Jak w temacie. Chcę kupić parę ale głupieję: wszyscy sprzedawcy na Allegro zarzekają się, że mają w ofercie oryginały - ale dlaczego u jednego oryginały typu Philips czy Osram kosztują 250zł/para, a u innego dokładnie to samo i z takim samym przyrzeczeniem sprzedawane kosztują 500zł/para.
Ktoś z naszych sprzedawców handluje żarnikami D1S?
Zwiń
X
-
Na pewno ten handlarz z Częstochowy sprzedaje dziwne osramyi bo daje swoją skserowaną, roczną gwarancje. I nie daj się nabrać na zdjęcie w aukcji bo przedstawia to co produkuje Osram a dostajesz w jakimś czarno-białym pudełku.Osram na swoje żarniki daje 4 lata gwarancji.Ostatnio edytowany przez Octava4x4; 41052.
-
-
jaki handlarz? masz na myśli tego: http://allegro.pl/d1s-osram-4300k-66...1.html#thumb/1 ?
Aha, coraz bardziej chce mi się kupić żarniki BOSMA 6000K. Chyba lepszy taki oryginalny żarnik średniej jakości niż Osram czy Philips którego oryginalności nie można tak naprawdę zweryfikować...Ostatnio edytowany przez Agamek12; 894.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octava4x4 Zobacz wpisTak, mam kupione u niego ,świecić świecą ale gdybym wiedział ,że daje tylko swoją gwarancję to bym nie kupił.
Komentarz
-
-
Polecam tyego sprzedawcę, Kupowałem u niego Osrama Cool Blue i nie jest to chińszczyzna. Zresztą jak pracujesz na śląsku to możesz kupić osobiście w sklepie.Kup teraz na allegro.pl za 139,00 zł - D1S Osram 4300K 66140 Ksenon Xenon Żarnik nowa fv (6569301926). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!Marek
Komentarz
-
-
Nie polecam żadnych produktów typu 6000K, słabo to świeci w porównaniu z 4100-4350K. Oczywiście teraz używam Osramów NightBreaker i jestem mega zadowolony. Sprawdziłem też Philipsa Extreme Vision gen.2 i świeci jeszcze mocniej. Bosma to taki produkt jak chińszczyzna. Jak kupowałem auto to miałem jeden palnik Boscha, nieźle dawał.Marek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstryczek Zobacz wpisPolecam tyego sprzedawcę, Kupowałem u niego Osrama Cool Blue i nie jest to chińszczyzna. Zresztą jak pracujesz na śląsku to możesz kupić osobiście w sklepie.
Komentarz
-
-
bosma to dobra firma, jaknajbardziej można polecić.
Tylko weź 4300
http://allegro.pl/xenon-bosma-d1s-43...948895329.html
pstryczek nie wiem o czym piszesz, ja używam bosmy żarówek/ledów i nie ma żadnych problemów, świecą dłużej niż przereklamowane osramy i philipsy.
To, że coś ciut mocniej świeci (subiektywnie), nie oznacza, że będzie długo służyło. Wręcz przeciwnie.
Najlepiej wyczyścić odłyśnik dobrze, a nie zmieniać na super hiper żarówki/żarniki, które im bardziej "hiper" tym szybciej padną.Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octava4x4 Zobacz wpisNa pewno ten handlarz z Częstochowy sprzedaje dziwne osramyi bo daje swoją skserowaną, roczną gwarancje. I nie daj się nabrać na zdjęcie w aukcji bo przedstawia to co produkuje Osram a dostajesz w jakimś czarno-białym pudełku.Osram na swoje żarniki daje 4 lata gwarancji.Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisjaki handlarz? masz na myśli tego: http://allegro.pl/d1s-osram-4300k-66...1.html#thumb/1 ?
Aha, coraz bardziej chce mi się kupić żarniki BOSMA 6000K. Chyba lepszy taki oryginalny żarnik średniej jakości niż Osram czy Philips którego oryginalności nie można tak naprawdę zweryfikować...
Mam je gdzieś w bagażniku, mogę wkleić fotkę. Na razie problemów nie ma żadnych.
Kolega również u niego kupował jakiś czas temu i również problemów nie zauważył.
Z jednej lampy wyjąłem Osram D1s i z drugiej również. Tyle, że ten drugi nie dość że był wagowo cięższy to dekiel od wewnętrznej strony był jakby z puszki od piwa z napisem Osram.
Czy tu na pewno sprzedawane są podróbki? Tego nie wiem. Nie potrafię odróżnić oryginału od kopii. Świecą ładnie. Oby tylko przetwornic nie paliły.
Gwarancja fakt - kserokopia.
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisJak w temacie. Chcę kupić parę ale głupieję: wszyscy sprzedawcy na Allegro zarzekają się, że mają w ofercie oryginały - ale dlaczego u jednego oryginały typu Philips czy Osram kosztują 250zł/para, a u innego dokładnie to samo i z takim samym przyrzeczeniem sprzedawane kosztują 500zł/para.
Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
pstryczek jak nie kupujesz, to skąd wiesz jak to świeci? to nie są wynalazki, to normalna marka, w normalnej cenie.
reflektor może masz czyściutki, ale czyściłeś soczewkę, wyjmowałeś ją z lampy? (źle napisałem odbłyśnik wyżej, miałem na myśli soczewkę w środku, przeważnie przez to gorzej żarnik świeci po latach, oprócz zużycia samego żarnika)Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ciekavy Zobacz wpishttp://trust.osram.info/appsinfo/tru...o?locale=pl_PL
numer jest na hologramie na pudełku
Jeśli nie ma hologramu to wiadomo co to
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez Octava4x4 Zobacz wpis
Oczywiście,że hologramu nie ma bo pudełko jest też takie jak i ta gwarancja, czarno-białe , że niby to część OEM ale Osram w sprzedaży detalicznej takich pudełek nie daje.Mam ostatnio kupiony w sklepie żarnik D3S , pudełko takie jak ma być i dopiero teraz patrze , jest i hologram. Po wpisaniu kodu na stronie Osram jest potwierdzenie oryginalności produktu.
Ciekawe ile to poświeci. Jeszcze gościowi komentarza nie wystawiłem i teraz zastanawiam się czy aby nie napisać mu jakie to oryginalne produkty sprzedaje.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstryczek Zobacz wpisBo to podróbka sama w sobie, testowali kiedyś w A-Ś, niestety nie było to mistrzostwo, nawet geometria w jednej sztuce nie była należyta. Ale wybór kupującego jest zawsze właściwy
I wiem kto się zaraz odezwie.
Komentarz
-
Komentarz