Propozycja na weekend -Kraków

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 32qba32
    Classic
    • 2010
    • 25

Jac_ek, ehhhhh no mi sie juz nie chce wiecej tłumaczyć. Niech ci bedzie - jest poduszka w słupku, a tę rozwiniętą kutrynę w O II która ja widziałem to mi sie przywidziało. Dobra koniec dyskusji.
  • laurin
    Rider
    • 2009
    • 727

Witam,

Z racji tego że niedługo mam rocznice ślubu z żoną, chciałbym zrobić jej niespodziankę i zabrać ją do Krakowa (nigdy nie byliśmy razem :lol: ) na weekend (sobota, niedziela i może poniedziałek) czyli 1 doba albo 2 (się zobaczy). Termin 31.07 - 02.08

Czy może ktoś polecić mi jakieś obiekty sypialniane w centrum (żebym nie musiał wszędzie śmigać klementyną) w cenie za 2 osoby od 100 do 150 pln za dobę? Czy taka cena to w ogóle realne bo nie jestem w temacie ??

pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

laurin, moze zmien temat.... Kraków - propozycja na weekend itp.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• laurin
        Rider
        • 2009
        • 727

Zmienione :P

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

Teraz to brzmi jakby chciał komuś coś zaproponować na weeknd w Kraku

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Już był taki topic o noclegach w Krakowie... Spróbuj poszukać.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• maba8
              Ambiente
              • 2009
              • 168

Re: Propozycja na weekend -Kraków

Zamieszczone przez laurin
              Witam,

Z racji tego że niedługo mam rocznice ślubu z żoną, chciałbym zrobić jej niespodziankę i zabrać ją do Krakowa (nigdy nie byliśmy razem :lol: ) na weekend (sobota, niedziela i może poniedziałek) czyli 1 doba albo 2 (się zobaczy). Termin 31.07 - 02.08

Czy może ktoś polecić mi jakieś obiekty sypialniane w centrum (żebym nie musiał wszędzie śmigać klementyną) w cenie za 2 osoby od 100 do 150 pln za dobę? Czy taka cena to w ogóle realne bo nie jestem w temacie ??

pozdrawiam
              w necie jest tego MASE np. http://www.urlopwpolsce.pl/miasto.php?id=3
              P O Z D R A W I A M O2 FL MPI srebrny Mint

Komentarz

• laurin
                Rider
                • 2009
                • 727

Zamieszczone przez maba8
                Wiem, że jest tego sporo...

Chodzi mi o to, że może ktoś coś polecić sprawdzonego i za dobra kasę :-)

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

kolego jak na rocznice ślubu to koniecznie do dobrego hotelu :wink:
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

laurin, polecam ci hotel Wyspiański znajdujący sie z samym centrym Krakowa, tuż obok starówki (przejscie tylko nadrugą strone ulicy przez planty i po 3 min. jesteś na pod kościołem Mariackim).
                    Byliśmy w tym hotelu z żoną w sierpniu 2009 r. też na weekend (piątek-niedziela). Cena za 2-os pokój cos ok. 220 zł/noc. Pokoje czyste i dość ładne (telewizor, radio, łazienka z WC). Jak na weekend hotel w zupełności wystrczajacy i świetnie położony.
                    Tu masz link do strony hotelu: http://www.hotel-wyspianski.pl/index.php?p0=1&p1=2&l=1
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Potwierdzam - Wyspiański jest naprawdę ok. Byłem. Polecam - za tą cenę trudno o coś bardziej... romantycznego

Komentarz

Apartament

Polecam Apartament Królewski przy ulicy Plac na Groblach. Miałem przyjemność być tam raz i okazał się bardzo przyjemny.

Ma dwie podstawowe zalety:
                        - wysoki standard, bardzo przyjemnie w środku
                        - romantyczna lokalizacja, dosłownie 3 minuty spacerem do Wawelu

Cena może nie jest najbardziej atrakcyjna w mieście, ale jeśli to ma być rocznica to ja bym się nie zastanawiał długo.

Pozdrawiam

Komentarz

• endryu
                          RS
                          • 2006
                          • 3777
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

http://www.odkryjkrakow.pl/wyszukaj/ Korzystałem z tej oferty. Cena i warunki były ok.
                          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                          =================================================

Komentarz

• b707
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1272

Ja polecam tutaj:

aczkolwiek nie ma wyżywienia... ale za to jest kameralnie i blisko centrum bo jakieś 300-400 m od Wawelu:P
                            Tyle że z terminami może być krucho.
                            Ja jak szukałem pokoju na ten weekend z półtora miecha temu to wolny był tylko apartament z salonem i te małe z oddzielnymi łózkami.

Jak nie tam to tutaj jest fajna opcja:
                            Krakowskie zakwaterowanie w samym centrum miasta, blisko starego miasta. Hostel Krakow oferuje blisko 100 komfortowych miejsc.

tyle że już troche dalej.

Ewentualnie jeszcze jest coś takiego: ale juz łazienki sa współdzielone no i nie ma tej intymnosci co w STU.

Ogólnie IMHO w cenie do 170 za pokój dwuosobowy to chyba lepszych opcji tak blisko centrum nie ma niż STU:P
                            Adam

Komentarz

• PiotrKR
                              Classic
                              • 2009
                              • 34

Cześć,
                              a hostel jakiś? http://www.gregtomhostel.com/intro.html w tym pracuje koleżanka, więc mogę rzetelnie popytać jak coś (czy głośno, czy aby nie za mało romantycznie jak na wypad rocznicowy). Nie korzystałem z ich usług, nawet tam nie byłem. Ale skoro potrzebujesz noclegu to zaproponowałem. Blisko centrum, ponoć dobrze oceniany na świecie.

pozdrawiam,
                              Piotrek

Komentarz

• laurin
                                Rider
                                • 2009
                                • 727

dzięki wszystkim za pomysły - teraz pozostało tylko coś wybrać i jazda :-)
                                Przejrzę to wszystko dokładnie.... i zapewne coś wybiorę

Komentarz

• blackrs
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4826
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

jest jeszcze cos takiego co sie nazywa dom aplikanta oddane w tamym roku ładne nowe czyste z parkingiem w podziemu przy ulicy rzy rondzie 5" o cene zapytaj dzwoniac a jak jestes z sektoru ministerstwa sprawiedliwosci to będziesz miał ładną zniżke
                                  BYŁA o1 rs
                                  BYŁA o2 1.6
                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• laurin
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 727

o dzięki

mam nadzieje ze wszystko wypali bo na razie to pod górkę - wszyscy uciekli i nie mam z kim dzieciaków zostawić ale będę kombinował..

może ktoś z OCP?? heheheeee

Komentarz

• b707
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1272

W ten weekend sprawdziłem Hostel Panorama.

PLUSY
                                      -Wygodne łozko i sam pokój w dość fajnym wystroju.
                                      -blisko do centrum... w zasadzie 200-300 metrów i mamy starówke/Wawel
                                      -podobny dystas do przystaków czy czynnego nocnego:P
                                      -dobry dojazd z dworca*
                                      -wszystko zadbane i czyste
                                      -dobrze wyposażona Kuchnia
                                      -ogólne dostępne zapasy w kuchni... owoce, kawa, erbata, przyprawy, zupy w proszku itp
                                      -pralka

MINUSY (troche na upartego)
                                      -współdzielona łazienka... ale to da się przezyć... ja miałem jedną na dwa pokoje więc nie był to problem
                                      - cześc pokojów na parteze więc słychać jeżdzące samochody pod oknem. Ale ja np i moja luba nie mielismy z tym problemów.

Widze że klega jest z Wawy.
                                      Wiec polecałbym zostawic auto w Wawie i pojechac EIC:P
                                      Ja wyjechałem w piątek EIC... byly upały i ponoc z tego powodu obnizono miejscami prędkości. Wiec zamiast 2:30 podróz trwała 3:30.. Ale to IMHO nadal mało.

A komfort niesmowity... wygodne fotele, klimatyzacja, poczęstunek, gazeta wyborcza z dodatkiem kraków.... i to wszystko w drugiej klasie:P układ oteli jak w samolecie bez przedziałowy.

Wracałem natomiast w poniedziałek TLK IC o 14... ale tym razem I klasa.
                                      wygodne i regulowane fotele ale kilmy brak... wagony z przedziałami. Ale cała nikt się do nas nie dosiadł przez cała droge. Zreszta wagone I klasy swieci pustkami:P
                                      Plusem jest duża punktualność... ale nic dziwnego bo grafik nie jest wyzyłowany i pociąg ma pare przystanków...a podróz trwa 4:40... Ale mi tam to nie przeszkadzało. W dobrym towarzystwie [lubej] mozna i 8 godzin jechać
                                      Klimy brak... ale nie odczułem tego:P
                                      Adam

Komentarz

Pracuję...