Vichy Water Park w Wilnie - ktoś był?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Vichy Water Park w Wilnie - ktoś był?

Ich www jest dość skromna jeśli chodzi o informacje, więc może mi podpowiecie.
    Czy mają bilety rodzinne dla rodziny 2+2? Czy są jakieś dopłaty (np. za szafki, zjeżdżalnie, suszarki, itp.)? Jakie ceny w barach/restauracjach?
    Ostatnio edytowany przez Agamek12; 894.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

No i dziś byłem i mogę parę słów napisać.
    To podobno największy Aquapark w Europie Wschodniej - a według mnie nie - wydaje mi się, że np. Druskienniki czy Poznań są większe.
    Bilet na cały dzień dla rodziny 2+2 kosztuje normalnie 76Euro, ale w poniedziałki mają 30% upustu (ale nie ma tej informacji na ich stronie www czy nawet w cenniku w aquaparku).
    Woda jest zimna - nawet w strefie dla dzieci na 100% nie ma deklarowanej na termometrze 30-31stC.
    Zajebiste są zjeżdżalnie usytuowane na ostatnim piętrze kompleksu - jedna to właściwie prosty zjazd na pełnej prędkości bez żadnych zakrętów (podobno Vmax to 60km/h), druga z zakrętami i również dająca niezłą prędkość. Zjeżdżalnie na pozostałych piętrach też są OK, ale już spokojniejsze - np. "rzeka" to zupełny spokój, a "perła" daje niezłe doznania związane z tym, że jest w niej zupełnie ciemno. Zawiodło mnie "wahadło", bo wejść do niej mogą 2 osoby starsze niż 11 lat - a że moja córka jest młodsza, to obeszliśmy się smakiem (no dobra, uprosiłem taką jedną ładną panią, żeby raz nam pozwoliła skorzystać :-) ).
    Ceny w barach raczej wysokie. A do tego "ganiają", jak chce się w szatni napić czegoś z własnej butelki.
    No i standard/stan - widać, że ten obiekt ma już parę lat i jest zbudowany z nie najlepszych materiałów i utrzymywany "tak o": płytki na schodach poodbijane, balustrady malowane cynkiem w spraju (przy okazji również ściany), w basenie dziecinnym straszą kikuty zdemontowanych atrakcji, drzwi stalowe korodują, drewniane kabiny w przebieralniach "popuchnięte", zamki w nich zużyte, puszczanie na zjeżdżalniach nie systemem świateł czerwonych/zielonych, ale przez obsługę (tu kolejna oszczędność - jedna osoba obsługuje ruch na dwóch zjeżdżalniach).
    Reasumując: pobyt w sumie udany, ale czytając opisy na ich stronie spodziewałem się czegoś wyraźnie lepszego. Na szczęści upust od ceny standardowej "osłodził" minusy.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...