Zamieszczone przez LUKI
Router do blueconnect
Zwiń
X
-
Router do blueconnect
Witam, dziś odłączyli mi neta z neostrady (w końcu). No i zostałem na lodzie bo mam blueconnect'a i w MacBook'u mogę rozdzielić neta lecz tylko iPhone tak łapie internet bo PS3 i kolejny telefon HTC nie chce podpiąć się pod internet. Wyświetla błąd kluczu WEP (wprowadzam go poprawnie a coś jest nie tak). Dlatego Chciałbym zakupić jakiś router, który by rozdzielił mi łącze w sposób standardowy lecz nie wiem jaki. Jest coś takiego na rynku Huawei e5 tu lecz trochę drogi. Potrzebowałbym coś na ten styl ale trochę tańszego. Czy ktoś ma coś takiego a może sam dzieli internet z blueconnect w domu?
-
-
Ja obecnie używam Huawei D100 z Ery i jest naprawdę OK.
Nawet jak wyjeżdżam gdzieś na urlop to biorę go w całości ( a nie sam modem BC ) , bo jest malutki i łączy się z lapkiem po Wi fi ( nie ma problemu z wiszącym na USB modemem i brakiem zasięgu akurat tam gdzie chcesz wygodnie usiąść ).
Poprzednio używałem TAKIEGO Linksys-a ale on jest bardzo wybredny co do typów modemów ( teraz jest już dostępna nowsza wersja ).
Rozejrzyj się za tym D100; nowe powinny być w cenie ok. 230-250 pln.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
A czy ktoś miał do czynienia z tym wynalazkiem i firmą?http://allegro.pl/item1146570524_rou...us_kurier.html
Jak na razie skłaniam się do tego Huawei D100 tylko gdzie go znaleźć tak na szybko? Wątpię aby w playu był chociaż nigdy nie wiadomo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jahu55A czy ktoś miał do czynienia z tym wynalazkiem i firmą?http://allegro.pl/item1146570524_rou...us_kurier.html
Jak na razie skłaniam się do tego Huawei D100 tylko gdzie go znaleźć tak na szybko? Wątpię aby w playu był chociaż nigdy nie wiadomo.
A w necie np. TU ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Nie ma co kupowac mobilnego routera 3G (MiFi) jezeli ten internet ma byc uzywany tylko w domu. O ile dobrze zrozumialem.
Wystarczy zwykly stacjonarny router np: Ovislink AirLive 11n 3G Route za okolo 200zl, ktory bedzie sie o wiele lepiej sprawdzal z zasiegiem, predkoscia dzialania, etc.
Te mobilne sa ok, ale na potrzeby podrozy."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jahu55Polecicie coś jeszcze
Jest o tyle fajny, ze ma port USB do podlaczenia modemu GSM. Czyli wkladasz w niego modem 3G, a jak wychodzisz to zabierasz go ze soba. Dzieki temu nie trzeba karty przekladac.
Podobnie ten:
Edimax N150 3G Router, 1xWAN/LAN, 1x USB, 3G UMTS/HSDPA/CDMA support
To sa przyklady takich tanszych rozwiazan."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jahu55A czy ktoś miał do czynienia z tym wynalazkiem i firmą?http://allegro.pl/item1146570524_rou...us_kurier.html
ja mialem do czynienia z czyms takim, dziala sprawnie, loguje sie praktycznie od razu, problemow nie zauwazylem, kolega tez taki sobie kupil na dzialke i na razie (po 1.5miesiacu) nie zglasza problemow,
poza tym cena nie jest wygorowana (mozna znalesc za 90 zl netto)
pozdr.O serce dba DobryGrześWawa
TDI powered by MR-MOTORS
Komentarz
-
-
No to tak załatwiłem sobie na testy router Edimax 3g-6200n. No i lipa nie mogłem się zalogować. Dokładniej modem nie mógł się połączyć cały czas łączył i łączył. Pytania na forum i telefon do pseudo ekspertów to jakieś żarty. Uważają, że każdy jest debilem i nie potrafi wpisać poprawnej nazwy użytkownika etc. Nie mam pojęcia dlaczego nie mogłem się połączyć mój modem to Huawei E1750. Nic będę zastanawiał się co dalej. Ale mam nadzieję, że inne routery nie będą robić niespodzianek jak ten
Komentarz
-
-
a masz go jeszcze? być może warto poszperać na mobilne.net czy coś w tym stylu. Mnie kiedyś infolinie sieci 3 w Irlandii z uporem maniaka mówiła że net nie chodzi z niczym innym jak tylko z ich modemami. Okazalo się, że trzeba tam gdzieś w ustawieniach wpisać nazwę APN na three.ie i banglało. Być może tu jest podobnie albo do blueconnecta nie potrzeba a ktoś ustawił.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Próbowałem wszystkich opcji z ustawieniami. Poszperałem wszędzie i nic. Na infolinii powiedzieli, że na pewno mam za słaby sygnał i to tego wina. A co lepsze sygnał wyglądał na 85 %.
Nie mam już tego routera, załatwiłem go sobie na test i dobrze. Bo jakbym kupił to byłaby lipa. Co raz bardziej skłaniam się na Huawei D100 tylko mam pytanie. Znalazłem nówkę z ERY. Jak podłącze pod niego modem to automatycznie złapie połączenie czy będzie trzeba coś w ustawieniach grzebać?
Komentarz
-
Komentarz