego prawo. Co więcej jestem zawiedziony, że kończy się produkcja tego modelu. Piękna, klasyczna, nie udziwniona, nie agresywna linia. Chciałbym właśnie takie kolejne auto tylko poprawione o:

1) może mocniejszy silniczek (ale tak samo bezawaryjny, inaczej zostaje przy AXR)
    2) lepiej wyciszone wnętrze
    3) troszkę wygodniejsze fotele

i tyle.

Te wszystkie dziwaczne pomysły projektantów, pakowanie gadżetów tylko podnoszących awaryjność auta to wszystko ma skłonić nas do kupna nie auta właśnie tylko gadżetu. Ja chcę przemieszczać się na dłuższych dystansach bez obawy. I to właśnie dała mi O1. Robię na raz 1000, 1500 km i tylko zerkam na pas awaryjny od czasu do czasu na stojące tam udziwnione, "gadżeciarskie" auta. Oczywiście każdy kieruje się czymś innym i to akceptuję. Dlatego nie rozumiem dlaczego podejście kolegi z cytowanego wątku zostało wyśmiane. Chcesz nowocześnie wyglądające, psujące się dziwadło - twoja sprawa. Ja chcę porządne auto dające mi pewność że dowiezie mnie do celu. I to jest własnie O1. Mam nadzieję, że będzie miała godnego następcę (następczynię?).

Jeździłem w życiu wieloma autami. Od potężnej i luksusowej bmw 5 (rocznik 2009) po toczydełka pokroju vw fox i uważam że kompromis reprezentowany przez O1 jest czymś czego będzie brakować na rynku. Jadę na zakupy/miasto - fox, na spotkanie biznesowe - bmw, w daleką, trudną trasę - O1. Każde auto ma swoje zastosowanie i jest skierowane do danej grupy odbiorców (klientów) - pamiętajmy o tym !

Pozdrawiam,

bjz

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

ja nie widzę żadnego problemu, oprócz tego, że nie będzie tu miejsca na jakieś kolejne bezsensowne wojenki.

a czy się komuś podoba O1, O2 czy Z3 dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia.

a moje prywatne zdanie jest takie, że wydawanie 100kpln wszystko jedno czy na O1 czy O2 (obydwie mi się podobają) to kompletne nieporozumienie (sam wydałem więc wiem), no ale z moim prywatnym zdaniem nie da się dyskutować, co więcej dopuszczam, że ktoś może mieć zupełnie inne.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• SMOG_84
        Rider
        • 2009
        • 395

szkoda, ...o gustach sie nie dyskutuje.

Tak nawiązując do w/w topicu, to po przeczytaniu treści odniosłem wrażenie, że jego założyciel poprostu pomylił przedziały cenowe.
        O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• Thundi
          L&K
          • 2005
          • 1157

Dla mnie sprawa wygląda jasno. Jestem fanem Skody ale nie fanatykiem :!: O1 nie jest warta 100k pln i to że lubię tą markę czy ten samochód nic nie zmieni. Za 50pare tyś oczywiście ale za 2 razy tyle nie.

Poza tym jak ktoś rozpoczyna przygodę ze Skodą to dla mnie nie ma tym bardziej sensu nakierowywania go na auto które jest już trochę przestarzałe technicznie a kosztuje tyle co najmocniejsze auto nowszej generacji.

Żeby nie było wejdźcie sobie na forum Audi i zobaczcie jak entuzjaści polecają auta z silnikiem 2.5TDI V6 czy multitronicem. Oni też są nie są fanami marki ?? Nie, oni wiedzą że użytkowanie takiego auta wiąże się z kłopotami. Wiedzą natomiast że jak ktoś się zrazi do marki/auta to potem już go nie kupi - Tak samo jest tutaj. Ja też będę odradzał bezsensowne zakupy aby ktoś się nie zraził i po O1 kupił sobie O2 czy O3 a nie stwierdził że Skodę ma w .... bo ktoś namawiał go na kupno auta które słono przepłacił.

ps: Entuzjastom marki to nawet bym polecał kupić O1 za 100tyś ale ostatnią wyprodukowaną.
          O ortografie dba FF.
          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• marlena
            RS
            • 2007
            • 1719

Zamieszczone przez szkoda
            że wydawanie 100kpln wszystko jedno czy na O1 czy O2 (obydwie mi się podobają) to kompletne nieporozumienie (sam wydałem więc wiem),
            Dokładnie tak samo uważam :|

szkoda, że wcześniej tego nie napisałeś :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez marlena
              szkoda, że wcześniej tego nie napisałeś
              ale co, masz jakieś problemy ze swoją? :/
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• marlena
                RS
                • 2007
                • 1719

ale co, masz jakieś problemy ze swoją? :/
                No na szczęście nie, trochę twardo ops: :lol:

Komentarz

• tomil
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1179

no ale z moim prywatnym zdaniem nie da się dyskutować, co więcej dopuszczam, że ktoś może mieć zupełnie inne.
                  szkoda, no co Ty- demokracja :?: :wink: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Ale masz rację- ten samochód nie jest wart takiej kwoty. Finalnie- każdy robi z gotówką co chce
                  It doesn't matter what we're losing
                  It only matters what we're going to find!

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez tomil
                    szkoda, no co Ty- demokracja :?: :wink: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                    sterowana :lol:
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• tomil
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1179

sterowana
                      Tak już lepiej- nie wiedziałbym co się dzieje :szeroki_usmiech
                      It doesn't matter what we're losing
                      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• smug
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 160

Najbardziej w tamtym temacie przytoczonym w pierwszym poście spodoba mi się to ciągłe mówienie o Audi I ciągłej mowy o zakompleksieniu. Przecież czy to skoda, volkswagen, audi, seat czy może porsche i bentley to wszystko jedna firma. 8)

A jeżeli polecać auto to już zaczynać z wysokiego pułapu jak Phantoma, Veyrona czy może Maybacha. :diabelski_usmiech

Pozdrawiam
                        Sprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

Wtrące swoje 3 grosze w końcu miałem 2x OI jedna to 1.6 AEE druga to 1.9 AGR. Jak dla mnie zajebisty pakowny, przepastny ,samochód tani w eksploatacji i co najważniejsze bezawaryjny. Jedyne co często wymieniałem to gumy stabilizatora ale to chyba zrozumiałe na naszych drogach.
                          Oby dwa auta nigdy mnie nie zawiodły nie zdarzyło się żebym kiedyś stanoł i rozłożył ręce.
                          jedyna wad jak dla mnie w OI to mało miejsca z tyłu , ale ja jestem wysoki i innym może to nie przeszkadzać. Podsumowując jak bym miał kupic auto nowe i maił zapatrywania takie jak parę lat temu w przedziale cenowym w 70 tysi to napewno kupił bym Octavie Combi.
                          Zaznaczam parę lat temu teraz mamy do wyboru OII.
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...